Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:10, 13 mar 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Śliczna magnolia tą samą ma Marzenka z Madzenie ogrodnika...zawsze mi się podobała fajnie,będzie drzewkiem wielopniowym

dziękuję. Muszę zaraz u Marzenki wylukać. Chce właśnie żeby była wielopniowa, ślicznie to wygląda u dużego drzewa.
Czytam, że powinna rosnąć w półcieniu, to stwarza większe możliwości jej posadzenia
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:24, 13 mar 2019

Do góry
Ewa śliczna ta magnolia, rozrośnięta. A kto to ten Cieplucha że tak spytam?
W kwietniu chcę się wybrać do Stefana w Jugowicach, może wybierzemy się razem?
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:49, 13 mar 2019

Do góry
Śliczna magnolia tą samą ma Marzenka z Madzenie ogrodnika...zawsze mi się podobała fajnie,będzie drzewkiem wielopniowym
Misz-masz, czyli ogrodowe rewolucje 19:20, 13 mar 2019

Do góry
aa ligustr na zdjęciach wygląda świetnie
idziesz w minimalizm mało gatunków delikatność traw ze strzyżonymi bryłami- klasyka zawsze świetnie wygląda.
co do chciejstw, miałem u sb kilka takich: magnolia Rustica Rubra przez kilka dobrych lat, miała już koło 2m, nie obdarzyła nas ani jednym kwiatkiem teraz 2 razy myślę zanim zaczynam brać się za projektowanie rabat
Magnolia oczywiście wyleciała
Ogród w remoncie 10:07, 13 mar 2019

Do góry
O i Ania się obudziła
Tak, magnolia dostanie towarzyszki, wydaje mi się, że całkiem fajnie może to wyjść. Nie mam sumienia jej ruszać. A co u Ciebie tak cicho? Pokazuj co tam zdziałałaś bo nie wierzę, że siedziałaś na czterech literach
Ogród w remoncie 09:51, 13 mar 2019

Do góry
Cześć Asiu! Podglądam regularnie Twoje działania i w wątku i w rzeczywistości czasem. Idziesz jak burza! Zdjęcia, moim zdaniem, nie oddają i nakładu pracy, który poczyniłaś, ani areału.
Rozumiem, że magnolia zostaje na swoim miejscu, a nawet będzie ich więcej? Macham!
Ogród, mydło i powidło. 21:39, 11 mar 2019

Do góry
katel napisał(a)

Witaj Aganiu - piękne mam drzewa, coraz bardziej jestem z nich zadowolona, z roku na rok piękniejsze a jednocześnie mniej opieki wymagają. Marzy mi się jeszcze sporo odmian np. robinia taka jak u Ciebie, magnolia Venus i gwieździsta, jabłonie ozdobne, masa dereni kousa, kwiecistych i innych, jarzęby, karztanowiec krwisty i masę innych ale miejsca już brak - może jeszcze ze 4-5 małych lub kolumnowych wcisnę i tyle a innymi u Ciebie będę oczy cieszyła .
Spotkanie narazie nie zanosi się na duże ale jescze trochę czasu zostało a i małe też fajne będzie.
Pozdrawiam

Witaj Kasiu!
No właśnie co do spotkania ...
Odpowiedziałam u siebie ale i tutaj ci napiszę...
Nic jeszcze nie wiem dokładnie czy będę czy też nie .
Dam znać jeszcze co i jak .
Pozdrowki zostawiam
Paradise czyli mój kawałek raju 17:55, 11 mar 2019

Do góry
Na szczęście tylko ten łuk, szkoda że u Ciebie takie zniszczenia

To rysunek robiony na szybko, wielkości i ilości też tak na oko robione.
Mam nadzieję że mnie Agnieszka nie zabije za skopiowanie pomysłu

Co myślicie? Magnolia się nada?
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:59, 11 mar 2019

Do góry
nicol21 napisał(a)
Budzi Ci sie ogród do życia aż miło
u mnie też mam tulipany w różnych stadiach, nawet jakieś takie wątłe już główki kwiatów pokazały. krokusy prawie przekwitnięte, hiacynty pomału rozpoczynają. u sasiada magnolia już kolorki mocno pokazuje. a 2 lata temu pełnia kwitnienia była 27 marca dopiero. mieliśmy super ciepły tydzien w lutym i efekty widać już od paru dni.

No u nas ta pogoda taka nierówna - dzisiaj rano lezał śnieg A teraz piękne słoneczko wychodzi i to już bardziej mi pasuje. Ale że sobie zwaliłam zatoki, to nie wyściubiam nosa.. Mam nadzieję, że do przyszłego tygodnia wydobrzeję, bo pewnie róze będzie można ciąć
Ogród w remoncie 10:47, 11 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajnie wyszło dobrze pamietam, ze to drzewo to sumak rośnie czy to nie u Ciebie?

Dobrze pamiętasz, sumaka jednak już tam nie ma bo nie wiedzieć czemu zaczął podsychać i zdecydowaliśmy się usunąć. Co prawda z mieszanymi uczuciami bo wiadomo sumak =odrosty ale jednak był już duży, ładny a teraz będzie magnolia - patyczek i znów trzeba czekać
Ogród w remoncie 10:42, 11 mar 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
,OK. Projekt zacny, podoba mi się. Może bym magnolię odrobię w prawo machnęła coby rynnę bardziej zasłonić, a okno tylko w połowie a tam od wejścia jeszcze jakiś jeden element krzaczasty kwitnący latem lub trawiasty dała coby nie było tylko jednego solitera na dużej rabacie i reszta niska. Może druga hortka? Magnolia ładna jest ale krótko kwitnie. Potem to tylko zielony krzak.

Muszę zobaczyć jakby się to mieściło
Ogród w remoncie 10:22, 11 mar 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

To okno bez znaczenia, to od werandy, ganku zwał jak zwał. Też wydaje mi się, że buksy w kocimiętce będą skazane na łysienie i grzyba dlatego też raczej bodziszki tam będą, Rozanne. Posadzę je w znacznej odległości od kulek. Zresztą pędy bodziszków można delikatnie podcinać bez uszczerbku dla ich pokroju, przetestowałam w innym miejscu. Cień jest tylko w zagłębieniu między domem a werandą no i kiedyś pod magnolką będzie. Tam gdzie kocimiętka lub bodziszki jest dość widno.
,OK. Projekt zacny, podoba mi się. Może bym magnolię odrobię w prawo machnęła coby rynnę bardziej zasłonić, a okno tylko w połowie a tam od wejścia jeszcze jakiś jeden element krzaczasty kwitnący latem lub trawiasty dała coby nie było tylko jednego solitera na dużej rabacie i reszta niska. Może druga hortka? Magnolia ładna jest ale krótko kwitnie. Potem to tylko zielony krzak.
Słoneczny Ogród 19:22, 10 mar 2019

Do góry
Zdjęcia fitonii obejrzałam, dzięki Tobie mam swoją masz jeszcze tych dzikich i tajemniczych zakątków u siebie jak będę widzieć Montany to dam znać, od jutra jak patrzyłam na ofertę to mają być róże, bzy, magnolia i hortensje, to pewnie za jakiś czas będą i powojniki buźka
Ogród, mydło i powidło. 11:36, 10 mar 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Jesień nadrobiłam, masz piękne okazy drzew, magnolia super Ci się udała,
widać dobrze jej u Ciebie, spotkanie przed Wami, naładujecie akumulatorki przed ruszeniem sezonu w ogrodach

Witaj Aganiu - piękne mam drzewa, coraz bardziej jestem z nich zadowolona, z roku na rok piękniejsze a jednocześnie mniej opieki wymagają. Marzy mi się jeszcze sporo odmian np. robinia taka jak u Ciebie, magnolia Venus i gwieździsta, jabłonie ozdobne, masa dereni kousa, kwiecistych i innych, jarzęby, karztanowiec krwisty i masę innych ale miejsca już brak - może jeszcze ze 4-5 małych lub kolumnowych wcisnę i tyle a innymi u Ciebie będę oczy cieszyła .
Spotkanie narazie nie zanosi się na duże ale jescze trochę czasu zostało a i małe też fajne będzie.
Pozdrawiam
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:20, 09 mar 2019

Do góry
Budzi Ci sie ogród do życia aż miło
u mnie też mam tulipany w różnych stadiach, nawet jakieś takie wątłe już główki kwiatów pokazały. krokusy prawie przekwitnięte, hiacynty pomału rozpoczynają. u sasiada magnolia już kolorki mocno pokazuje. a 2 lata temu pełnia kwitnienia była 27 marca dopiero. mieliśmy super ciepły tydzien w lutym i efekty widać już od paru dni.
Podmiejski ogródek 11:05, 08 mar 2019

Do góry
magnolia napisał(a)

blachę łączy się na zakładki i w nich silikon, więc nie puszczają wody

też zanotowane ku pamięci
Migawki z ogródka 10:35, 08 mar 2019

Do góry
będzie magnolia? wow ciekawe kiedy moja z B postanowi mnie ucieszyć choćby jednym kwiatkiem

wiosna kroczy wielkimi krokami - wczoraj popatrzyłam co mam u siebie w ogródku i widzę, że szybko trzeba ogarniać po zimie, bo wszystko rusza
Macham piątkowo gdyby jutro było tak pięknie - marzenie
Podmiejski ogródek 09:43, 08 mar 2019

Do góry
magnolia napisał(a)

blachę łączy się na zakładki i w nich silikon, więc nie puszczają wody

Miałam silikonem uszczelniane okna między parapetem a futryna po dwóch sezonach silikon wypadł stąd go nie proponowałam
Pszczelarnia 15:27, 07 mar 2019

Do góry
magnolia napisał(a)

ja się w nich zakochałam. W hybrydach właśnie. (...)

Uwielbiam je a one mój liściasty ogród.
Pszczelarnia 13:39, 07 mar 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Poczytałam o turzycach i ciemiernikach tych drugich nie mam próbowałam nikną
w mojej glebie, te hybrydy może na giełdzie spotkam...może warto jeszcze raz spróbować co myślisz Ewa?

ja się w nich zakochałam. W hybrydach właśnie. mam kwaśną i suchą ziemię, ale wapnuje im i rosną. I sieją się pięknie. Chcesz siewki?- zakwitną za ok 2lata
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies