Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:16, 30 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Aniu A gdzie zdobyłaś te białe orliki? Bo ja tylko te kolorowe widzę; )

Z internetu zamawiałam. Kasik ma najlepiej, bo w szkółce Przytok są 4 rodzaje białych orlików. Ale oni nie wysyłają

Ale wrzuciłam w wyszukiwarkę i widzę kwietnik, benex, iglaki, ogrodniczy.. itd

Miodunka Samuraj..

Ogród tworzony z pasją 09:13, 30 kwi 2016

Do góry
grygooor napisał(a)
Witaj Karolu, też marzy mi się taki wiosenny sad. Moje drzewka to na razie patyczki ale będę cierpliwa.

Moje tez były takimi patyczkami, ale owocowe szybko rosną.
Za parę lat będziesz miała taki widok wiosna
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:12, 30 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
A mam jeszcze takie jedno zdjęcie ... może mało techniczne ale na jego podstawie chciałabym prosić Was o opinie czy na tej białej ścianie garażu zamiast tulipanowca nie lepiej prezentowałaby się magnolia? a jeśli tak to jaka?

Renia mój M mi darń zdejmuje ale za to Twój jest chyba ucieleśnieniem cierpliwości za tą ilość przesadzania jaka mu zapodajesz dbaj o taki skarb
miłego weekendu
Moje ukochane miejsce na ziemi 09:11, 30 kwi 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)

spory kawał ogrodu, jest gdzie szaleć choć ogród otoczony drzewami ładnie wygląda to z liśćmi jest koszmar ty masz brzozy ja mam lipy...nie wiem co gorsze
pysznościami się poczęstowałam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:10, 30 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Bylinowa przynajmniej jako tako ogarnięta i rośnie w miarę bez strat.

Mimo, że na byliny długo trzeba czekać to lubię bardzo oglądać jak szybko się rozwijają i rosną

O rany! Ile tu odcieni zieleni! Wygląda wszystko tak soczyście i zdrowo
Kawał dobrej roboty!
Moje ukochane miejsce na ziemi 09:07, 30 kwi 2016

Do góry
Wczoraj całe popołudnie padał deszcz, dlatego trochę czasu spędziłam w kuchni...miałam natchnienie na pieczenie.
Upiekłam szarlotkę, ciasteczka maślane i paszteciki do barszczu.

Smacznego !!!

Mały ogród w małej gminie 09:01, 30 kwi 2016

Do góry
elmagra napisał(a)
To obiecane zdjęcia warzywnika. (zdjęcie z okna sypialni)
W rogu działki, gdzie ta góra ziemi (co mamy z tym zrobić? - chyba będziemy dosypywać na trawnik, żeby wyrównywać nierówności) będą stały kompostowniki (jeden z nich widać - czy taki będzie ok?)

No i jeszcze jedna rzecz - widać zsyp na węgiel (którego nie używamy, bo nie palimy węglem) nieotwierany od tej strony. Chcę go ukryć "z poziomu trawnika", bo brzydkie to że hej. Od strony okna, gdzie niebieska taczka, będzie stała piaskownica - to jest jedyne miejsce na całej działce, gdzie dosłownie nigdy nie świeci słońce. Pomyślałam - świetne miejsce na hosty i żurawki, prawda?
Czy gazony betonowe tu by pasowały - długość tego wsypu to 300cm.

To miejsce możesz obsadzić borówką amerykańską (musi mieć bardzo kwaśną glebę!!!!), pod borówką posadź poziomki, żurawinę wielkoowocową (to płożąca roślina). Blisko warzywniaka i piaskownicy będzie to frajda dla dziecka i całej rodziny
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:57, 30 kwi 2016

Do góry
Może w końcu zelżało! To ciut faktycznie brzmi optymistycznie, Kasiu!

Zawsze Wasze okolice były dla mnie miernikiem mojej wiosny, a tu się w tym roku prawie zrównało. Mróz wyró,wnał różnice. U jednych wymroził magnolie, u innych Rh, a gdzie indziej bukszpany. Ale to świadczy o naszej bezradności wobec przyrody. I jak zawsze pokornie znosić wszelkie plagi trzeba!

