Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:17, 14 maj 2016

Do góry
Kompostownik i żywopłotek grabowy.

Martuś, zobacz truskawki Na potwierdzenie, że kwitną i mają się dobrze

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:13, 14 maj 2016

Do góry
Maj

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:11, 14 maj 2016

Do góry
Rewolucji kolorystycznych część I.

Styczeń 2016.

Luty 2016

Kwiecień 2016

Typografia ogrodu 08:05, 14 maj 2016

Do góry
I fragment mojego przedszkola
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:56, 14 maj 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Ha ha
jak będziesz w moich okolicach, zapraszam, ale koniecznie zmotoryzowana, dam ci dużo dobra roślinnego
I chyba masz słuszne wrażenie, mam podobne odczucie, chyba ogarnęłam busz, choć kwiecia i bylin mnóstwo
klony te ci bardzo polecam do półcienia.

Rubens szaleje

Morza tulipanów przepiękne, ale do tego pierwszy raz widzę motyle - w kolorze ławki - genialnie!
Ogród pod sosnami 07:56, 14 maj 2016

Do góry
Dziewczyny szukam pomysłu na 3 drzewa w miejsce grabów.
Jest to miejsce które widzę z salonu i z tarasu.
Chciałabym aby zasłoniły dom sąsiadów więc powinny być duże i mieć szerokie korony.
Dodam że chyba powinny być zielone bo mam już kilka czerwonych drzew w ogrodzie.

Zastanawiam się czy nie dać w to miejsce kilku Serbów mam je po stronie drugiego sąsiada?
Podpowiecie coś?

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 07:53, 14 maj 2016

Do góry
Ostatnie tchnienie tulipanów... Połączenia nie zgrane w czasie, ale kwiaty same w sobie cieszą.

Podwórkowa rehabilitacja 07:45, 14 maj 2016

Do góry
ryska napisał(a)

Troszkę ich rośnie, ale więcej niż 200 kwitnących nie miałam na pewno
Fajnie, że zaglądasz.
Aby nie zanudzać stworzyłam kolaż, ponieważ kremowe się rozwijają i nadały nieco innego wyglądu.

200 to ładna liczba - daje po oczach - ale sukces to ich ładne zestawienie - super Ci wyszło i jaki biały płotek ładny - pierwszy raz widziałam płotek na biało malowany - jak ładnie to wygląda!
Moja działka. 07:44, 14 maj 2016

Do góry
Wystawa kwiatów marna,ale ja kupiłam co chciałam,nawet więcej
Spotkanie było miłe Śląska grupa,potem dojechała Jola

Moje zakupy ,jechałam tylko po świecznicę.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 07:43, 14 maj 2016

Do góry
Hosta mysie uszka

Typografia ogrodu 07:42, 14 maj 2016

Do góry

wiecej fotek gdy chwasty dziś powyrywam
Jurajski Ogród 07:39, 14 maj 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Jestem znów. Dzięki kochani za wszystkie wpisy, czytam je bardzo uważnie i miło mi, że o mnie pamiętacie

Obłędnie, w takim morzu to człowiek miałby ochotę utonąć, widoki z Jurajskiego jak zawsze pełne zachwytu - pozdrawiam
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 07:39, 14 maj 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A mój eM też tak ma i dlatego mamy 11 magnolii w ogrodzie.

Twojemu ogrodowi ilość magnolii wcale na złe nie wychodzi Mój magnolii nie lubi...

babka napisał(a)
Fachowe zakupy robisz, ja polowy z tych roslin wcale nie znam A robale też widzę u siebie. Jednego opuchlaka przyłapałam ale musi być ich więcej bo nowe jeżówki już pogryzione, nosz kurcze musiały ze szkółki przyjechać :/
Wygranej wojny z gąsieniczkami życzę

Ja opuchlaków nie upolowałam, ale jak ściągam darń czy kopię w ziemi sporo larw znajduje chrząszcza majowego i rolnic.

Hortensja pnąca Mirranda.

malkul napisał(a)
współczuje tego nornicowego nawału na rózach się nie znam więc ni doradzę ale macham serdecznie Reniu

Odmachuje Miło, że zajrzałaś.

Zana napisał(a)
Zakupy obejrzałam. Tę paproć narecznicę czerwonozawijkową miałam kiedyś, ale ją niestety uśmierciłam. Jednak moja nie tylko te nowe liście miała rdzawe, potem zielenią i niczym szczególnym się nie wyróżniała. Ale ja lubię paprocie i nawet ostatnio myślałam o tej narecznicy a Ty ją już masz. Co do jesiona powiem tylko, że ładne listeczki, bo co do reszty to się nie znam. A ta trzecia roślinka to wiesiołek czy wielosił? Bo nazwa wiesioł nic mi nie mówi.

O widzisz... To wielosił Przekręciłam nazwę To były spontaniczne zakupy, choć żałuję że paproci więcej nie kupiłam

Klon shirasawy Jordan w pełnej okazałości.

Typografia ogrodu 07:36, 14 maj 2016

Do góry
Orlik Sebkowy. Staral sie dla mnie upolowac biala siewke byle nie rozowa i jaka jest?

Ogród Cioci cz. 3 07:35, 14 maj 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Ale cudna magnolka - jaka to? U mnie tylko Suzan kwitnie, za to juz ponad miesiąc!
Oczko masz czyste - moje dopiero teraz zaczeło się krystalizować, jak grążel się obudził. A klon jest powalający - i jak piorunem rośnie, przecież jeszcze 2 lata temu był dużoooo mniejszy!
Makowo na Kociewiu 07:35, 14 maj 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
No cudnie, a biały Rh prześliczny Kompostowa- czyli zakrywająca kompostownik?
Jak patrze na te zdjęcia z góry to bym wywaliła tego ogromnego iglaka którego tniesz pomiędzy trzmielinami na pniu i posadziła w jego miejsce np rododendrona.

Tak to jest rabata która zakrywa kompostownik i bajzlownik z narzędziami, koszami, i tym wszystkim co jest potrzebne do ogrodniczkowania. Jeśli chodzi o ciętą tuję na różance to w tamtym roku jak wywalałam stamtąd 3 wielkie jałowce chciałam to zrobić, cóż powinnam była to zrobić Teraz ta zmiana będzie trudniejsza taaa. dziękuję Ci za ten głos
Była Kompostowa z jałowcem i wejściem do bajzlownika

I teraz bez ja łowca z opaską kamyczkową buksowym "żywopłocikiem "i hortensjami i gracymilusami.
Ogród w skali mikro cz.II 07:34, 14 maj 2016

Do góry
Ela miło było się spotkaćPoklachać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:33, 14 maj 2016

Do góry
Łukasz dziękuję za miłe spotkanie,szkoda tylko że nic nie kupiłeś
Żałowałam że nie zabrałam się z tobą ,bo wsiadłam do tramwaju i brakło prądu,
ale to był piątek i 13-go.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 07:26, 14 maj 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
Dziewczyny ja mam narazie tylko dwie róże moją-"Białą Parkową" i mężowego "Candelight" i oczywiscie tylko moją się gąsienniczki pożywiały - ja miałam na każdym listku po dwie trzy dużo pożartych listków ma wybielony jasnozielony kolor Na moim krzaczku było z 30 gąsienniczek - dobrze że mój Tato zauważył bo pewnie by już było po róży

Oprysk zrobiony, mam nadzieję, że wytruje intruza.

laurowisnia napisał(a)
Te gąsienice są jeszcze małe więc trudno je wypatrzyć.
Róż lepiej nie ruszać już teraz, tylko czekać i podlewać jak potrzeba.
Fajne zakupki, tylko jesionów ja nie lubię.
Fotki ładne pooglądałam, a tajemnicza roślinka to może dziewanna?

Kolorem wtapiają się w tło. W zeszłym roku w ciągu kilku dni orliki mi pożarły. Dobrze, że w porę wypatrzyłam je na różach.
Ja jesiony lubię, ale niekoniecznie takie pstrokate Akurat będzie miał szpaler drzew sąsiada za tło, bo był kupowany w konkretne miejsce, więc może jakoś będzie wyglądał.
Tajemnicza roślinka jest bardzo niska, trudno proporcje oddać na zdjęciu.Pewnie po deszczach zakwitnie to się wyjaśni.

Jaskry jeszcze dają radę, choć liście paskudne, obrywam.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies