Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

olga80 14:05, 09 cze 2016

Pięknie kwitnąco u Ciebie
U mnie rozwar jeszcze nie kwitnie
AsiaK_Z 14:17, 09 cze 2016

Reniu, ja nawet nie wiedziałam, że mam coś takiego jak rozwar Dobrze, że mam WAS to przynajmniej będę troszkę uświadomiona
Zana 16:43, 09 cze 2016

Asia, cofnęłam się do metamorfoz. Dopiero na takich porównawczych zdjęciach widać jak nam się jednak zmienia w ogrodzie. Nasadzenia uporządkowane i trawnik rośnie. Trawnik jednak bardzo dużo daje. Zapamiętałam sobie to co kiedyś napisała Danusia, że na rabatach możesz mieć jeszcze mało roślin, ale trawnik + kanciki dają efekt.
AsiaK_Z 16:52, 09 cze 2016

Zana napisał(a)
Asia, cofnęłam się do metamorfoz. Dopiero na takich porównawczych zdjęciach widać jak nam się jednak zmienia w ogrodzie. Nasadzenia uporządkowane i trawnik rośnie. Trawnik jednak bardzo dużo daje. Zapamiętałam sobie to co kiedyś napisała Danusia, że na rabatach możesz mieć jeszcze mało roślin, ale trawnik + kanciki dają efekt.

Tu zmiany widoczne nad kolejnymi myślę
Trawnik d..y nie urywa, z bliska wygląda tak

ale z daleka oko cieszy
AsiaK_Z 16:54, 09 cze 2016

Nie wiem co to za farfocle, ale myślę ze na oprysk na dwuliścienne da radę
olga80 17:32, 09 cze 2016

na dwuliścienne będziesz teraz pryskać ?
AsiaK_Z 17:39, 09 cze 2016

Szczerze mówiąc nie wiem. To stary trawnik, to chyba nic mu nie zaszkodzi
Na nowym, w tym roku oprysku nie zrobię
JulkAd 20:25, 09 cze 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Szczerze mówiąc nie wiem. To stary trawnik, to chyba nic mu nie zaszkodzi
Na nowym, w tym roku oprysku nie zrobię

Pryskaj czym wlezie, wyrywaj co widzisz i koś dosyć często, jak da radę to nawet dwa razy w tygodniu...Asiu pamietam jak chyba dwa albo już trzy lata temu walczyłam z chwastnicą. Nic na cho...rę nie działało, ino moje paluchywalczyłam dobry miesiąc, jak nie dłużej...całe szczęście pokonałam gadzinę....teraz uważam, że o każdy trawnik warto powalczyć...mój miał 18 lat jak zaczęliśmy o niego dbać tak naprawdę
Makao_J 20:29, 09 cze 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Tu zmiany widoczne nad kolejnymi myślę
Trawnik d..y nie urywa, z bliska wygląda tak

ale z daleka oko cieszy

U mnie to rośnie. Nie mam na to pomysłu. Na razie walczymy z mleczem i koniczyną. Jeden oprysk załatwił inne liściaste ale te dwa i ten "koperek" został
AsiaK_Z 21:07, 09 cze 2016

JulkAd napisał(a)

Pryskaj czym wlezie, wyrywaj co widzisz i koś dosyć często, jak da radę to nawet dwa razy w tygodniu...Asiu pamietam jak chyba dwa albo już trzy lata temu walczyłam z chwastnicą. Nic na cho...rę nie działało, ino moje paluchywalczyłam dobry miesiąc, jak nie dłużej...całe szczęście pokonałam gadzinę....teraz uważam, że o każdy trawnik warto powalczyć...mój miał 18 lat jak zaczęliśmy o niego dbać tak naprawdę

Jutro będę miała starane, ktore kieeeedyś mi poleciłaś i zacznę siurać. Później jeszcze przelecę wertykulatorem może... ten trawnik nie wiem ile ma lat, jest jakiś dziwny. W zeszłym roku był potraktowany wertykulatorem, w tym areatorem i ciągle z niego można wygrabiać suchary. Non stop pełno filcu.