Ja głosuję - za ! Atrament wyglądał by zabójczo ale Ville de Lyon też piękny, przy wyborze zwróć uwagę na stanowisko preferowane przez danego clematisa ten lubi jasne ale nie południowe.
A ten atramencik to jaki miał być?
Daj znać jaka decyzja - już się nie mogę doczekać tych widoków .
Jak pokazałaś psy, to mi się przypomniało jak sąsiadka miała dogi - dwie suki, a takie malutkie pieski z dzielnicy w konkury na wiosnę do nich przychodziły. Śmiechu było zawsze sporo.
Rubensa z biedry kiedyś moja mama posadziła i jest podobnych rozmiarów co Twój. Teraz też kwitnie właśnie i pachnie bosko.
Tu sie nie modlimy
Od tamtego roku obserwuje kilka piwonii podsadzonych ...szczypiorkiem
Nie widac go za bardzo, rosnie pod liscmi. I na piwoniach nie ma ani jednej mrowki a co za tym idzie, nie ma i mszyc. Dzisiaj ugotowalam troche szczypiorku, wystudzilam i tym popryskalam inne piwonie na ktorych mialam kilka mrowek. I co? Spindolily Nie wiem na ile niemieckie mrowki nie lubia niemieckiego szczypiorku ale na piwoniach i rozach w ktorych rosnie, nie mam mszyc.
Sprawdza sie rowniez czosnek powtykany pomiedzy roslinami, tak co 2 miesiac. Nie lubia go mszyce, przedziorki i tarczniki. Dziala rowniez na grzyby.
Mam nadzieje ze te wszystkie moje pomysly nie sa przypadkiem i ze rosliny wyrozumialym okiem na to patrza
p.s w poczekalni czekaja liscie paproci i czosnek....zblizaja sie slimaki...