Miłych spotkań w czas Wielkiej Majówki!

Przyjazny ogród 08:46, 30 kwi 2016

Do góry
Piwonia koperkowa od Piotra - dzięki - oraz w centrum miedzy piwoniami bylinowymi świerk kaukaski pamiątka odwiedzin ogrodniczek z ogrodowiska 2015.
Jabłoń kolumnowa 'Apollo' rośnie w trawach.
Ogólny widok na piwonie drzewiaste.

Przyjazny ogród 08:42, 30 kwi 2016

Do góry
Zaczynają kwitnąć kosaćce sdb, w pełni niezapominajki...

Ciężkie początki 08:41, 30 kwi 2016

Do góry
Przygotowałam ziemię pod trawę i moja ogrodniczka postanowiła mi pomóc ją wałkować.

Przepraszam za dubel Ale wstawiam zdjęcia z telefonu .
Ciężkie początki 08:40, 30 kwi 2016

Do góry
Przygotowałam ziemię pod trawę i moja ogrodniczka postanowiła mi pomóc ją wałkować.

W Kruklandii 08:38, 30 kwi 2016

Do góry
Juzia, to może się przeprowadź do nas.... gdzieś bliżej na południe? U nas też przymroziło w jedną noc, mam straty ale generalnie zielenią się drzewa już.

Juzia napisał(a)

No no no.... jakie przymiarki... Super będzie

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:29, 30 kwi 2016

Do góry
I jeszcze się pochwalę stożkiem buksowym z odzysku... Wymaga jeszcze pracy, ale dopiero teraz, w drugim roku od przesadzenia puścił porządne przyrosty. Ubiegły rok stracił chyba na ukorzenianie...

Życzę wszystkim udanego odpoczynku i dobrej pogody
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:26, 30 kwi 2016

Do góry
W tym roku na tyle mokro, że liście czosnków nie obsychają

Orliki z mojego wysiewu, ciekawe czy będzie jakiś inny kolor niż roślina mateczna.

Tak mi się nasiewa z nieobkaszanej działki sąsiadów A co kilka dni wyrywam wszystko do cna...

Droga do spełnienia 08:25, 30 kwi 2016
Do góry
Kawa napisał(a)
co do wernady chciałam żeby było tak otwarte na świat
a tak faktycznie ciemno i ponuro

oj chyba rewolucja czeka mnie w domu

weranda sie rozjaśni jak na jasno pomalujesz deski ...zrobisz jasną elewacje i podbitkę .... ja mam szerokie okapy z dwóch stron domu ...dwa tarasy ...albo jakby barierki założyc to dwie werandy mam jedna przez cała dlugość domu a duga ..po przebojach-frontowa na połowe (zdjecia wstawiłam wczoraj) na nim nie planuje stołu stawiac tylko jakis kacik kawowy tam bedzie bo do południa tam jest słońce i w zimie zacisznie.
Tysiąc radości i utrapień 08:24, 30 kwi 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Kopytnik tez siałaś??

Kopytnik sam się rozsiewa, a młode roślinki dobrze się przyjmują po przesadzeniu. Zastanawiam się, czy to wiatr roznosi nasiona, czy mrówki, bo młode roślinki czasem są dość daleko od rośliny matecznej.
Kopytnik zakwitł małym, ale wdzięcznym kwiatuszkiem

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:22, 30 kwi 2016

Do góry
Posadziłam tulipany w grupach, 2 kolory. W każdej grupie zaczyna kwitnąć ten z lewej strony - przypadek?
Te białe z tyłu bez wykopywania drugi rok.

Tych też nie wykopywałam i strasznie nierównomierne

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:19, 30 kwi 2016

Do góry

Pies mi się trafił z zacięciem ogrodniczym Ja wrzucam chwasty do kosza, on wyciąga... Kilka razy mi już dalie z donic wygrzebał.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:13, 30 kwi 2016

Do góry
I trochę szerszych kadrów.... szału nie ma, ale widać zarys rabat

Na "brzozowej" rosną 3 brzozy, widać jedną

Z tyłu widać przymiarki do rabaty poprzecznej.

Żywopłot grabowy czeka na wyplewienie ze zboża...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies