Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Bogdzia 21:32, 17 maj 2016

Porodu i jeszcze kilku zdjec nie obejrzałam bo zdjecia sie nie otwierają ale za to zobaczyłam wyroby z rogu i zdjecia sikorki z robaczkiem , tańce i inne zabawy. Pozdrówka.
Gruszka_na_w... 21:32, 17 maj 2016

Basilikum napisał(a)
no patrzcie nawet nie wiedzialam, ze mam kaline
szkoda, ze nad rzeczka rosnie a nie w ogrodzie

Hania juz o borowce napisala. Kwiatkow ma duzo mam nadzieje, ze sarny w tym roku beda sie z dalekoa trzymac.

Haniu dziekuje za wszystkie nazwy

Próbowałam dwukrotnie taką kalinę zaprosić do ogrodu, ale się nie dała
Lubi wilgotne stanowiska. Pięknie kwitnie, a jesienią czerwone korale wabią mnóstwo ptaków.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basilikum 21:39, 17 maj 2016

Bogdziu rano musisz zagladnac wtedy sie fotki lepiej otwieraja

Gruszko moja kalina nad sama woda rosnie i na 100% sa ma sie tam posadzila, nie przypiszczam. ze M albo jego mama sadzili krzewy i drzewa w tym miejscu

A my mamy znow owcze zamieszanie. Nasze owce sa z rodowodem i po urodzeniu dajemy iom numerku (kolczyki) zeby wiedziec ktora od ktorej mamy i taty no i dzis nr 43 i 46 stoja z Misma a 45 44 z Xymena. A na pewno dawalismy po kolei czylo Misma ma dzieci 43 i 44. No i teraz nie wiemy czy pomylilismy numerki (niemozliwe zawsze sprawdzamy z 5 razy) czy owce sie zamienily dziecmi (tez niemozliwe)
zwariowac idzie
violka171 21:49, 17 maj 2016

Basilikum napisał(a)
Za chwile bedzie kwitl irys, juz wiem jaki ma kolor
i piwonie, najpierw rozowa ale biale ja gonia

Orliki

no widzisz nie wieidzialam jak się nazywają a teraz juz wiem,ja mam tez taki niebieskawy i jakiś jasny bedzie-jeszczce nie wiem dokładnie bo sie nie ujawnił kolorek
Gruszka_na_w... 21:50, 17 maj 2016

))))))))))
Dawnymi czasy w szpitalach położniczych dzieci przynoszono mamom tylko do karmienia. Rozwożono je ponumerowane na piętrowym zbiorczym wózku, dodatkowo każde dziecko miało na nadgarstku opaskę z danymi. Jedna z mam otrzymała dziecko do karmienia, przemawiała słodziutko typu :jakiś ty podobny do tatusia, mój kochaneczku itp. Nagle usłyszałam jej wrzask: Jesooooo, to nie moje dziecko.
Poniewczasie zauważyła, że dane się nie zgadzają. Do dziś się śmieję na samo wspomnienie ))))))))
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
violka171 21:53, 17 maj 2016

Basilikum napisał(a)
no patrzcie nawet nie wiedzialam, ze mam kaline
szkoda, ze nad rzeczka rosnie a nie w ogrodzie

Hania juz o borowce napisala. Kwiatkow ma duzo mam nadzieje, ze sarny w tym roku beda sie z dalekoa trzymac.

Haniu dziekuje za wszystkie nazwy

Haniu Kalina nie ma czerwonych korali przynajmniej moja,więc czy to na pewno Kalina ?
jarzębina ma czerwone korale na jesień,ale Kalina nie
hanka_andrus 22:08, 17 maj 2016

Dziewczyny, u Izabeli jest zwykła kalina leśna z koralami, zresztą i kwiat jest inny baldaszkowaty, a u Violetki, mimo, że się nazywa koralowa "Roseum" korali nie będzie. Pomyłki nie ma. Jest tak jak napisałam.
hanka_andrus 22:08, 17 maj 2016

Tylko mi się nie sprzeczać.
Takie owoce mieć będzie kalina Izabelki jesienią.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/18/Viburnum_opulus_a2.jpg/240px-Viburnum_opulus_a2.jpg

violka171 22:11, 17 maj 2016

hanka_andrus napisał(a)
Dziewczyny, u Izabeli jest zwykła kalina leśna z koralami, zresztą i kwiat jest inny baldaszkowaty, a u Violetki, mimo, że się nazywa koralowa "Roseum" korali nie będzie. Pomyłki nie ma. Jest tak jak napisałam.

ok Haniu ,dziekuje za rozwianie moich wątpliwości
Basilikum 08:10, 18 maj 2016

Haniu ona nawet teraz takie owoce ma, bo ptaki nie wszystkie wszamaly
jak sie dobrze przyjrzycie to na pierwszej fotce kaliny widac czerwone kulki

Gruszko u owiec sie takie pomylki raczej nie zdarzaja, one instyktownie wiedza i po glosie i zapachu sie rozpoznaja. No ale teraz t juz nie wiem

Melduje pogode ogrodowa slonko swieci od rana i cieplej juz jest
Wczoraj troche pogrzebalam Kolo skalniaka. Jest znow wiekszy, oddarniam go z tylu. No i odchwaszczam.