Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:16, 31 maj 2016

zaczynają kwitnąć różyczki

sylwia_slomc... 22:26, 31 maj 2016

I ostatnio otrzymana od Abiko Leonardo da vinci......jedyna rodowodowa u mnie

hanka_andrus 22:29, 31 maj 2016

Chciałabym mieć tyle miejsca,by wysiać rośliny z ręki na wiatr! Cudownie to wygląda. A nie tylko kilka kwiatków, bo i na inne chciejstwa zostawić miejsce trzeba.
Wg dekalogu trzeba 3, 4 rośliny i dość! Ale jak to? Zakwitną przekwitną i co znowu pustka? Tak nie lubię, więc jest u mnie bałaganik, ale kwitnący.
Podziwiam ogrom pracy. Pamiętam jak ścieżkę planowałaś, a teraz. Miodzio! Gratuluję.
sylwia_slomc... 22:35, 31 maj 2016

pierwsza z zakupionych wiosną tego roku coś jej niestety listki objadło

i moja pnąca przy pergoli z winoroślą
chyba pnące pokocham

Rozwijając pąki robi się bladożółta
Rumianka 22:41, 31 maj 2016

Pergolka ławeeczkowa cudnista, krateczki takie równiótkie, czyżby Twój eM miał takie wyważone oko?
sylwia_slomc... 22:45, 31 maj 2016

hanka_andrus napisał(a)
Chciałabym mieć tyle miejsca,by wysiać rośliny z ręki na wiatr! Cudownie to wygląda. A nie tylko kilka kwiatków, bo i na inne chciejstwa zostawić miejsce trzeba.
Wg dekalogu trzeba 3, 4 rośliny i dość! Ale jak to? Zakwitną przekwitną i co znowu pustka? Tak nie lubię, więc jest u mnie bałaganik, ale kwitnący.
Podziwiam ogrom pracy. Pamiętam jak ścieżkę planowałaś, a teraz. Miodzio! Gratuluję.

Dziękuje Hanuś. Rośliny w masie robią wrażenie nawet jak każda z innej parafii....chwasty też Mam masę roślin i wszystko w miksach, a jeszcze kolejne miksy robię
na trawie mam plamę różnokolorową, ale z reguły do siebie pasują. W naturze też same miksy występują....może z wyjątkiem nawłoci bo ta lubi monokulturę
Więc u mnie jej nie ma
sylwia_slomc... 22:50, 31 maj 2016

Rumianka napisał(a)
Pergolka ławeeczkowa cudnista, krateczki takie równiótkie, czyżby Twój eM miał takie wyważone oko?

Krateczki to elementy gotowe, a cała reszta to pomysł mój wykonanie Jego
Jesienią plan był ,ale nie do końca wierzyłam w wykonanie. Gdybym nie zakupiła pierwszych elementów to do dzisiaj kończyło by się na gadaniu, a ja chciałam clematisy
Katkak 22:55, 31 maj 2016

Ale róże cudownie bujnęły .
Sylwuś to mój pniaczek. Przepraszam, że u Ciebie, ale nie będziesz musiała szukać. Rojników do niego nawsadzam, akurat od Gosiaczka dostałam. A te korytka masz bombowe, Gosiaczek takie ma .
sylwia_slomc... 22:59, 31 maj 2016

Katkak napisał(a)
Ale róże cudownie bujnęły .
Sylwuś to mój pniaczek. Przepraszam, że u Ciebie, ale nie będziesz musiała szukać. Rojników do niego nawsadzam, akurat od Gosiaczka dostałam. A te korytka masz bombowe, Gosiaczek takie ma .

Kasiu ,nic mi nie wyświetliło
O teraz jest superowy wygląda jak trąba słonia nic tylko uszy i kły dorobić i słoń jak malowany
danuta_szwajcer 00:56, 01 cze 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Cudnie) Tworzysz wyjątkowy ogród tak jak napisałaś taki Twój A jakie dorodne te Twoje byliny, ostróżki uwielbiam , siałaś je sama zapewne i dlatego takie wysokie Znasz nazwe może tej żółtej pnącej róży bo podobną mi nornice zjadły a była piękna i kwitła cały rok.