Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:13, 11 lut 2017

Do góry
Aga - ja zawsze zaczynam sezon od miedzianu (na grzyby) - kiedy jest przez parę dni na plusie, bez śniegu (w zeszłych latach były to zazwyczaj dwa ostatnie tygodnie lutego).
Następnie stosuję promanal - temperatura około 12 stopni, gdy wszystko zaczyna pękać (połowa marca?). Podczas oprysku promanalem musi być słonecznie, bo deszcz spłuka wosk - wtedy z oprysku nic nie będzie.
Gry rośliny ruszają na dobre (gdzieś początkiem maja) możesz przejechać cały ogród czymś profilaktycznie - róże zwłaszcza. U mnie zazwyczaj jest to topsin. Parę dni później zazwyczaj nawożę wszystko dolistnie - biohumusem albo florovitem.
Masz tutaj pomocny wątek
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1155-kiedy-jak-i-czym-pryskac?page=10
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:32, 11 lut 2017

Do góry
Zdecydowanie przedwiośnie u Ciebie U mnie zima w pełni - musiałem śnieg odgarniać z trzcinnikow by je ściąć
Coś jeszcze, coś więcej... 13:10, 11 lut 2017

Do góry
Za czymanie kciuków serdecznie dziękuję - koniec sesji to i wreszcie słońce zaświeciło Z tejże okazji wyciąłem dzisiaj trzcinniki Także tak jakby otwarłem sezon?
Wyprzedzając pytania dlaczego tak wcześnie odpowiadam, że prawdopodobnie do końca marca mogę nie mieć czasu dla ogrodu A korzystając jeszcze z paru dni wolnego (tu podziękowania dla szefowej za urlop na czas sesji ) być może po niedzieli zacznę wycinać hortensje i inne derenie Nadchodzi odwilż, a w czwartek ma być u mnie 11 stopni (na plusie! ) - także chyba znów dorwę się do sekatora

Pozdrawiam Was serdecznie i lecę dalej leniuchować
Typografia ogrodu 12:51, 11 lut 2017

Do góry
Te ramki mam i ja - w dodatku zawieszone nad łóżkiem, więc dosyć często zastnawiam się jakbym wyglądał, jakby na mnie spadły... Ale są tego warte
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 10:36, 11 lut 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

Też żałuję że się nie spotkamy ale nic straconego Kochana jest plan na zwiedzanie w czerwcu ogrodu u Kapiasa w Goczałkowicach. To chyba blisko Ciebie?

NO wreszcie Poznań na południe rusza!
Sezon 2017 u Hanusi 10:32, 11 lut 2017

Do góry
Melduje się i czekam na te piękne krokusy przy ścieżce
Malutki pod lasem 08:22, 10 lut 2017

Do góry
Sebek, możliwa Staram się być u Ciebie na bieżąco, choć się nie odzywam, czytałam "4" ostatnio, ale gdzie wybywasz nie doczytałam Pochwal się

Aniu, miałam Niestety w czasie przeszłym

Kasiu, nie ma nic lepszego niż wygrzanie w środku zimy

Obie Renie, do niedzieli
Pszczelarnia 23:59, 09 lut 2017

Do góry
No żeby ogród z forum byl w Mai to rozumiem, ale żeby do kin się wdrapywał! Ale super, może nawet i ja sie przejdę Gratuluję
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:13, 09 lut 2017

Do góry
Baaaardzo się mi Twoja wizytówka podoba! Uwielbiam te akcenty u Ciebie w ogrodzie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:06, 09 lut 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Taaak...naładowałam się tą energią makową...teraz mi potrzebną...najpierw kuchni odświeżanie czyli ściany...w piątek chciałabym skończyć malowanie, jak eM nie zaprotestuje...finał przewidziany na 9 marca

Zleci
Coś jeszcze, coś więcej... 12:13, 09 lut 2017

Do góry
Marzena - myślisz? No to trochę może minąć, aczkolwiek jak końcowe wyniki się opublikują to... zaczynam się pakować

Kasia - jeden pan ostatnio właśnie w O. chciał sobie skrócić drogę i mi wyjechał na czołówkę - czyli wnioskuję, że smogu się nawdychał? Pewnie nawet do tej pory nie wie co zrobił, bo przy hamowaniu z wrażenia zapomniałem gdzie mam klakson...
Żelazne zasady dekalogu ogrodowiska głoszą, że mamy nie biadolić jak coś padnie - mamy miejsce na coś fajniejszego Tylko, że ja z wypchanym ogrodem uciesze się z paru dziur na nowości - gorzej jak ktoś jest początkujący i mu pół ogrodu padnie - czego oczywiście nikomu nie życzę!

Wracam do swojego zarządzania nieruchomościami... Lubię ten przedmiot, ale wyuczyć się tego naprawdę ciężko
Coś jeszcze, coś więcej... 12:04, 09 lut 2017

Do góry
Iza - a wiesz, że tego nie wiedziałem. Kiedyś jak rośliny były mlode to wrzucałem im śnieg pod nogi i tyle. Ciekawe jak będzie w tym roku, gdy nie robię absolutnie nic Choć ja roślin wrażliwych już nie mam - wszystko co miało wymarznąć padło w poprzednich latach - przynajmniej tak sobie wmawiam

AniMa - ogród jest teraz na końcu długiej listy moich zmartwień, niech sobie radzi z mrozem i brakiem lub też dostatkiem śniegu

Frezja, Renia - za to dziękuję, o dziwo gładko poszło Tylko czekanie 3,5 godziny na korytarzu na swoją kolej było okropne - nie znoszę takiej bezczynności - zdążylbym w tym czasie ze dwie strategie do licencjatu opracować

Kamila - my na szczęscie nie mamy indeksów, cały dziekanat działa w necie

Małgosiu - jeszcze jutro jeden giga-egzamin i koniec części pierwszej Na drugą zostawiłem sobie tylko jeden (jak do tej pory).
Pan Maluśkiewicz 11:51, 09 lut 2017

Do góry
Tematy kuchenne widzę na topie Ciekawi mnie czy ciepło z piekarnika wpłynie na czystość sciany w póżniejszym czasie Na podłodze masz płytki a'la panele czy po prostu panele?

Skrytka na mikrofalę świetna!
Coś jeszcze, coś więcej... 11:51, 09 lut 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

W większości przykryty Wczoraj jeszcze planowałem przysypać bukszpany i inne rośliny pod ścianą śniegiem, ale... nie miałem weny Niech sobie radzą

Smog? Ogólnie powietrze swego czasu było do przełknięcia, ale trzeba było przegryźć A tak na serio to... jakoś większych skutków nie odczuwam

Bo chyba cały smog gromadzi się na moją kotliną
Ja to aż się boję-jak sobie roślinki poradziły po tej zimie-każda strata będzie bolesna.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 11:46, 09 lut 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Jest dopiero 9 luty - za miesiąc jak będzie taka temperatura będziemy mogli mieć powod do nerwów

Bardzo się mi podoba Twój piekarnik! Wisi on już? Jak z utrzymaniem czystości?

Ha!Narazie w czystości utrzymuje się znakomicie,bo leży na podłodze w biurze mojego eMa
Sebku montujemy w kwietniu!!Gdzie tam jeszcze-na pierwsze ciasto przyjdzie nam poczekać.

Co do zimy masz rację-człowiek jakiś taki wygłodniały słońca-jak już będzie marzec to liczę, że do przodu
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 11:44, 09 lut 2017

Do góry
Jest dopiero 9 luty - za miesiąc jak będzie taka temperatura będziemy mogli mieć powod do nerwów

Bardzo się mi podoba Twój piekarnik! Wisi on już? Jak z utrzymaniem czystości?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:43, 09 lut 2017

Do góry
Ładnie Tylko co z tego?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 09:06, 09 lut 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Kurcze, wy tu o sukniach balowych, a mi się marzy frak Nawet ostatnio w Zarze mierzylem, ale jakoś dziwny był Ciekawi mnie ta jakość
Sebku, bladego pojęcia nie mam. To moje pierwsze zakupy. Zobaczymy

Jak mnie Szefowa nie wygoni, to Wam tylko powiem czy na plus czy nie bardzo
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:18, 09 lut 2017

Do góry
Danusia mnie w tę pogodę nawet ręce nie swędzą do roboty ogrodowe. Wytrzymam do połowy marca
Nawigatorka moje krokusy nie wyłaża

Zagajanka u mnie nic nie ruszone poza zimowym przycięciem brzóz. A i tego bym nie zrobiła gdybym nie wiedziała, ze latem nie dam rady ich skorygować

Sebek zamiast suszarki poprosze zachodnioeuropejski niż

Juzia i Gosia coz to jest -11 wobec - 26 , kotre było w Katowicach

Polinko synoptycy mają to do siebie, że się mylą długoterminowo
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 21:47, 08 lut 2017

Do góry
Kurcze, wy tu o sukniach balowych, a mi się marzy frak Nawet ostatnio w Zarze mierzylem, ale jakoś dziwny był Ciekawi mnie ta jakość
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies