Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:16, 18 maj 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Podziwiam Twoją kalinę, bo swoją wyciepałam z ogrodu, była dla mnie za duża, już nie mogłam jej robić oprysków,m a mszyce chyba to wyczuły, i zjadały liście do sitka!
Azalia i rh dziś dawały wspólny zapach! Cudowny!

POgoda słoneczna, ale wiatr zimny. Trzymaj się ciepło!

Moja jest ogromna, mszycy nie mam wcale; jak była młoda i cięłam, wtedy stale oblepiona mszycą, teraz od kilku lat juz nie.
Oj to miałaś aromaterapię
U nas i zimno i wieje, a deszczu trzeba by...zapowiadają i stale nic, dziwne, że chwasty mimo to rosną, jak szalone, buziaki
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:13, 18 maj 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Będę przynudzał że wszystko piękne. Ale Irenko przyznaj się - czym dokarmiasz Rh że tak szybko rosną.

Dziękujemy
To eMuś tak o nie dba, ja tylko zwykły nawóz daję w marcu i potem dam 1 raz po kwitnieniu, chyba podlewanie najważniejsze.
a czasem nie na temat ... 11:09, 18 maj 2016

Do góry
katiaxx napisał(a)
dosadziłam KF na rabacie z tawliną (mamy dokończone ogrodzenie wreszcie) - tym samym można powiedzieć że rabata jest domknięta - z przodu tej rabaty mam pas bukszpanu ale chcę kreski trochę zmiękczyć więc muszę pomyśleć nad czymś innym. Kupiłam sadzonki KF duże - tak wyglądają podzielone na 3 lub 4 - było tak dużo korzeni że musiałam sobie pomagać nożem nie wiem jak one to dzielenie zniosą, ale dzięki temu z 11 sadzonek zrobiło się ponad 30 trawek.

co ile one sa posadzone? może to złudzenie ale wydaje mie sie że stanowczo za blisko
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:03, 18 maj 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Ale kolorów, rany boskie...rodki juz kwitną u ciebie i azalie - wiadomo u was cieplej nic u nas...wszystko wczesniej. Ale jak one wielkie są juz :-0
Widzia łam foty majówki z rodziną, świetna spsprawa, dzieci i wnuki najwieksza radośc - ja bede sie widziała z moim za tydzien...juz tęsknie do nich, telefon i skype to nie to samo

Masz 18 magnolii a ja 3 ale masz/bedziesz miała raj za kilka lat jak wszystkie juz będą w pełni obsypane kwiatami.

Buziam i pozdrawiam( imieninowo z opóźnieniem też ), czekam na rozstzrzygniecie dylematu krótkie czy długie ...ja cie lubie w długich ale to twoja decyzja

Małgosiu, dzięki za odwiedziny, szalony czas, czasu stale brak.
Tak nierówno kwitną, ale coś jest jednak;
tak 18 dojdą 4, będzie ich 22 i na tym koniec.
Jednak ścięłam 15 cm, stale mi wypadały, męczyły, może odżyją buziakiwista ta azalia

Ukojenie 11:03, 18 maj 2016

Do góry

Basiu zostaw zdjecie kotka

Oto wersja urlopu pod palmami w wykonaniu jednego z moich kotów.

Mały ogród w małej gminie 10:54, 18 maj 2016

Do góry
Witam się w Twoim wątku

Mówią, że od nadmiaru głowa nie boli, więc podrzucam jeszcze jeden pomysł do rozważenia

Rabaty po obu stronach tarasu wyglądają ładnie ale czy będą wygodne? Domyślam się, że teren rekreacyjny będzie w płd-zach kącie - czy nie lepiej w tym kierunku zrobić wyjście z tarasu? A z kolei od strony północnej bardziej się odgrodzić od części gospodarczej i sąsiada? Z tyłu tej pergoli dałabym jakieś duże, gęste krzewy, kaskadowo zmniejszające się od strony domu.
Dookoła żywopłot, na jego tle rabaty, o różnej szerokości, dla przełamania monotonii.
No i kilka różnych rozmiarów drzew, żeby dodać trochę trzeciego wymiaru oraz cienia.

Co o tym sądzisz?
Ogródek Ewy 10:46, 18 maj 2016

Do góry
Nallar napisał(a)
Wstawiam obiecane zdjęcia.

I bonusik

Mój ulubiony kolor
Ewcia dziękuję
Całusy dla dziewczyn.

Z porad odnośnie sosny i ja skorzystam, moja sosna teraz straszy swoim wyglądem.
Lawendowy zawrót głowy 10:45, 18 maj 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)
ciekawa jestem czy ten zielony klonik będzie się przypalał

Po upalny lecie wyglądał jesienią tak

W cieniu - zacieniona 10:43, 18 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
lubie widok ziolek, apetyczne sa, nawet jak niektorych nie uzywam to i tak sadze
...też lubię zapach i widok ziółek,nadmiar zagospodaruję na zimę.
Coś jeszcze, coś więcej... 10:43, 18 maj 2016

Do góry
Zostawiam dla Was kfffiatki - u Was też ten maj taki... niezbyt względem pogody?

Ukojenie 10:41, 18 maj 2016

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Zoja, w sklepach można kupić taki preparat do opryskania, żeby koty omijały z daleka. Działa. Miałam obcego kota, który wybrał sobie fotel na moim tarasie i przychodził tu na nocleg. Wielokrotnie rano go znajdowałam, jak smacznie spał, a często pozostawało tylko ciepłe miejsce i trochę sierści po nim.
zaraz zrobię foto.

Czyli psikam na grządki? bo na tarasie to kota chcę widywać...
Dzięki za zdjęcie - poszukam i kupię skoro działa
W cieniu - zacieniona 10:41, 18 maj 2016

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

A ja dynie w kompoście posadziłam ,w ubiegłym roku miałam pomidory koktajlowe,super plony były
Dyń już nie sadzę...ostatnio wszystkie cukinie ślimaki skonsumowały...po co mam się stresować?
Ciasny, ale własny 10:38, 18 maj 2016

Do góry
Iwcia, na rozplenice znajdzie się miejsce, bo to piękne trawy są, o np tu na szybko machnęłam takie coś: Te zielone to bukszpany, żółte - cyprysoik groszkowy, czerwone - czerwone żurawki, a białe - rozplenice, czy jakieś trawki im podobne
Potem spróbuję to ogarnąć razem z tym, co jest na lewo i może jakieś wersje alternatywne powstaną

Mój M nie skończył mi murku , bo padało u nas sporo, ale wkrótce to nastąpi
Moja codzienność - ogród Oli 10:36, 18 maj 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
W podziękowaniu ścianka ponownie

Olu majstersztyk! Jak wspomniałaś, że coś jeszcze będzie cortenowe, pomyślałam, że łatwo przesadzić. Ale jest W PUNKT! Subtelnie, ale zaznaczone i dopasowane. Wielkie brawa dla Was.

Edit: wcięło mi gdzieś zdjęcia lipy, albo źle zacytowałam. Chciałam tylko dopowiedzieć, że mój komentarz dotyczy i ścianki i lipy. Pięknie to wszystko razem wygląda!
Ogródek Ewy 10:31, 18 maj 2016

Do góry
]A to stoisko podobało mi się najbardziej.

Też bym się długo gapiła na tym stoisku i z pewnością coś bym do domu przytargała.
Zakątek z fioletową ławeczką 10:25, 18 maj 2016

Do góry
Hibiskus pomalutku nabiera kolorków. A to jakieś cebulki.

Azalia pachnąca, nie wiem jak się nazywa.

To chyba przetacznik różowy. Ostróżka.

Po prostu ogród... 10:22, 18 maj 2016

Do góry
azalia 'Soir de Paris' - niesamowicie pachnie - polecam

Ogrodowe skarby 10:21, 18 maj 2016

Do góry
Betka napisał(a)

No cudnie! Klimat masz bajkowy! Piękne kompozycje na rabatach tworzysz.
Może zmień nazwę wątku na :historia ogrodu z rowem i niebieskim oknem
Ogród z rzeźbą 10:21, 18 maj 2016

Do góry
Zana napisał(a)
I jeszcze nowe wieści z hostowej, zamęczę Was tą rabatą, ale własnie teraz ona się najszybciej zmienia. Co tydzień widać zmianę:

Super!bardzo mi się podoba ten kamień.idealnie pasuje do host.
Ciekawy pomysl
Po prostu ogród... 10:13, 18 maj 2016

Do góry
Przesadzony w tym roku na wiosnę rhododendron 'Percy Wiseman' zakwitł, a bałam się o niego

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies