Irenko wiosna zaskakuje codziennie wszystkich.
Dzisiaj od obiadu pokazało się słoneczko.
Otworzyły się tulipany botaniczne magnolia gwiaździsta też zakwitła.
Lada dzień zakwitnie jabłoń ozdobna, migdałek, tulipany.
Renatko klimat jest nad oczkowy, ostatnio mocno wilgotny i ciepły mają pozostałe rośliny, ale i bez tego rośnie mu się dobrze, przeciwnie do jałowców po 10 latach wytępiłabym jałowce z ogrodu, wszystko po zimie nie wraca się do pionu.
u nas dzis w poludnie padalo tam gdzie pracuje ale czy u nas tez nie wiem, 20 km to dla deszczu daleko moze byc. Jak przyjechalam do domu to sladu nie bylo ale tez cieplo bylo moze i wyschlo juz.
W ogrodzie zeszlo jednak dluzej ale troche cos sie udalo pchnac robote
M skosil troche trawnika
Żadne z wymienionych drzew nie urośnie. W takich warunkach to da radę metasekwoja lub cypryśnik błotny, ewentualnie olcha. Po pierwsze trzeba teren zdrenować, po drugie zlikwidować matę i ściółkę bo to problem pogłębia.
Witam
Wydaje mi się albo te moje hakuro jest jakies biedne ???
Łyse i jakoś mało przyrostów powinnem je przyciąć ??
Prosze o porady czy je da się jakoś zagęścić
Pozdrawiam
Violu, nie wiem czy przypadkiem nie uda się spotkanie około 23 kwietnia. Bo zięć ma sprawę w Sz. i wolny bagażnik. To może się załaduję, jeżeli Tobie nie będzie przeszkadzała moja wizyta.
Obie krasnalki pozdrawiam! Podglądam czy już w piżamkach?
Iwonka turzyca frosted curls miała nasiona znalazłam w kępie, pozbierać i spróbować zasiać? i kiedy można zebrać nasionka z seslerii skalnej? moja jest w takim stanie
Tak to są nasionka,wykrusz je w palcach i do doniczki, ja tak zrobiłam w zimie i ładnie wzeszly trawki, niestety jak byłam tydzień w szpitalu mąż nie podlewal i padło wszystko.