Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

BasiaLT 22:45, 14 maj 2016

Dzisiaj dzień upłynął pod znakiem plewienia i obsadzania doniczek. Niestety wieje silny wiatr i boję się wieszać doniczki żeby mi nie połamalo kwiatów. Chyba poczekam parę dni aż się wzmocnią.
zbigniew_gazda 09:04, 15 maj 2016

Basiu po ściernisku już śladu nie ma. Piękne nasadzenia i w ogrodzie i w donicach.
Rodki zdrowe i fajnie trafiłaś z odmianami bo kwitną jednocześnie.
hanka_andrus 09:12, 15 maj 2016

Donice super, ja jeszcze bym poczekała z zawieszaniem mają być ostre wiatry, niech się roślinki wzmacniają.

Miłej niedzieli, to co, że z pokropkiem. Deszcz potrzebny!
Kasik 10:57, 15 maj 2016

Basiu-donice super i dobrze robisz, że ich nie wieszasz.Wieje okrutnie. Po co ma je potargać.
Pola 11:01, 15 maj 2016

Basiu, cudnie obsadzone donice.....a co do ogrodu to ścierniska już niet
LyraBea 11:05, 15 maj 2016

BasiaLT napisał(a)
Wczoraj prawie 3 godziny podlewałam ogród. Jak tylko skończyłam i zawlekłam się do domu to przyszła burza i lało jak z cebra. Nie ma to jak mieć szczęście... ech. Super że popadało ale nie mogło wcześniej? Niby prognozy pogody zapowiadały deszcze ale u mnie do samego wieczora słonce świeciło jak bania. Najbardziej szkoda mi tego zmarnowanego czasu bo mogłam sobie powsadzać kwiatki do doniczek. No cóż... życie.

Jak ja zazdroszczę tych burz, ulew, deszczów. U mnie teraz też się chmurzy, ale to na horyzoncie, nie nade mną
Kilka dni temu nawet auto umyłam, bo często się sprawdza, ze jak umyte, to zawsze deszcz i błoto potem i do mycia na nowo..I NIC.
Przez miesiąc poszło 20m3 wody plus kilka metrów z deszczówki.
BasiaLT 12:38, 15 maj 2016

Moja ulubiona Sundawille. Podobno można ją przezimowac w domu ale mi się nigdy nie udało.
LyraBea 12:48, 15 maj 2016

BasiaLT napisał(a)
Moja ulubiona Sundawille. Podobno można ją przezimowac w domu ale mi się nigdy nie udało.

Też ją uwielbiam. Mnie sie udało moją przez 2 zimy uchowac w wozkarni, w bloku, gdzie miała widno i ok 10 stopni. Trzciej zimy juz nie przetrwała. Warto jednak próbować ją przezimowac.
BasiaLT 12:50, 15 maj 2016

Bratkowo
BasiaLT 12:52, 15 maj 2016

LyraBea napisał(a)

Też ją uwielbiam. Mnie sie udało moją przez 2 zimy uchowac w wozkarni, w bloku, gdzie miała widno i ok 10 stopni. Trzciej zimy juz nie przetrwała. Warto jednak próbować ją przezimowac.

No właśnie podobno trzeba Ja trzymać w jasnym i chłodnym pomieszczeniu, tylko ze ja takiego nie mam.