Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:18, 08 sie 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
no tylko wyglądał odlewni jiebwiem czy sie odbuduje...

Myślę, że grzyb jest do opanowania. Dasz radę Navi bo jednak trochę tego masz!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:17, 08 sie 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

bolesna sytuacja ...mam ten sam kłopocik tyle ze metrów bieżących dużo więcej ....te bukszpany daja nam nieźle popalić ...przywyczajam sie do mysli ze moje ludwiczki mogę kiedys pożegnać....

Justyna, powiem tak...bukszpany już od jakiegoś czasu chciałam wymienić na cisy a choroba tylko przyśpieszyła to działanie. Trochę tylko żałuję tych buksów bo miały iść do drugiego ogrodu.
U mnie nie jest dużo bukszpanów i nie jest to jakiś wielki problem ale naprawdę trzymam kciuki za wszystkich ogrodników u których bukszpan jest jedną z ważniejszych roślin w ogrodzie.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:08, 08 sie 2017

Do góry
Cieszę się, że się cieszysz Czasami boję się cokolwiek pisać bo nie każdy chce "wiedzieć"...

Lubię połączenie Gracilimusa z białą r󿹀 Subtelna, delikatna kompozycja.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:17, 08 sie 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Nie chce się mądrzyć ale Haniu to nie są Gracilimusy
To jest miskant Graziella. Jest on bardzo podobny do Gracilimusa i trudno go odróżnić w lecie poniewaz żdzbło jest prawie identyczne jak u Gracka ale jesienią to Graziella przebarwia się na pomarańcz/miedz. U Gracilimusów nie występuje jesienne przebarwienie liści. Graziella również kwitnie co roku a Gracilimus tylko przy długich i ciepłych jesieniach.

Polinko, dziękuję za informację. W przypadku tej rabaty nastąpiła w takim razie tzw. szczęśliwa pomyłka. Brak jesiennych przebarwień nie pasowałby mi do koncepcji. Tak mnie trochę dziwiło, że te "Gracilismusy" na rondzie trochę niższe od rosnących na innych rabatach. Teraz już będę wiedziała, że to Grazielle. Dziękuję za czujność.
Gracilismus i róża Snow Princess

Gosiek, kocimiętka kwitnie, przetacznik ma ładne listki- kwitnąć już nie musi, a szałwia ma 3 mm zielone wypustki. Ty cięłaś wysoko, ja nisko. Widać od czegoś innego to zależy. Wrzosy i rozchodniki muszą sobie poradzić bez towarzystwa szałwi.

Makolągwa mnie odwiedziła. Pierwszy raz w życiu widziałam naocznie! Nic, a nic sie nie bała. Pozowała wręcz jak rasowa modelka. Albo model, bo to chyba samczyk. Za mizerny mam aparat, niestety.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:32, 08 sie 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Martuś, jak potrzebujesz namiar na cisy to pisz! Mam pana cisowego, którego mogę szczerze polecić Cisy w doniczkach, zdrowe, ładne a do tego idealne doradztwo

Buziaki

Polinka w tym roku już dziękuję, ale jak mi się rabaty wraz z zawartością wyklarują, to może w przyszłym Teraz cieszę się podzieloną ML
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:13, 08 sie 2017

Do góry
Martuś, jak potrzebujesz namiar na cisy to pisz! Mam pana cisowego, którego mogę szczerze polecić Cisy w doniczkach, zdrowe, ładne a do tego idealne doradztwo

Buziaki
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:35, 08 sie 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Poli, i co słaby pomysł z tym malowaniem, nie?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:40, 08 sie 2017

Do góry
Dobra! Mobilizacja na froncie- trza się wziąć za się i przestać marudzić

Toszka- też bym nie chciała żeby okazja stożków z własnych cisów przelazła mi koło nosa- zacznę typować, tylko obawy mam, żeby z tego typowania nie wyszło, że każdy się nadają i z mojego żywopłotu nic nie wyjdzie

Natka, czekam na te szalone przyrosty- czekam z niecierpliwością

Asiu "po wiele" zamawiałaś te cisy? W doniczce, czy z golaski?

Aniu widziałam ostatnio u Nikity na wątku, jak jednego potwora pokazywała

Gosiu ja też mam przedogordowsikowe dwa- nie wiem jakie, ale obstawiam któreś na H i jeden żółty- rosną wolno Ale z urody cudne

Kasja nadzieja umiera ostatnia

HAniu jesteś na bieżąco- marazm, marazm, zimny prysznic i mam nadzieję zebrać się w sobie

Polinka, chciałam Ci powiedzieć, że moja dzielona w lipcu ML pięknie puszcza z przyciętych zielone liście- dziękuję- przyjęły się wszystkie i radzą sobie świetnie!

Asiu- macham i ja

Kamilko dziękuję- patrzę na nią i widzę, że urosła od ostatnich fotek- muszę ją znowu na zdjęciach uwiecznić

Anbu, jeszcze nie piękna, ale miło się już na nią patrzy. Gdyby jeszcze równe wzrostem były te hortki, to dostałyby całusa

Gosialuk: dziękuję w imieniu rabaty za słowa uznania

Kasiu- u mnie trzmielina obecnie wygląda mało ciekawie. Nie wiem, czy to wina tego, że pod brzozami spędziła cały sezon zeszły i ta miejscówka zaczęła odbijać się na jej zdrowiu, czy coś ją dorwało (jak niestety większość mojego ogrodu...) ale stan jej przedstawia się tak, ze: liści nie ma zwiniętych ale są mało zielone, w zasadzie bardziej wpadają w kolor żółty niż zielony, żyłki są widoczne. Dałam jej żelazo i psiknęłam na grzyba na wszelki wypadek, ale jakiegoś progresu nie widzę. W najbliższym czasie obfocę, ale szału nie ma

HAniu- a no właśnie, więc z moją coś nie tak- jak ją przesadzałam, to wydawało mi się, że sucho miała, takie "klapnięte" miała te listki i mało w nich życia było
Co do Rodzinki- ja tez preferuję "relacje jednodniowe" (jakkolwiek to brzmi ) ale z wizyt mojej eS zawsze są plusy, bo i okna czyste, i obiad ugotowany, i pranie zrobione, prasowanie... A dynię musiałam zerwać, żeby jej sąsiad nie skosił, bo na jego pole poszła sobie

Johanka- nie jest już luźno- potwory werbeny wypełniły wszystko

Asiu moja eS nie usiedzi w miejscu- ona z tych, co ją wiecznie nosi, a odpoczywa przy myciu okien

Aniu pryskałam już, na dniach muszę powtórzyć- katalpa ma może z 10 zielonych liści- resztę gałęzi szlag trafił. Mam mącznika i jakiegoś grzyba na wszystkim, na różach czarne plamy i żółte liście, ŚŚ też ma grzyba, nawet kurde jeżówkowe liście grzybka dostały

Natka, no wesoło jest- bez wątpienia

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:38, 07 sie 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Będzie czad grackowy Super!

Nie żałuj im wody

Nie żałuję. Zresztą i nawadnianie mają
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:28, 07 sie 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Ja posadziłam w weekend, a dziś Mąż wysypał żwirkiem.
Tę połowę z tekturą.
Za tydzień wyściółkuję resztę i będzie całość.

Będzie czad grackowy Super!

Nie żałuj im wody
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:22, 07 sie 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Pokażę jeszcze kilka słonecznych widoków i byndzie koniec fotek na ten tydzień

Mam nadzieję, że jeszcze miesiąc i gracki spełnią swoją funkcję zasłony przeciw sąsiadowej

znalazłam
w jakich odległosciach od siebie masz te trawy? teraz z perspektywy czasu zmieniłabyś coś? odsunela? blachy wystarczyły?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:11, 07 sie 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Najwyższe na rondzie są gracilismusy. Są tam też dwie rozplenice, ale na zdjęciu widać chyba tylko trochę tej po prawej. Na obrzeżu są jeszcze turzyce ID.
Ta rabata najlepiej wygląda jesienią i zimą. Zdjęcia z zeszłej jesieni.

Nie chce się mądrzyć ale Haniu to nie są Gracilimusy
To jest miskant Graziella. Jest on bardzo podobny do Gracilimusa i trudno go odróżnić w lecie poniewaz żdzbło jest prawie identyczne jak u Gracka ale jesienią to Graziella przebarwia się na pomarańcz/miedz. U Gracilimusów nie występuje jesienne przebarwienie liści. Graziella również kwitnie co roku a Gracilimus tylko przy długich i ciepłych jesieniach.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:07, 07 sie 2017

Do góry
O matko! Chciałam trochę nadrobić zaległości na Ogrodowisku, a tu takie zdjęcia mnie ominęły!!!
Silver sceptre- powiem Ci, że nie masz serca pokazując takie fotki!!!
Moje mikrusy wyglądają ...hmm...zakopię się na powrót w swoim pesymistycznym zaułku chyba....Polinka ale masz ogród!!!!!
Droga do spełnienia 10:47, 07 sie 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Werbenowe WOW! Czekam kiedy u mnie taka będzie

u Ciebie już jest WOW a będzie jeszcze więsze!!!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:03, 07 sie 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Ochy i achy zostawiam bo już nie mam odpowiednich słów na komplementowanie Twojego ogrodu
buziaki.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:39, 07 sie 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Małgoś ,to nie straszenie to ostrzeżenie aby reagować.

Dla wszystkich mających buksych
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7857-cydalima-perspectalis-cma-bukszpanowa

Dzięki za linka
Poczytałam
Chyba na wszelki wypadek kupie pułapkę
i już światła na elewacji nie świecę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:29, 07 sie 2017

Do góry
Polinka, bardzo dziekuję za wyczerpującą odpowiedź
Wygląda na to, ze u mnie to SC
Ogrodowy song 07:56, 07 sie 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Piękny, soczysty trawnik!

Pozdrówki Ewko

Tak, w tym sezonie jest piękny a może i ładniejszy, niż na foto..a to za sprawą pogody i "dopalaczy"
Pozdrawiam również Polinko.
Ogrodowy song 21:11, 06 sie 2017

Do góry
Piękny, soczysty trawnik!

Pozdrówki Ewko
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:10, 06 sie 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Ślicznie!

nieskromnie powiem, że mnie też się ogromnie podoba!!!
I sprawdziły się na weekendowej imprezie idealnie!!! Także jestem baaaardzo zadowolona
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies