Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Dwa ogrody 23:04, 26 gru 2014

Do góry
yolka, u nas pogoda dziś była podobna, zrobiłam kilka fotek między jednym a drugim wyjazdem. Stare bombki mają wartość sentymentalną i to jest najważniejsze
Mala Mi szkoda, że tak daleko mamy do siebie z Łodzi do mnie jeszcze godzinka drogi, przydałoby się wypośrodkować miejsce spotkania na trasie Łódź - Rzeszów - Wieliczka
Agania u mnie zima leciutka i kolorowa nie tylko w domu

ognik

trzmielina, chyba taka sama, jaką Dzidka ostatnio pokazywała

kalina
Ptasi Ogród 13:16, 25 gru 2014

Do góry
Kalina koralowa dla ptaków

Trawy pożna jesienia
Ogródek Anity 08:30, 22 gru 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Macham o pocieszeniach zimowych poczytałam

Hej Uleńko!
U mnie ciemierniki kwitną i jakieś drzewko, jakaś Kalina (!) temperatura dodatnia, ale leje jak z cebra i wieje jak na otwartym morzu !!! Chyba jednak wolałabym już śnieg! Nawet nie ma jak psa wyprowadzić!
Ogród w cieniu brzozy 13:45, 15 gru 2014

Do góry
Dziękuję za pokaz kaliny. Bardzo pouczające. Ja szykuję swoje do przesadzenia wiosną i tak sobie myślę. Te o pokroju rozpostartym "plicatum" to na pewno rośliny na wyeksponowanie, właśnie ze względu na pokrój (brzeg, róg rabaty?). Te burkwooda i angielskie już mniej.

Mam Mariesi i Watanabe i jeszcze taką NN o nieczytelnym układzie gałązek. Watanabe rzeczywiście bardzo wolno rośnie.

Cascade i jeszcze kalina Judda mi chodzą po głowie. Oprócz oczywiście Kilinandżaro.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 06:03, 15 gru 2014

Do góry
Na nowy Rok nowe pomysły na rabaty - Przy altanie po lewej:

Z bliska - jest tylllle miejscaaccuba stąd wylatuje, zostają 3 złotliny variegata i kalina roseum na środku.

W cieniu - zacieniona 20:27, 13 gru 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Kalina podobała mi się właśnie ze względu na pokrój kwiatów.Zobaczymy,czy będzie u mnie dobrze rosła.

Lubię też pięciornika...tego o białych kwiatach...u mnie jeszcze malutki krzaczek...

Mnie to szałwie ktoś powinien mi wysiać i dać sadzonki bo tyle razy próbowałam z nasion i nic tego pięciornika też bardzo lubię, żółtego nie pozdrówka
W cieniu - zacieniona 12:03, 12 gru 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Szałwię też będę siała na drugi rok
Kwiaty kaliny podobne trochę do hortensji
Kalina podobała mi się właśnie ze względu na pokrój kwiatów.Zobaczymy,czy będzie u mnie dobrze rosła.

Lubię też pięciornika...tego o białych kwiatach...u mnie jeszcze malutki krzaczek...

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:29, 11 gru 2014

Do góry
Viva, Laurowiśnia, Pszczółka -
komp mi szwankuje, net się wiesza.. co to za kalina już nie dojdę.. jest piękna, podoba mi sie i chyba na tym zostanie. Nie chcę nikogo wprowadzać w błąd, jak nie jestem pewna. Pozostanie nn. Wszytko dzięki rzetelnym sprzedawcom.. którzy często maja w nosie co sprzedają. A i klienci chodzą po szkółce przestawiają kartki i doniczki.. im wszytko jedno co to jest. Tak kultura ...

Resztę pozdrawiam i odmachuję, ale komp odmówił współpracy.. moje nerwy już się wyczerpały do drania.

W ramach treningu przed spotkaniem z dziewczynami (dużo nas się nie uzbierało) pobawiłam się sama w wiankowanie. Jeden stoik poszedł już w ludzi, a dwa się zostały. Wianek pójdzie na moje drzwi. A ze świeczkami dam jako prezent..

Nie chwalić bo wiem jak wyglądają, ale nie to sie liczy. Liczy się że własnoręcznie To tak jak z ogrodem, nawet jak ciut nie wyjdzie to cieszy, że samodzielnie

Fotki nie wchodzą

Kolorowy ogród na piasku 09:25, 11 gru 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Viva.. dziś pół popołudnia spędziłam robiąc doktorat z kalin...
Masz chyba rację.. moja kwitnie krótko, nie ma owoców jesienią i kwiaty ma bardziej pełne niż Watanabe.
Cascade też wykluczyłam... wszytko sie zgadza, ale moja nie ma owoców.. a Cascade ma.
Wynalazłam kalinę bardo podobna do mojej i nie owocuje.. nazywa się Kalina japońska Lanarth. Tu pokazana jest fajnie i w prywatnym ogrodzie.. wypisz wymaluj pasuje do mojej... http://ogrodoweforum.pl/forum/viewtopic.php?f=73&t=10 To tłumaczy, że jest też dość duża i dość szybko rośnie. Watanabe to jednak nie jest....

To cytat co napisałam u siebie.. A co Ty o tym sądzisz???

Ania, a może St. Keverne?
Kolorowy ogród na piasku 23:25, 10 gru 2014

Do góry
Masz chyba rację.. moja kwitnie krótko, nie ma owoców jesienią i kwiaty ma bardziej pełne niż Watanabe.
Cascade też wykluczyłam... wszytko sie zgadza, ale moja nie ma owoców.. a Cascade ma.
Wynalazłam kalinę bardo podobna do mojej i nie owocuje.. nazywa się Kalina japońska Lanarth. Tu pokazana jest fajnie i w prywatnym ogrodzie.. wypisz wymaluj pasuje do mojej... http://ogrodoweforum.pl/forum/viewtopic.php?f=73&t=10 To tłumaczy, że jest też dość duża i dość szybko rośnie. Watanabe to jednak nie jest....

To cytat co napisałam u siebie.. A co Ty o tym sądzisz???
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:20, 10 gru 2014

Do góry
viva napisał(a)

Aniu, już kiedyś tak sobie myślałam, że Twoja to chyba nie jest Watanabe, ona z pokroju wydaje mi się inna. Może to Cascade ?
Ja mam Watanbe i kwitnie cały sezon, ostatnie kwiatki zmroził w październiku przymrozek. Nie jest to taki szał kwitnienia jak u Ciebie ale myślę sobie, że coś za coś.
Powalająca ilość i jakość kwiatów na Twoich rabatach

Twoja jest zupełnie inna.
Ogród w budowie - nieustającej 11:28, 09 gru 2014

Do góry
Ta kalina to może być Viburnum tinus.

Gabrysia, co było napisane na etykietach pod amforami przed sądem? - świetny pomysł na ożywienie tego miejsca.

Bardzo mi się podoba.
Przyjazny ogród 10:44, 09 gru 2014

Do góry
Kalina Hordowina w Arboretum, owoce są trujące, zjadane przez ptaki po przemrożeniu. Lipiec 2013

Ogród w budowie - nieustającej 21:54, 08 gru 2014

Do góry
Gabrysiu ta kalina kwitnąca, co to za gatunek?
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:40, 05 gru 2014

Do góry
lew_ogrodowy napisał(a)
A to drugie może kalina wawrzynowata? Podobna, ale nie jestem pewna.
Edit: raczej nie, owoce ma inne.

no to dalej nie wiem ...
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:29, 05 gru 2014
Do góry
A to drugie może kalina wawrzynowata? Podobna, ale nie jestem pewna.
Edit: raczej nie, owoce ma inne.
Bajkowy ogród Weroniki 23:11, 04 gru 2014

Do góry
No faktycznie.. tam wierzą w Oko Proroka Dzięki za odpowiedź.. drzewko fajnie wygląda z tymi oczami

W różach nie pomogę bo jestem laik w tym temacie... ale muszę przyznać, że masz bardzo dorodne okazy.

W telewizji pomieszali nazwy roślin.. ha, ha, ha.. nawet kwiatowa telewizja kłamie ... kuliste kwiatki to kalina Eskimo (potem podprawili nazwę). Niestety nie pachnie, ale świetnie rośnie w półcieniu. U mnie słoneczka dużo mnie ma..

Nie choruj, bo czytam, że Cię rozłożyło... święta idą... (ja akurat przed świętami mogę zaniemóc byle niczego nie robić czytaj nie gotować )
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:32, 29 lis 2014

Do góry
Tak samo rh,

Kalina sztywnolistna

accuba

A trzmielina zabarwiła listki lekkim różem

Dobrze że mróz ma być tylko kilka dni
Kolorowy ogród na piasku 08:58, 29 lis 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

No to i ja Pszczółko sie do tej wspinaczki dołączam ...a na wiosne wg planów osiągnę może szczyt.....czyli poszukam ładnego egzemplarza , kupie, znajdę reprezentacyjne mieksce i posadzę moje Kilimandźaro

I jedno i drugie znajdziesz tutaj http://www.futuregardens.pl/kalina-japonska-kilimandzaro-viburnum-plicatum-kilimandjaro.html
Wilcza Góra 16:29, 23 lis 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

jesienno/zimowa stołówka dla ptaków w Wilczej już otwarta !!!
zapraszam wszystkie ptaszki z okolicy

przepis na placuszki tez już jest ...
piekłam dla gości, a potem od razu wyjechałam...nie miałam czasu wstawić ...
...ostatnio z wszystkim jestem opóźniona

kalina ... mam nadzieje, ze się rozkręci i pokaże więcej
a zawilce-białe truskawki oczarowały i mnie

Ale miałaś ptasich gości, widać ,że stołówka cieszy się popularnością

Dzięki za placuchy, jutro będą u mnie na kolację

buziak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies