Witam mam wielka Posbe prosze o pomoc posialem trawe zeszlego roku na jesien .Trawa Byla koszona ok 4-5razy teraz ok dwóch tygodni trawa nie rosnie pomimo podlewania zaczeły pokazywac sie chwasty dlatego ze nie kosze jej bo nie ma co , zarazem zrobila sie taka żółtawa bardzo prosze o pomoc.Co najlepiej zastosowac dziekuje Pozdrawiam
Danusiu każdy z nas zadaje sobie to pytanie i z trwogą rano wygląda przez okna.
Czytałam sobie i oglądałam Twoją relacje Danusiu, z etapu budowy i tworzenia ogrodu. Jestem w szoku, bo oglądając terażniejsze fotki, odnosi się wrażenie, ze ogród jest ogromny, a wokól nie ma zabudowań. Nie mogę uwierzyc w to, jakich cudów dokonaliście. Szacunek dla Was.
Te miejsca żółte sprawdź jaka tam jest ziemia? a może pod ziemią leży pasek betonu? zakopany, albo piach totalny, albo coś wylane. Inaczej po takim podlaniu nawozem by tak nie było, to bardzo ciekawe, ale ja obstaję że źle nawozy posiane. mimo wszystko.
Nie, nie było, cała rabata jak pamiętam została zaprawiona, Wybrana stara ziemia, przekopane, a róże to sadzi najlepiej Witek bo takie głębokie doły drąży że hej.
W taką pogodę trudno utrzymać zdrowy trawnik, poprawi się ale Tospisnem podlej, a bukszpanom wytnij brązowe gałązki i listki poskub brązowe, podlej Florovitem dolistnie i doglebowo, jak nie ruszą to tylko mogą uschnąć, ale poczekaj, źle nie wyglądają.
Nie wklejaj bukszpanów w wątku o trawnikach wklejaj w bukszpanach, staramy się utrzymać wątki w temacie.