Ostatnio mam problem z dostaniem się na forum. Chyba zbyt wiele osób szuka inspiracji. Chwile mnie nie było w ogródku a tu już roślinki powoli ruszyły.
Nareszcie uporalam się ze skarpa. Zgodnie z wytycznymi Danusi ściągnęłam matę, przesadzilam iglaki i dołożylam bardzo dużo roślin zadarniajacych. Prace trwały ponad tydzień bo skarpa ma 5 m wysokości i 30 m długości. A oto efekt "przed" i "po":
Kamila nie martwie sie cos bede znowu caly sezon kombinować
wstawie Wam kilka fotek zrobionych telefonem
wszystko zyje... kazda roslinka, nawet te co myslalam, ze umarly w garazu w doniczkach zyja Jedna tylko umarla. Kazda, ktora dostalam od Enya73 przetrwala. Anitko dziekuje raz jeszcze za szczere serce
Juz myslalam, ze te hosty nie wzejda wystraszyly sie upalow
powojnik westerplate od corki na urodziny w maju zeszlego roku tez wschodzi i z roza doczekal sie najzwyklejszej w swiecie podpory
widok na moja skarpe nieszczesna ehhh
tu jest to biedactwo co myslalam, ze sobie nie poradzi, a jednak jest
druga strona skarpy
moje skalniaczki do zdolowania (zapomnialam nazwe)
tego nazwy tez nie pamietam wrr
moja kana mi zardzewiala ale po pknad q0 latach czekania na swiatlo dzienne w koncu sie doczekala
zurawki i trawiszcze
trawy i berberys
warzywniaczek juz sie rusza...
tulipanki przy murku
polowa tych szmaragdow bedzie wykopana bo jak stanie plot miedzy nami, a tesciami to nie beda potrzebne. Zostawie tylko tam gdzie garaz aby go zaslonily
czesc od mamy mojej zonkile przekwitaja, a lada chwila tulipanki sie pojawia
piekne sa te papuzie tulipanki
nie pamietam skad go mam hmmm berberysek
stare cebulki od 3 lat siedza w ziemi
czosnki i tulipanki pomiedzy mocno przycietymi limelight
Moj serb - średniak
Magi
to sa patyczki obcietych i zanurzonych w ukorzeniaczu hortensji limelight. ... ciekawe ile sie przyjmie
Dobra dziewczyny muszę coś postanowić bo oszaleję Czyli sadzić? Likwiduje fale, robię proste linie zakupy i sadzić? Zastanawiam się jeszcze czy zamiast dużych cisów kupić szmaragdy (wiadomo kasa) a dać małe cisy jako tło dla ciurkadełka w miejsce tej dziury? o tak: