Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudny teren - dużo pracy! 23:33, 22 maj 2016

Do góry
12 wysadzonych, a pozostawione tylko te które mają zasłonić garaż.

Nadmorski... 23:32, 22 maj 2016

Do góry
Różanka w "trakcie", ale jeśli rozbudujemy dom, to będę musiała ją znowu przenieść.

Podwórkowa rehabilitacja 23:29, 22 maj 2016

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Klony przepiękne ,takie żywe kolory.Świecą z daleka
Lilaki mają niesamowity zapach.Jedyny w swoim rodzaju.Znajoma robiła dekoracje z bzu na ślub córki,przepięknie to wyglądało.
A my swoje lilaki z jednego miejsca wykopaliśmy 2 lata temu,nie mogłam już nad nimi zapanować,robił się z nich las.Teraz wiem,że nie powinno się przekopywać koło nich bo narusza się korzenie i powoduje to odrosty.A ja namiętnie w nich grzebałam to i las się zrobił.Mam przesadzonego z tamtego miejsca jednego małego ( biały lilak z ogródka od mojej babci) ale nic przy korzeniach nie cuduję by sobie rósł w spokoju.
Takie zawilce mam,mogę uszykować Ci nasionka jak przyjdzie na nie czas One fajnie się rozsiewają i z roku na rok jest ich coraz więcej.

Serio rozrastają się poprzez grzebanie w okolicy? Nie wiedziałam ale pamiętam w rodzinnym domu przy płocie rósł właśnie biały. Obok był ogródek i wiecznie w nim wychodziły nowe pędy. To miałoby sens
Jesienią posadziłam sobie 50 cebulek anemona Mount Everest pomiędzy ciemne żurawki a runiankę. Wyszedł 1 Szkoda, bo kompozycja wydaje się być efektowna.
Czy ten Twój z nasion to jakiś inny gatunek skoro się rozsiewa a nie jest cebulką? Chętnie się takimi nasionkami zaopiekuję, dziękuję
Nadmorski... 23:28, 22 maj 2016

Do góry
Cisy i graby sadzone rok temu. Zagęszczają się i przyrastają, co cieszy.

Podwórkowa rehabilitacja 23:22, 22 maj 2016

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Klon spodobał mu się na tyle że dzisiaj była dyskusja gdzie by można u nas takiego wsadzić. Ja oczywiście jestem przeciwna bo już dwa klony u nas padły, ale... chyba się ugnę

Dobre, chętny mąż na wagę złota U mnie cały czas gra zdarta płyta, że już nic się nie zmieści
To jeszcze dla kontrastu Leopold
Nadmorski... 23:20, 22 maj 2016

Do góry
No właśnie, plaża szeroka, nawet w sezonie można spokojnie kocyk rozłożyć i zawsze się znajdzie ustronne miejsce, też uwielbiam. Dla Ciebie.

A propos patyków - dzisiaj takie tam patykowe robótki.

Ogród Freya 23:16, 22 maj 2016

Do góry
Witam. Mam pytanie. Czy jak daję komuś odpowiedź ze swojej strony , to ona dociera do tych, którzy do mnie pisali ? czy muszę koniecznie wejść na stronę osoby , która do mnie pisała ?

Świerk " Białobok"

Gunnera

Ogród i co dalej 23:15, 22 maj 2016

Do góry
i kilka fotek z zakończonej rabaty, niestety po przesadzeniu hortek wg zaleceń Toszki na drzewa z projektu Sylwii nie ma już miejsca szkoda
Gożdzikowa - wiejski ogród 23:14, 22 maj 2016

Do góry

Zauroczyła mnie ta bajkowa focia Cudnie masz
NewLife w ogrodzie 23:14, 22 maj 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)

Świetne mini szklarenki, też o takich myślałam, ale nie miałam pomysłu z czego te pałąki wygiete zrobić? U Ciebie to jakieś rurki?
Różaneczniki - choroby i szkodniki 23:08, 22 maj 2016

Do góry
Dlaczego mój rododendron w tym roku nie rozwija pąków kwiatowych? W zeszłym roku był przepiękny.
Podwórkowa rehabilitacja 23:05, 22 maj 2016
Do góry
Klony przepiękne ,takie żywe kolory.Świecą z daleka
Lilaki mają niesamowity zapach.Jedyny w swoim rodzaju.Znajoma robiła dekoracje z bzu na ślub córki,przepięknie to wyglądało.
A my swoje lilaki z jednego miejsca wykopaliśmy 2 lata temu,nie mogłam już nad nimi zapanować,robił się z nich las.Teraz wiem,że nie powinno się przekopywać koło nich bo narusza się korzenie i powoduje to odrosty.A ja namiętnie w nich grzebałam to i las się zrobił.Mam przesadzonego z tamtego miejsca jednego małego ( biały lilak z ogródka od mojej babci) ale nic przy korzeniach nie cuduję by sobie rósł w spokoju.
Takie zawilce mam,mogę uszykować Ci nasionka jak przyjdzie na nie czas One fajnie się rozsiewają i z roku na rok jest ich coraz więcej.

Na Łowieckiej 23:05, 22 maj 2016

Do góry
Miałam pokazać moje hortki zdechlaki. (Na ścinki tujek nie patrzymy. Niedokładnie je wyzbieralam bo i tak będę wysypywała nowa warstwę kory).
Pierwsze są ładne, zdrowe. Takich jest sztuk 6:

No i teraz powód moich nerwow czyli 3 kolejne:

Wizytówka - Ogród Freya 23:03, 22 maj 2016

Do góry
Aniolek w kocimiętce, która sama się tu rozsiała.

Wiązy

Świerk " Białobok"
Szałwie czy lawendy? 23:02, 22 maj 2016

Do góry
Np. niby rabarbar, ale jakiś dłoniasty

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 23:01, 22 maj 2016

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Dobrze rosna roslinku u Ciebie a stipa faktycznie duza u mnie to o polowe mniejsza moze w gruncie podrosnie

Gosia mam nadzieję, że da radę i przetrwa o ile jej coś wcześniej nie zje Troszkę podsuszyły się jej niektóre kłosy. Może to normalne, bo przecież musi sie zaklimatyzować. Nie wiem czy ją codziennie podlewać. Niby nire lubi za dużo mieć wody. Sama nie wiem.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:57, 22 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ale ostatnio cały wolny czas spędzam tu. Wreszcie odpoczywam w ogrodzie z rodziną i znajomymi

Marzenko a co to za drzewko liściaste w donicy za pelargoniami ? , powiedz mi proszę czy się nadaje na słoneczne miejsca
Typografia ogrodu 22:56, 22 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
seslerie modne w tym roku. niedawno pokazywałam swoja sadleriane i znalazłam fotke jak ta rabata wyglądał rok temu gdy powstawała

Takie porównanie zdjęć daje nadzieję, też bym juz swoje seslerie w moich grabach chciałbym mieć tak wielkie.
Ogrodowe przygody 22:55, 22 maj 2016

Do góry

W Dolinie Muminków 22:53, 22 maj 2016

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Powojnik President cieszy oczy

Magnolia Susanka nadal kwitnąca

W dolinie zaczyna kwitnąć tak jak w Skandynawii Powojik gęściutki, jeden czy więcej posadziłaś? Magnolia zadziwiająco długo u Ciebie pokazuje piękne kwiaty. Pozdrawiam z ciepłych Żuław
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies