Już wiem, że masz glinę w ogrodzie, to zdradź mi proszę z czego robisz kompost, że możesz go przesiewać? Przesiewasz taki dwu letni? Starszy?
U mnie wychodzi strasznie tłusty, przy przesiewaniu prawie nadrywam nadgarstki, a jak dam przed sadzeniem za mało gotowej ziemi z worka, to potem wody nie przepuszcza!
U mnie śnieg i mróz straszny, cierpię, walczę i płaczę.
Spacery odbędę, dziękuję bardzo.
Spontan?
Pozwolisz że się wtrącę w to pytanie. Ja też mam glinę, ale kompost robię z resztek roślinnych. tnę grubsze badyle przed wrzuceniem na kompost i wcale nie przesiewam, nie przesypuję ich ziemią.
Tłusty- to może dajesz trawę świeżą ?, ona tworzy takie tłuste zbite placki .
Miro wchodzę ma wizytówkę i od razu w oczy rzucają mi się maleńkie drzwiczki i okienko. Dlaczego ja tego wcześniej u Ciebie nie widziałam? Na pewno było o tym w jakimś angielskim programie i bardzo, bardzo mi się to podobało. No i proszę Ty to masz . Jestem pod wrażeniem.
Wpadłam zameldować że sweterek ukończony, a trafiłam na taki piękny widok: ośnieżone góry,las i wartki strumień, do życia się wraca oglądając takie widoki, a ja już powoli myślę o dekoracji wiosennej stołu, przeczytałam publikację Danusi i pomysły już są