Na szczęście poza przetrzepaniem kwiatostanów wisterii grad nie poczynił żadnych szkód. Dzisiaj prawie cały dzień pada, chwilami tylko pojawia się słońce. Idę sprzątać garaż bo trudno jest w nim już coś znaleźć
Trochę zbliżeń na roślinki
wydawać by sie mogło ze identyczne...a moze ja na moich fiolet powinnam zobaczyc?... nie widze moje za 5zł - przepłaciłam kupiłam 3 szt ..za 3zł kupiłabym 5szt
Mam taką uroczą białą poduszeczkę obok skalnicy w ogrodzie, dość szybko się rozrasta. Niestety nie wiem jak się nazywa, a chętnie bym dokupiła. Może ktoś z Was mnie oświeci?
A skoro idziesz w tym kierunku to może jeszcze pomyśl o trzemielinie oskrzydlonej, jesienią ślicznie się przebarwia, ale mnie też zachwyca w wiosennym wydaniu
Gdyby to była moja rabata poszłabym w róże masz je na pergoli już a ja wole stanowczo mniej gatunków pomieszanych i widziałabym to tak:
Obwódka z bukszpana(co by była zimozielona ale może być z czegoś innego np tawuły) a w środku na przemian róża - lawenda - róża -lawenda i gdzie nie gdzie wetknęłabym stipe aby dodała zwiewności Wiosną cebulki między róże np. tulipany...
Ja głosuję - za ! Atrament wyglądał by zabójczo ale Ville de Lyon też piękny, przy wyborze zwróć uwagę na stanowisko preferowane przez danego clematisa ten lubi jasne ale nie południowe.
A ten atramencik to jaki miał być?
Daj znać jaka decyzja - już się nie mogę doczekać tych widoków .