Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Brązowienie iglaków 11:01, 13 kwi 2016

Do góry

Dzień dobry,

Proszę o pomoc, czy te iglaki uda się jeszcze uratować?? Chciałabym spróbować.

Będę wdzięczna za wskazówki.

Podejrzewam, że to jakaś choroba grzybowa..

W "mojej karierze", udało mi się odratować hortensję (dzięki radom jakie otrzymałam na forum), która była w doniczce i była b. marna a teraz mi pięknie kwitnie w ogrodzie.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam,
Asia
Ogród wyrozumiały 11:01, 13 kwi 2016

Do góry
Milka napisał(a)

No jasne, ambrowca mam, 5letni, kolumnowy. A gdzie magnolia?

Magnolia malutka ,pąki ma ale chyba liście tylko będą.

Typografia ogrodu 10:41, 13 kwi 2016

Do góry
Mielismy odebrac zamowione graby na przedplocie w maju,ale mielismyvakurat chwilowo wieksze auto wiec sa juz teraz sadzenie moze w weekend

Same nogi maja 1,6m wysokosci
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:40, 13 kwi 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ty nie usiedzisz.. demolki to nasza specjalność.. ja pracuję i walczę z czasem.. wiec o demolkach mogę zapomnieć.. nawet na forum nie siedzę. Zaglądam tylko do siebie

I botaniczne.. inne botaniczne deszcz i grad załatwił, nawet fotek nie zdążyłam zrobić

kojarzysz dokładnei odmianę, bo bym może i ja posadziła skoro w różu i niezawodne dzięki za info o narcyzówce.
ps. z twoich naparstnic jedna wylazla ino, a akanty chyab nei zyją
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 10:40, 13 kwi 2016

Do góry
A to jedno z ulubionych miejsc mojej Miki wszystko ma wtedy pod kontrolą -kto idzie kiedy wraca no i może się ustawić do głaskania a i drzemka nie za szkodzi

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:17, 13 kwi 2016

Do góry
Pierwiosnki i zawilce wiosenne

Hortensje dębolistne super przezimowały

Hortensja kosmata Hot Chocolade też

Powojnik wielkokwiatowe ma 20cm wysokości i pąk kwiatowy. W tamtym roku choroba go zjadła mimo podlewania miksturą na uwiąd.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:12, 13 kwi 2016

Do góry
Powoli rusza rozplenica (zdj)... i niektóre miskanty

Klon shirasawy Jordan

Jeżówki u mnie są takie.

Moja różanka z conicami... Koniecznie muszę poprawić krawędź po prawej stronie, bo mnie wkurza...

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:09, 13 kwi 2016

Do góry
Wczoraj rozsadziłam gęsiówkę. Chce żeby pokryła całą przestrzeń pod niwaki.

Czosnki już wielkie

Lawendowy zawrót głowy 10:09, 13 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Cudowny ogród, cudowne zdjęcia. Ta brązowa turzyca, to jaka?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:06, 13 kwi 2016

Do góry
Przytargałam z targu na dach piwniczki...

W ubiegłym roku posadziłam tam 10 jałowców Wiltonii, dwa nie przeżyły lata (mimo podlewania oczywiście). Za to widzę, że roślinki skalniakowe rozsiewają się tam same, bo im dobrze.

Na dachu piwniczki rozsiały mi się też bratki, a dziś znalazłam mnóstwo siewek werbeny patagońskiej. Zastanawiam się, czy jej tam nie zostawić? tylko stipę dosadzę.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:02, 13 kwi 2016

Do góry
Izoldka napisał(a)

Obrzydlistwo.... Bleee! Współczuję Renatko :-*
Ja na szczęście nie miałam do tej pory do czynienia ani z opuchlakami ani pędrakami i oby tak jak najdłużej !

Witaj Izoldko
Ja od czasu do czasu coś znajduje, ale problemu nie mam z robakami.... To już bardziej z nornicami.

Strasznie lubię te "dzwoneczki", szkoda że tak słabo się rozrastają.

Droga do spełnienia 10:00, 13 kwi 2016

Do góry
Dzisiaj cięzki dzień
odnowiła mi sie rana w oku boli jak cholera
więc do okulisty po pracy
później sadzenie roslinek które dzisiaj przyjdą
red baron żyje
smagliczka zaraz buchnie kwiatami
żagwin też niczego sobie
Zielonym do góry... :) 09:58, 13 kwi 2016

Do góry
Pytacie sie co robię

Ano późną nocą (konczyłam przy świetle ulicznym) pragnę nadążyć za Wami w pogoni za pięknym ogrodem. Jeszcze nie widać zamysłu ale po malutku podążam w dobrym kierunku. Niestety nie potrafię być kilerem roślin i poprostu wywalić na kompost (zwłaszcza że pięknie rosną) więc przesadzam. Rodzina chce mnie zabić,np. że przesadziłam poziomki, że ruszam drzewa które przeciez pięknie sobie rosły. Ale cóż... wysłuchuję i przyjmuję wszystko na klatę. Kiedyś podziękują mi...

W trakcie (tutaj widać goździki, zawciągi, kostrzewę i turzyce które chcę przesadzić przed ogrodzenie):

Tu już po przesadzeniu (załapała się moja najkochańsza pomocnica - od dzisiaj czterolatka):

A tu rano po podlaniu (jak ktos spojrzy przez lupkę dojrzy seslerię (dziękuję za prezent!!!)

Jak dostanę żurawkę brownies to musże poprzesadzać "zbędniki". Jałowce płożące są zarezerwowane w inne miejsce ogrodu, wiec bedą sobie tu rosły do jesieni.
Widać stożka buksowego przesadzonego w sobotę - musze go przesunąć do przodu o pół metra - ale to dopiero w sobotę. Tak to jest jak mąż stoi ze stożkiem na łopacie i nie mam jak sprawdzić czy tu czy gdzie indziej
A jeszcz mam pytanie odnośnir trytomy - zgniła mi ale jak kopałam to w miejscu znalazłam kłącza (takie zgrupowisko) - myślicie że mi ruszy coś z tego?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:58, 13 kwi 2016

Do góry
Juzia, anka_, Margaretka3

Ulżyło mi, że to nie opuchlak, bo ich się boję najbardziej. Rolnice już nieraz znajdowałam, ale były mniejsze niż to wczorajsze. Pędraków już w tym sezonie też kilka znalazłam. No nie można wpadać w psychozę...

Gosiu, bardzo chętnie ugoszczę Cię kawą i ciastem jak wpadniesz z opuchlakiem

Brunery zaczynają kwitnąć. Podzieliłam w tamtym roku i na razie 4 małe sadzonki mam, a tej drugiej odmiany sadzonki mi zaginęły, tylko jedna wylazła z ziemi.

ps. teraz patrzę, że na zdjęciach to tych kwiatów to nawet nie widać

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:57, 13 kwi 2016

Do góry
no to żeby nie było tylko brzydko gruszeczka

Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 09:54, 13 kwi 2016

Do góry
mikami napisał(a)
Dziewczyny jak tam wasze psiny też już przynoszą kleszcze bo moja co spacer to kleszcz

Śliczności
Też używałam w ubiegłym roku foresto, Niko tylko 1 raz miał kleszcza podczas jej noszenia, o dziwo przy obroży właśnie, ale to był jednorazowy incydent. Muszę popytać o te tabletki u mojej Pani weterynarz, możesz na priv Toszka podać ich nazwę?
Choroby i szkodniki wiśni, wiśnia - Prunus 09:54, 13 kwi 2016

Do góry
czy to normalne że umbra tak płacze żywicą?poza tym faktem wszytsko ok. w zeszłym sezonie tez troche miała żywicy a liście piekne, nic na nich nie było.
zdjęcie aktualne
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:53, 13 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
jarząby

dodong

alaja krupnaja

flanrock

śliczne te jarząbki i jak patrze u wuja googla to każdy pięknie sie przebarwia
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:52, 13 kwi 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
samotnia ...namiastka pokazowych ogrodów ....ty masz dużą działkę to może być fajny pomysł ...zwłaszcza ze oprócz wiosennego ciecia to nie ma przy tym dużo roboty

Dokładnie Byleby tam sarny nie zrobiły sobie bazy

Oszalałam na punkcie sasanek Mam nadzieję, że im dobrze będzie, dodałam im ziemi liściowej, piasku i wapna

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 09:49, 13 kwi 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
no jeszcze chwilka, samo drzewo az tak atrakcyjne nie jest wielkie i stare i polamane troche. Pokaze jak zakwitnie.

a Cappucino lazi za mna krok w krok i wskakuje na drzewa

ale fajny, ladniejszy niż klonik
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies