Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

sylwia_slomc... 13:39, 14 paź 2018

Cudownieuwielbiam, kocham
AgnieszkaW 15:40, 14 paź 2018

Bogdziu, Ty już lepiej nie grzesz tą licytacją (u kogo piękniej). U wszystkich jesienią jest pięknie, i kropka.
BASIA8 16:37, 14 paź 2018

Bogdzia napisał(a)

Jesień jest piękna , u nas prawie co rok jest ten cudny okres babiego lata nawet jak wczesniej sie wydaje ze zima juz blisko to potem babie lato przychodzi i jest cudnie. To chyba najlepsze dni w roku bo teraz jest miłe ciepełko otulajace człowieka , nie za słabe , nie za mocne , cieplutko jak w puchowej kurteczce i do tego bajeczne widoki, jest cudnie.A u mnie od brzozami grzyby rosna , koźlaki wyzbierał mąż ale muchomorki są śliczne.

[/quote

Ale piękne Masz widoki Bogdziu Mikołaj stwierdził że na kapeluszu muchomora są pazury ????? Ciekawe czyje???? Ach ta dziecięca wyobraźnia
Pozdrowienia zostawiam.
Urszulla 20:01, 14 paź 2018

Bogdzia napisał(a)

Molinie to te w tyle a są jeszcze evergoldy i hakonki no i rozplenice. Wiosną sadziłam tulipany ale w tym roku juz nie posadziłam bo potem mnie ich liście denerwuja. Tam wiosna kwitnie biała magnolia Balerina i dwie biale azalie japońskie a w tyle są dwie pomarańczowe wielkokwiatowe azaalie, wiec myślę ze to dosyc.

To wiosnę masz rozpracowaną. Azalie są fajnym akcentem. Tulipany traktuję jak jednoroczne, wyrywam po przekwitnięciu i liście nie denerwują
Urszulla 20:04, 14 paź 2018

Bogdzia napisał(a)
Miłej niedzieli wszystkim życzę.

Jakie słodziaki lubią Twoje poidełko, też bym takie chciała
asiak 20:15, 14 paź 2018

Ojojoj... ależ piękne jesienne widoki I te ptaszęta przesłodkie
Pięknie Bogdziu
Adela 20:35, 14 paź 2018

Bogdzia napisał(a)

Ja patrze i patrzę bo kocham swój ogród ale gdyby był większy.........

Bogdziu, podziwiam Ciebie
Mój drugi ogród jest połową poprzedniego. Początkowo wydawał mi się w sam raz. Teraz już bym wolała jeszcze mniejszy. No a przede wszystkim dzięki Ogrodowisku zagospodarowałabym go inaczej.
Pozdrówka zostawiam
Mala_Mi 20:47, 14 paź 2018

Bogdzia napisał(a)

Na czubkach drzew miedź juz jest ale na wybarwienie całych drzew trzeba jeszcze poczekac.Macham.

No to czekamy.

Idę po prośbie, bo dziś tak sobie rozmawialiśmy o Tobie. Kiedyś się pytałam, ale nie do końca rozumiem.. możes mi zrobić foto jak masz posadzone lilie.. chodzi o te worki, jak to rozwiązane masz, że lilie wyrastają z tego worka. Z czego ten worek?
Bo rośliny przy brzegu super się wycina na zimę, ale lilie to porażka..
Waclaw 21:00, 14 paź 2018

Mala_Mi napisał(a)

No to czekamy.

Idę po prośbie, bo dziś tak sobie rozmawialiśmy o Tobie. Kiedyś się pytałam, ale nie do końca rozumiem.. możes mi zrobić foto jak masz posadzone lilie.. chodzi o te worki, jak to rozwiązane masz, że lilie wyrastają z tego worka. Z czego ten worek?
Bo rośliny przy brzegu super się wycina na zimę, ale lilie to porażka..

Lilie sadzone w workach? Ciekawie brzmi
Musiałem jakiś wpis przegapić.
Bogdzia 21:17, 14 paź 2018

Balea napisał(a)

Dziekuje bardzo.
A czy mogla bys mi jeszcze powiedziec, jaki byl wysoki jak go sadzilas i jaki mniejwiecej wysoki teraz jest?

Wszyscy odradzaja od sadzenia Ivonne, bo niby przemarza, ale jednak jest taka piekna, ze jednak kupie 2 sztuki i zaryzykuje

Miał 30, najwyzej 40cm , dzis ma tak na oko 10-12m.Wszyscy mi mówili że zmarznie a on nigdy nie podmarzł choc wiele innych roślin marzło. Potem kupiłam jeszcze dwa i tez nie było problemu.