Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 09:36, 27 kwi 2016

Do góry
violka171 napisał(a)
Dla Ciebie na pocieszenie mój tegoroczny dzisiejszy pierwszy Narcyz

Prześliczny kwiotek i ode mnie też zostawiam trafisz dobrego fachowca trzymam kciuki cholerka mojego bym podesłała ale zajęty ech... Witam i macham widzę ze tez okrywałaś trza trza bo ta pogoda nas dobija teraz słońce u mnie walczy z chmurami mam nadzieje że nie śniegowymi znów ciepełka życzę paaa Hana

Zielonym do góry... 09:30, 27 kwi 2016

Do góry
kosolka napisał(a)
Ale masz suchooo!!! Nie pada u Was? U nas codziennie. I do tego wiatr i śnieg i przymrozek i słońce.. Mamy full wypas

sucho to nie jest...do pada ciągle ale tak to jest jak świeżo przekopana ziemia...deszcz ubije a później słonko ...to wygląda jak na pustyni.. z powodu werbeny w tamtym miejscu nie ma jak zruszyć
Ogród z widokiem na jezioro 09:30, 27 kwi 2016

Do góry
Ślicznie wiosennie i szkoda suzan jak tam się trzyma ? buziolki serdeczne słońce u mnie waalczy z chmurami

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 09:27, 27 kwi 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
i pierszy orlik zaraz pokaze mi swoje kwiatki

a tulipany czekaja na ciepelko

Suuper orlika znalazłyśmy chyba w tym samym czasie u mnie też czeka na otwarcie śliczna wiosna i metalowe owady w dechę fajna ozdoba ogrodowa i czytam ciągle działasz i masz już sałatę ? moja dopiero wschodzi Buziam śliczne tulipki delikatny kolorek jak moje
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:27, 27 kwi 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
Moje pięknie owocuję i mam nadzieję, że po przesadzeniu też będą. Niewiele zmienię im miejsce, ale chcę uporządkować część owocową.

To one w części owocowej...? u mnie na rabacie

Pszczelarnia napisał(a)

Miałam pigwowce kilka lat i rodziły po 2 owoce. Wycięłam.
Żałuję czasami (zawsze żałuję), że nie mam większego ogrodu. Wtedy byłyby przesadzone w inne miejsce. Bo ja lubie jadalne rośliny i owoce. Ale też lubię te z pozoru niepraktyczne.

Tak, przyroda sprzyja Twojemu ogrodowi - jak napisała Anka.

Pisałam właśnie u Anki, że pigwowca mam z przyczyn wizualnych, a jak z owoców można skorzystać to dodatkowa zaleta Lubię jego krwiste kwiaty, choć na razie jest malutki.
Żałujesz, że nie masz większego ogrodu? Myślałam, że masz całkiem dużo terenu

babka napisał(a)
Reniu, nie znam bodziszków i ich wymagań więc nie wypowiadam się na ten temat.
Ja pewnie poszłabym na skróty i posadziła jakieś rojniki, żagwiny i bluszcze przemieszane z kępkami traw a dołem dałabym kwitnące np lawenda, rozchodniki i znów trawy, rozplenice. Na czołoło piwniczki dałabym bluszcz zimozielony, bedzie wygladać naturalnie. Ale to ja bo ja się nie znam. Ty to już wyższy poziom wtajemniczenia
Jak wytniesz drzewa to przez dobrych parę lat bedziesz miała patelnię więc postaw na saharę. Najwyżej za 5 - 8 lat coś pozmieniasz jak już warunki świetlne będą inne.
Drzewa chcesz sadzić tak pod linijkę czy bliżej natury ?
Graby kolumnowe byłyby ładne a buki ?

Bluszcz mam od 3 lat i nie rosnie mimo przycinania... Może ten od Ciebie zaskoczy.
Lipy nie wytnę, przynajmniej na razie. Zdecydowałam, że chcę piwniczkę w półcieniu/cieniu. Wówczas ziemia będzie lepiej wilgoć trzymać. Za wierzbę dosadzę graby kolumnowe, u podstaw pomiędzy (z tyłu i koło blaszaka) krzewy zimozielone + może faktycznie kalina.
Wyeksponowany tylko będzie południowy stok. Tam zostaną rozchodniki z trawami, ale plamami i róże Sally Holmes z bluszczem.

Znalazłam starą fotkę z drzewami... wtedy nie było problemu z wilgotnością... ziemia obsunęła się dopiero jak się trawy pozbyłam...

i stan aktualny

Matyldowo napisał(a)
Renia super zdjecia rabatek tez lubię zdjecia w zbliżeniu robić bo więcej można dostrzec szczegółów
Co do ziemianki to jak wytniesz drzewa to rośliny zdecydowanie słoneczkowe
Znalazłam w necie fajne ziemianki moze cie zainspirują

Dziękuję za inspiracje ale u mnie w półcieniu musi być, żeby się tak nie nagrzewała.
Ogród wyrozumiały 09:24, 27 kwi 2016

Do góry
Mam dylematy odnośnie mojego narożnika...
wkleję zdjęcia .
Prosiłabym o jakieś sugestie, bo si gubię...

(Trzmielinę gaiety i szałwię blue compact mam)

Podwórkowa rehabilitacja 09:24, 27 kwi 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Ewa, Ania, Zoja dziękuję Wam bardzo. To była ciężka praca stąd radość, tym większa, że i Wam się podoba.
Dla Was tulipanki

Szklarenka miodzio pochwały dla mistrza i tulipki cuuudne buziolki zostawiam i pogody słońca życzę baaardzo
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 09:23, 27 kwi 2016

Do góry
Tak, tak Edytko!
Na zaczarowanym dywanie!
To by mi odpowiadało!
Poproszę do Edytki, ale wtedy gdy kwitną róże,
do Irenki, jak powojniki się pną po murze,
do Kubusiowa na rybkę,
do Kasi na brzoskwinie,
do Bawarki na widoki z Alp,
a do Violetki, na sam widok spod wiśni!
I niech mi się to dziś w nocy przyśni!

Ogród prawie romantyczny 09:19, 27 kwi 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Zaczynają kwitnąć Amanogawy. Ta najbardziej rozczapierzona, najszybciej zakwita.

Ale cudne
Rzeczka tulipanów też piękna.
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:18, 27 kwi 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Wiosną tak lubię, ale potem kwiecia full, ale spokojniej, dobierane barwy
teraz też dalej tulipany, ale już w innych kombinacjach, najpóxniej będą liliokształtne

Ale cudnie i dzięki za nazwę magnolii macham buziolki Irenka
Ogród dla moich synków 09:17, 27 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Fotki z zakupów i spotkania zawsze mile widziane
Prawda, że to bardzo sympatycznie tak się spotkać, pogadać, zrobić roślinne zakupy

Mirellko, ze spotkania są na wątku spotkaniowym, bo ja aparatu zapomniałam. A dziewczyny są naprawdę super. Takie ogrodowiskowe spotkanie, było dla mnie pierwszym ale na pewno nie ostatnim.
Zakupy...hmmm...tak symbolicznie, bo u nas na targu jest więcej towaru niż było na Edenie
Fotka specjalnie dla Ciebie. Hosty są wychuchane i pędzone chyba, więc na noc zabieram je do domu. Mają dużo odrostów i będą do podziału

Zielonym do góry... 09:16, 27 kwi 2016

Do góry
Ale masz suchooo!!! Nie pada u Was? U nas codziennie. I do tego wiatr i śnieg i przymrozek i słońce.. Mamy full wypas
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:16, 27 kwi 2016

Do góry

I inwazja, która mnie załamuje, totalna porażka ogrodowa. Podagrycznik opanował mi na jednej rabacie wszystko, a była w ciągu ostatnich 3 lat czyszczona dwa razy do zera. Teraz atak z potrójną siłą CHyba została mi tylko chemia...

No właśnie podagrycznik szukałam jej nazwy. To taka cmentarna roślina Ostatnio właśnie z nią walczyłam rozchodzi się rozłogami pod spodem, więc trudno z tym walczyć ale powodzenia.
Kiedyś będzie tu ogród 09:13, 27 kwi 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
No niestety Aniu współpracować nie chce i siedzi w areszcie.
Ja myślałam, że Ty jakąś przenośnię zastosowałaś wspominając o kaczorze a tu proszę jaki przystojniak! I to tego smakosz i znawca. Byle czego nie ruszy

anka_ napisał(a)
Ale żeby było ogrodniczo- Rydal
Ale cudo. Popędziłam do wujka google i mi oczy zbielały. Kosztowny egzemplarz. Chroń go Boziu przed smakoszem
Ranczo Edy 09:12, 27 kwi 2016

Do góry
eda napisał(a)

ale zima! widoki fajne ...oby tylko nie zaszkodzilo roślinom
U mnie kilka nocy było poniżej zera ,ale w ciągu dnia słonecznie.... a wczoraj to ciepło a nawet gorąco - kilkadziesiąt kilometrów a jakie różnice pogodowe
Zielonym do góry... 09:11, 27 kwi 2016

Do góry
Mirella napisał(a)

...mój wątek jest zamknięty ..
jak coś wschodzi to super...będzie ok..
Variegata super

szkoda że zamknęłaś wątek...ten ze storczykami też?

mnie takie coś wyłazi z ziemi...

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 09:10, 27 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Miało być a nie było, i nic się nie stało, skoro i gdzie indziej się przydało!
Pogoda nas z rytmu wybiła, a i pierwsze spotkanie z Violą, też było intrygujące!
Ważne, że wspomnienia mamy i ja kilka zdjęć!

Widoczki jak w górach jajku Dzieciaczki jak się uwijają
Wszystkiego po trochu 09:09, 27 kwi 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)

I azalie pomału pęcznieją

Ależ busz azaliowy !!!
Ile lat maja już te krzaki ?
Moje zeszloroczne zakupy słabo wyglądają, mało pąków i wogóle jakieś mizerne. Może dlatego, że po kwitnieniu je przycięłam. Ale były takie wybujałe do góry w kilka pędów że mnie denerwowały.
Natomiast starsze egzemplarze też już szykują sie powoli do pokazu
Poranek cudowny
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 09:07, 27 kwi 2016

Do góry
violka171 napisał(a)
Poszłam po krasnalke starszą do szkoły w drodze miałam kupić tylko ziemie do rozsady i ledwo wróciłam hi hi
Lobelia biała zwisająca
Pelargonia żywy róż zdjęcie przekłamuję kolor-nie sposób się jej nie oprzeć

Widać że rodowita ogrodniczka kupi to co oczy zobaczą hi hi ja też tak mam Super zakupki
Rododendronowy ogród II. 09:06, 27 kwi 2016

Do góry
Bożenko czekam na emisję w tv.
Szkoda, że na żywo nie mogę obejrzeć w tym roku ten cudowny kawałek ziemi.

Pozdrawiam.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies