Kosolkowa Pasja
22:10, 16 sty 2015
Viola, z każdej opinii czy porady na pewno wyciągne jakieś wnioski i coś się wyklaruje. Więc dziękuję
Najważniejsza decyzja- kalina, jasmin i derenie się wyprowadza. Ziemia jest tu najlepsza ze wszystkich rabat jak narazie.. Ale jej nie badalam. Wszystko tu rosło bardzo ładnie. Nawet budleja którea nie lubi cienia
Kwasnolubne dostały swojej ziemi. Druga wersja z trawami też podoba mi się bardziej. Oczywiście nie jest ostateczna. Róż tu nie chcę. Poza tym ciężko pewnie znaleźć takie typowo cieniolubne. Słońce jest tu do ok 11 a w najwyższym miejscu chyba do 10. Stożki i kulki wciąż mijają się z moją wizją. Choć jest kilka kulistych kształtów u mnie, jednak nie takich radykalnie okraglych
Trawy oprócz tych na tyłach- jak najbardziej. Rh kwitnie krótko, ale obok niego mogłoby rosnąć cos kwitnacego w innym terminie. Jeszcze zurawki mogłyby wchodzić w grę. Ale do nich także nadal nie jestem przekonana..
Miskanty ładnie by nam szumialy przy tarasie

Najważniejsza decyzja- kalina, jasmin i derenie się wyprowadza. Ziemia jest tu najlepsza ze wszystkich rabat jak narazie.. Ale jej nie badalam. Wszystko tu rosło bardzo ładnie. Nawet budleja którea nie lubi cienia

Miskanty ładnie by nam szumialy przy tarasie