Moj ogrod nie jest doskonaly, nie ma kantow, zawsze jakis chwascik sie znajdzie, cos podgryzie mi i to i owo...Moj ogrod jest moj. Nie wysilam sie, nie wypruwam zyl, nie poddaje sie innym. Bo ogrod jest moj. To moj oddech.
Sylwio tak chyba zrobię, ale myślałam też o czymś wyższym w tych donicach np. Thuja Orientalis Aurea Nana , nie wiem czy nie mam jej przy drzwiach , kupiłam wsadziłam i nieźle sobie radzi w donicy , załączam zdjęcie poglądowe
Haniu te białe to azalie jak długo to kwitnie ???????????a jak nie to co to?muszę wpisać je na liste zakupkow
przecudne są kwiaty,
ps.gdzie ten deszcz Haniu?????????
Dziękuję za odpowiedź. Miejsce wygląda jak poniżej. Nawierzchnia wzdłuż płotu to brukowany podjazd. Może zrobić w nim dziurę sięgającą gruntu i wysadzić drzewo. Może dereń japoński? Pozdrawiam serdecznie!
Dwa wieczorne zdjecia
Pierwsze - rododendronowa-nieczesto javpikazuje cala bo jest ona niestety dowodem na to ze nieustanne kursy traktora i przyczepki nie slyza wzrastaniu trawnika...
Drugie-bez komentarza zostawiam...i lece do Was na ladniejsze widoczki
Pan Król
Było wspominane że to stara odmiana Lilii św.Józefa,trudno dostępna lecz Bogusi nie zakwita-powiadała
a tu proszsze pączuś jak ta lala pędze ją odnalezc i sie pochwalić
Dzięki, Kasiu Tak się cieszę, że się niedługo spotkamy
Pytałaś Gosię o pysznogłówkę. Moja wygląda tak jak na zdjęciu. Zastanawiam się, czy wszystko z nią dobrze, bo jest dużo jaśniejsza niż u Gosi.
Witajcie,dzień bardzo miło spędzony w ogrodzie a ile nowinek,aż skakałam z radości
zacznę od pomidorów-mają już pąki ,Jak to możliwe?!!!wow
Hortka przezyję ,już puszcza następne dostała w nagrodę skórkę banana
Takie cudeńko
W tych listkach zakręconych są jakieś żyjątka, bleeee
Muszę czymś popryskać, ale jeszcze nie wiem czym.
Sucho jest bardzo - podlewam teraz ogród codziennie. Ambrowce nawet 2 razy dziennie.
Mam bardzo zapchany ten weekend, ale na niedzielę wyskoczę do Renka. To będzie około 11.00.