Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » O....!

O....!

mira 22:06, 24 maj 2016

Marzenko przyszłam i tu podziękować za dostawę bukszpanów -rosną już a ja myślę jak ukorzenić bo potrzebuję sporo żeby podsadzić dołem na kulę.
Nie wiem tylko czy jak zetnę to od razu pod krzaczek czy do doniczek do ukorzenienia jak radzisz?

Twoja rabata pod murem jak zawsze prześliczna.

Widziałaś ostatni odcienk Mai - Alina tam mówiła o kartonie że wygłuszy chwasty.

pozdrawiam
marzena 22:12, 24 maj 2016

Haniu i Zbysiu, szalenie lubię do Was zaglądać, dzięki, że też mnie odwiedzacie, to taka nasza 'stara gwardia'
zrobiłam kilka fotek podczas odpoczynku w ogrodzie, oto one...

Joku 22:17, 24 maj 2016

Pięknie Marzenko, pięknie.
marzena 22:20, 24 maj 2016

Mira,
ja dziękuję za wszystkie 'dobrodziejstwa' od Ciebie, agapanta juz wsadziłam do docelowej donicy...
myślę, że możesz pod krzaczek ale potraktowane ukorzeniaczem, no i usuń zbębne liscie, aby nie transpirowały za dużo..

tak, odnosnie tego, co mówiła Alinka, i właśnie to zastosowałam...przy posadzeniu klonu palmowego, pokażę niedługo...
hanka_andrus 22:20, 24 maj 2016

Soczysta zieleń, a co masz w kontraście z białym bzem? Klon palmowy? Cudne zestawienie!
sylwia_slomc... 12:27, 25 maj 2016

Przepiękna ta zieleń soczysta
07_Rene 13:02, 25 maj 2016

Też się ostatnio zastanawiałam dlaczego ja sposobu z kartonem nie stosuje tylko darń zrywam. U mnie to może być problematyczne, bo wszelkie ściółki nornice przyciągają, ale jak na karton bym świeżej ziemi sypnęła z kompostem to może nie byłoby tak źle

Rododendronowy zagajnik będzie u Ciebie hitem za parę lat Na razie prym wiedzie rabata pod murem. Świetna jest
marzena 22:18, 27 maj 2016

Joku, miło...

Haniu, tak, to klon palmowy ( ale w pewnej odległości od bzu, tak sobie z daleka ustawiłam...)
ale teraz pokażę nowego klona w innym miejscu..., pracowałam nad tym trochę...

no, Sylwia, jest też trochę tej zieleni...

marzena 22:45, 27 maj 2016

Rene,
właśnie przygotowując tę 'obwódkę' z tych olbrzymich kamieni dla klona, w środku położyłam karton a na to ziemię, a potem resztę...

ten klon jest jak na patelni, więc zrobiłam dla niego parawan i zmieniam jego ułożenie wraz z tym jak zmienia się położenie słońca i postawiłam wiadro z wodą aby miał lepsze warunki... do zdjęcia usunęłam to wszystko...

mam nadzieję, że będą rosły i kwitły te nowe rododendrony, ale 2 w ogóle nie zakwitły teraz, poczekam na następny rok...

an_tre 22:53, 27 maj 2016

Piękne rodki nie wiedziałam, ze masz już tak pokaźną kolekcję
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies