Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 22:59, 28 kwi 2016

Do góry
Zielone

Ogrodowe skarby 22:57, 28 kwi 2016

Do góry
Dzisiejszy dzień zdecydowanie należał do ogrodowych zrobiło się czyściutko i nawet znalazło się miejsce na nowe rośliny
Postaram się jutro posadzić te rośliny co to czekają na swoja kolej zrobię fotki i pokaże
I kilka widoków tak na dobranoc

Moja bajka 22:54, 28 kwi 2016

Do góry
Ten klon ma fajny kolorek teraz, ni to pomarańcz, ni różowy, ale fajny

wreszcie powolutku...
Mój 4 arowy azyl... 22:53, 28 kwi 2016

Do góry

smagliczka murowa

floks szydlasty

pierwiosnek
Ogród Oliwkowy :-) 22:53, 28 kwi 2016

Do góry
oliwka napisał(a)
No i pierwszy poplon zasiany. Zamówiliśmy lokalnego rolnika, żeby zaorał działkę, wyrównał i zasiał facelię. Tym razem okazało się że w ziemi siedzi kilka wielkich korzeni, które trzeba wykopać. Ciekawa jestem jak orał to gość zamówiony jesienią :

Nieoczekiwanie okazało się jednak, ze powinniśmy wygrabić działkę, żeby przykryć nasiona, bo rolnik nie jest pewien czy bronowanie wystarczy. Z tego co pamiętam to tak zawsze się robiło na wsi

W każdym bądź razie dostaliśmy grabie i sami zgrabiliśmy tysiąc metrów kwadratowych Ledwo dziś żyję. Tym co zebraliśmy z wierzchu,suche kępy traw i zielska zasypaliśmy spory dol obok działki.
Z dobrych wiadomości dowiedzieliśmy się, że ziemia nie jest taka najgorsza: na gorze warstwa piasku a niżej półtora metra glina, potem znowu piaski i glina. Przy większych opadach woda będzie stała dosyć wysoko. Ciekawa jestem czy zaplanowane rośliny przeżyją te warunki.
Na pewno będzie można wykopać studnię

O matko ile tu roslin można posadzic , mnie by sie taki areał przydał.Grabienia troche faktycznie było ale ja tez to przerabialam 16 lat temu na 2 tys metrów ziemi.Mysle jednak ze bronowanie by wystarczyło.
Pogubiłam się po drodze... 22:51, 28 kwi 2016

Do góry
Monika mówiłaś o berberysie, ja mam erecte do przesadzenia i tez się zastanawiam czy by jej gdzieś tam nie dosadzi, o tak teraz wygląda teraz zielona, a jesienią ślicznie się przebarwia

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:50, 28 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Śliczne, dzięki . Lubię patrzeć rankiem gdy słonko powoli wlewa się do ogrodu i wieczorami, kiedy powoli ustępuje zmierzchowi. Wtedy zdjęcia są najfajniejsze .

le focie trudno zrobic - tzn ostrość złapać, jutro cos znowu cyknę przed praca

Nabyłam aniołka na stolik i wyciągłam latarenkę

A to dla Agani - jakoś się przejełam i kupiłam 2 pelargonie do donic
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:48, 28 kwi 2016

Do góry
Mój 4 arowy azyl... 22:46, 28 kwi 2016

Do góry
Ogólnie wszystko zupełnie nieźle się trzyma

Pierwiosnkom to nawet ta pogoda służy

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:46, 28 kwi 2016

Do góry
Jakość coś kiepskawa...
Moja "przyziemna" :) pasja 22:42, 28 kwi 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Nie za często wiedzę swój ogród o tej porze . Dziś bardzo spodobały mi się cienie umbrowe na murku, jak dmuchawce .

Tak patrzę na to zdjęcie i taka mnie refleksja naszła, że ja bym te kule z trawami w pierwszym rzędzie umiejscowiła pośrodku. To była do tego momentu dla mnie taka oczywista oczywistość. A źle bym zrobiła, to przesunięcie wnosi tu coś ciekawego, na co w pierwszej chwili nie zwraca się może uwagi. To tworzy taką asymetrię na tej symetrycznej rabacie i właśnie przez to nie jest ona taka oczywista. Tak dogłębnie dostrzegłam to dopiero teraz, chociaż tę rabatę widziałam już xx razy. Każdy ma swoją oczywistą oczywistość.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:42, 28 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasia masz jakieś foteczki? Poooookaż.

Kasiulek dla Ciebie przed pracą pstryknęłam bo w domku jestem teraz późno - mam 2 tyg. rehabilitacji zaplanowanej
Ogrodowe skarby 22:40, 28 kwi 2016

Do góry
Monika hortki były naprawde okazale sporo odrostów miały wiec dało się podzielić zadowolona jestem że hoho !

Dzisiaj w ogrodzie walczyłam z chwastami oj miałam co robić juz nawę na zumbe nie poszłam wieczorem :/
Za to popodglądałam co tam w trawie piszczy ..... budzą się
Ogrodowy song 22:38, 28 kwi 2016

Do góry
frezja napisał(a)
Popatrzcie, co znalazłam pod budką lęgową w moim ogrodzie...

Takie niepozorne jajeczko...niebieski jest prześliczny

Lecę szukać w necie co to za mieszkaniec..

Znalazłam sporo typów: Muchołówka żalobna i białoszyja, Pleszka, Białorzytka zwyczajna, Płochacz pokrzywnica.

niesamowity kolor tych jajeczek. Ewa, wg mojej książki muchołówka i Pleszka śpiewają o 6.00 rano. Nic tylko pozostaje ci wstać rankiem i posłuchać hihihihi
Jak nic nie bedzie śpiewać to szukaj dalej
Mój 4 arowy azyl... 22:34, 28 kwi 2016

Do góry
Haniu - rekonesans zrobiony, drzewa kwitną, ale czy zapylone zostaną to insza inszość. W środku niektórych kwiatów śliwy zbrązowienia dostrzegłam, znaczy kwiatki podmarzły. Ale czy wszystkie? Na powidla i tak kupić trzeba będzie.

Na chwilę wyszło słońce

Na szczęście kwiaty jabłoni jeszcze w pąkach

Ranczo Edy 22:34, 28 kwi 2016

Do góry
spokojnej nocki paaaa....

Mały ogród Kasi 22:33, 28 kwi 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
żurawki będą kwitły

kasiu a to są orliki, czy je się zostawia na zimę w ziemi, czy one z nasion tak się rozrastają ???? Zaraziłam się orlikami od Lorki ubiegłego roku Widziałam je też w necie jako rożliny w ogrodzie wiszącym. pomimoże przekwitły liście nadal zdobiły ścianę z filcu
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:29, 28 kwi 2016

Do góry

Blyxa i elipsa 22:27, 28 kwi 2016

Do góry
I nowy nabytek

ja od ubiegłego roku na białe jaskry choruję. Nie widziałam ich w centrum handlowym ani w janinie, więc dałam sobie spokój. Jaskry sa prześliczne szczególnie na parapecie okiennym.
Ogród u stóp klasztoru cz. II 22:26, 28 kwi 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
Całą hortensję kosmatą mi zmroziło
A Ty masz białego bodziszka? Bo cos mi się kołacze po głowie, że masz, ale że słabo Ci przyrastał. To jest czerwony "album" czy jakiś inny?

Renia Album jest biały ale ma płatkowy kwiat ,kantabryjski też biały ,ale raczej kremowy z czerwonym środkiem ,dla mnie mniej atrakcyjny . dobrze zapamiętałaś że album średnio mi przyrasta ,opatrzyłam go dzisiaj i nici z dzielenia.A korzeniasty o którym pisałaś ma kolor różowy-też jest ładny .
Mam sporą kolekcje . w tamtym roku kupiłam jeszcze kantabryjski"Karina" ,mieszańcowy "Ann Folkard" i łąkowy "Laura"też biały ,czekam na niego z ogromną ciekawością.

BODZISZEK ALBUM

BODZISZEK WSPANIAŁY ROSEMOOR

BODZISZEK MIDNIGHT REITER

BODZISZEK KORZENIASTY

BODZISZEK ŻAŁOBNY SAMOBOR

BODZISZEK KANTABRYJSKI BIOKOVO

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies