Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 09:46, 14 paź 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdzia, boję się coś pisać, bo wiadomo, że zaraz odpiszesz (a gdzie szanowanie oczu)?

I ja zamierzam prowadzić zapiski opadów (mam dobry deszczomierz).

Jutro znowu wszystko podlewam. U Was tak matematycznie nie jest źle.

Ewo nie bój się pisac. Najwyzej na odpowiedź poczekasz. Polecam mierzenie opadów, czasem okazuje sie ze jest inaczej niz sie myślało. W tym roku tez jestem zaskoczona ze az tyle deszczu spadło bo miałam wrazenie że to suchy rok, a gdybym nie zapisywała to nigdy w zyciu bym nie uwierzyła ze w Polsce moze przez pięc miesiecy spac tylko 2 litry wody na metr kwadratowy a tak u mnie było w 2015r, Sahara.
Bogdzia 09:48, 14 paź 2018

Gosiek33 napisał(a)
Barbarę zapisałam, dziękuję

Gosiu nie napisałam Ci jeszcze ze ona somo sie oczyszcza, przekwitły kwiatek załamuje łodyżke i sama sie odłamuje i spada na ziemie, super sprawa bo zawsze ładnie wygląda.
Bogdzia 09:51, 14 paź 2018

Urszulla napisał(a)

Fajne to miejsce z trawkami. Czy to molinie ? A co tam masz wiosną?

Molinie to te w tyle a są jeszcze evergoldy i hakonki no i rozplenice. Wiosną sadziłam tulipany ale w tym roku juz nie posadziłam bo potem mnie ich liście denerwuja. Tam wiosna kwitnie biała magnolia Balerina i dwie biale azalie japońskie a w tyle są dwie pomarańczowe wielkokwiatowe azaalie, wiec myślę ze to dosyc.
Bogdzia 09:52, 14 paź 2018

adkawi napisał(a)
Bożenko Twój ogród mega dojrzały i piękny.I te przebarwiające się krzewy i drzewa po prostu bajka.Pozdrawiam serdecznie

Dzieki za miłe słowa.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 09:53, 14 paź 2018

Katarzyna13 napisał(a)
Bodziu A mnie się twoje widoki nigdy nie znudzą i zawsze czekam na nowe zdjęcia. Pozdrawiam serdecznie.

Kasiu jeszcze u Ciebie nie byłam , zajrze wieczorkiem bo zaraz wnusie przyjeżdżaja i trzeba sie nimi nacieszyc. Dzieki za dobre słowo.
Bogdzia 09:54, 14 paź 2018

yolka napisał(a)

Dziekuję za obraz, moje ulubione impresje.
Samochód stary, bała się daleko jechać, ale już się przesiadłam i będzie ok

No to jest nadzieja że do nas przyjedziesz , cos czytalam że do Rogowa sie tez wybierasz, nasze dziewczyny chyba nie bo nic nie mówia.
Bogdzia 10:01, 14 paź 2018

Margarete napisał(a)
Obraz/okno cudny jak zawsze. Wystarczy za telewizor i komputer razem wzięte. Nic tylko wiedzieć i gapić się bez końca. Chyba nigdy ci się ten widok nie znudzi.
Twoje buki dopiero zaczynają się złocić a u mnie las w pełnym złocie i czerwieni za to u mnie w ogrodzie niektóre drzewa już zgubiły całkiem liście. Jabłoń rajska i wiśnia ozdobna już bez liści.
Dobrze że są fotografie .

Gosiu u mnie jabłonki w róznym stanie , jedna bez lisci , druga ma zielone a trzeci piekne pomarańczowe. Obraz powiem nieskromnie co rok mnie zauracza szczególnie wieczorem lubię patrzec ja wokól juz się szaro robi a czerwień i rudo-żóle świecą ale na zdjeciach tego az tak dobrze nie widac.

Bogdzia 10:03, 14 paź 2018

Balea napisał(a)
Witam,

nastepny przepiekny ogrod, ktory dopiero teraz odkrylam.
Nie moge sie napatrzec.

Czy mogla bys mi powiedziec, co to za jasno zielona tuja lub cyprisik po srodku jest?
I jak dlugo juz ja masz?
Bardzo ladnie sie odznacza na tym ciemnym tle.

pozdrawiam.

To cyprysik lawsona Ivonne, ma chyba 16 lat.Pozdrówka.
Bogdzia 10:04, 14 paź 2018

basia3012 napisał(a)

Bogdziu, gdybym miała takie widoki to patrzyłabym i patrzyła. Bez końca. Cuda pokazujesz. Ach, cuda.
Pozdrawiam serdecznie..

Ja patrze i patrzę bo kocham swój ogród ale gdyby był większy.........
Bogdzia 10:09, 14 paź 2018

Napia napisał(a)
I jesień piękna u Ciebie... bardzo lubię jesienne kolory, a kiedyś nie przepadałam za tą porą roku. Człowiek się jednak zmienia. I dobrze

Widok z okna chwyta za serce

Jesień jest piękna , u nas prawie co rok jest ten cudny okres babiego lata nawet jak wczesniej sie wydaje ze zima juz blisko to potem babie lato przychodzi i jest cudnie. To chyba najlepsze dni w roku bo teraz jest miłe ciepełko otulajace człowieka , nie za słabe , nie za mocne , cieplutko jak w puchowej kurteczce i do tego bajeczne widoki, jest cudnie.A u mnie od brzozami grzyby rosna , koźlaki wyzbierał mąż ale muchomorki są śliczne.