Dereń kousa znalazł tutaj swoje miesjce
obficie zakwitnie już maju, w każdym pąki ma mnóstwo przykwiatków
czosnki już pokazują główki, rozplenice jeszcze śpią, albo trzeba odmłodzić
Fajny jest też projekt Joaski z Ogrodu na wyobraźni. Myślę, że by do mojego domku pasował. Tylko zamiast miskanta i kwitnącej roślinki posadziłabym modrzewia, na pniu mogłaby być trzmielina. Do tego kulki zielone (bukszpany lyb tuje) i żólte (cyprysiki).
listy oddzielające trawę to listwy alu do montażu g-k , wygladają tak jak niżej - zaginam jedną ściankę w literę L i najczęściej tak wkładam - jak nie ma miejsca to czasem zaginam obie i zostaje listwa ale ona wtedy się "zatapia" - jakby ją ziemia pożerała
berberysy są cudne przez większą część roku
Wczoraj trociny zostały uzupełnione i szmata już nie wystaje Chyba, że bażanty znowu zgrzebią
Kruszyna też się obudziła
Ale cudnie Michale to wykombinowales! Ślicznie wygląda. Co tam posadziles? Widzę,że chyba tawulki i sosenki? A co jest pomiędzy? Pozdrawiam niedzielnie zimno i deszczowo
Świetnie to wygląda !
Ale mamy duużo pieknych ogrodów na Ogrodowisku
dzis przypadkiem oglądałam Maję i taka refleksja mnie naszła.... dlaczego oni tu nie zajrzą i nie pokażą NAPRAWDĘ ładnego ogródu...
Nie zachwał się, nie mam już matecznika Euforbia Purpureum, może roślina po wydaniu nasion po prostu ginie
Aktualnie bylinówka budzi się u mnie, jestem na etapie jej oczyszczania z chwastów i przed kantami
serduszka i u mnie
To mi się podoba...u Ciebie będzie Klon Goldenglob u mnie strzępiasokore....będziemy miały o czym pogadać