Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 09:14, 09 cze 2016

Wendy79 napisał(a)

Dasz radę, Ty jedna sama jesteś jak cała Drużyna Pierścienia

Oplułam się zrobię zdjęcie Mordoru to sama zobaczysz o co mi chodzi
AgataP 09:18, 09 cze 2016

Makao_J napisał(a)

Ha - a miałam się spytać po co te opony?
dobre, dobre
Kamienie wyglądają świetnie. Robisz pod nimi wylewkę z cementu lub coś w tym stylu, czy tylko w piach zwykły??

Aniu, kamieni mam dostatek więc coś z nich trzeba robić, podłoże to ubita ziemia,piach- potem kształtem dopasowuję kamienie, jak duży to podkopuję i osadzam, jak mniejszy to kładę i dociskam drugim. Teraz jak przywiozę kolejną taczke, to zabiorę te małe i dołożę większe. Potem zasypuję piaskiem, szczotką zamiatam i zalewam wodą by wypełnił szczeliny. Jak coś rośnie między nimi to wyrywam. Jak wychodzi coś większego czego nie dam rady to pryskam, ocet daje radę
kasja83 09:59, 09 cze 2016

AgataP napisał(a)
Trzykrotka już się otworzyła, bergenia ładnie ją podtrzymuje, bo po deszczu lubi się "położyć". Na razie wycięte zostały duże, żółte liście, ale zaraz sobie to nadrobi.

fiolety wciąż dają radę

Przepięknie!!!
yyyy-co to Mordor?
AgataP 10:03, 09 cze 2016

kasja83 napisał(a)

Przepięknie!!!
yyyy-co to Mordor?

Kasja u mnie Mordor to miejsce gdzie ma być warzywniak - wchodzi się do niego z maczetą, chwasty przesłaniają wszystko hahaha
kasja83 10:07, 09 cze 2016

AgataP napisał(a)

Kasja u mnie Mordor to miejsce gdzie ma być warzywniak - wchodzi się do niego z maczetą, chwasty przesłaniają wszystko hahaha

o Jeszuuuu-co za cudna nazwa...podejrzewam, że jest tam pięknie
Pszczelarnia 10:07, 09 cze 2016

AgataP napisał(a)
Potem tak

Jestem zwolenniczką opon na podwórkach wiejskich! Niedawno myślałam, że nie jestem.
Fajnie obmyślone - jestem pełna podziwu dla Twojej pomysłowości.
margaretka3 10:15, 09 cze 2016

Mordoru Ci współczuję, własnie mój kończę Znaczy się kończę odchwaszczać żywopłot grabowy dookoła działki.
Świetne zestawienie bergeni i trzykrotki Fiolety na bylinówce też mi się bardzo podobają
ZieloneWrota 10:24, 09 cze 2016

Piękna bylinówka, a co jest za trzykrotka?, cóż tworzysz z oponami? pomysłowy Dobromirku, pozdrawiam
ZieloneWrota 10:29, 09 cze 2016

Już wszystko wiem po prostu przegapiłam dalszą część wątku, buzia piknie
Gocha 10:52, 09 cze 2016

Agatko nadrobiłam sporo stron i szczęka mi opadła. I nie wiem od czego zacząć. Bylinówka mnie powaliła- wielkością, doborem roślin, przemyśleniem tematu i oczywiście stopniem wyplewienia- miodzio. Zestawienie bergenia - trzykrotka do ściągnięcia. Ale ta trzykrotka ma cudny kolor- ja mam same takie wyblakłe niebieskie.Bodziszek wspaniały jest po prostu przewspaniały. Ułożenie tego kamienia super tylko ja bym chyba nie dawała tych większych kamyków przy pniu- bałabym sie że się drzewo udusi.Patent z oponami super- zdecydowanie pomysłowy Dobromir jesteś. Uwielbiam zaglądać do Twojego ogrodu- tak krótko tworzysz swój ogród a juz jest tak pięknie i wszystko przemyślane .