Ja u siebie nie mam szans zlokalizować gniazda kopciuszka, bo może je mieć nawet u sąsiadów, a do mnie na wodę przylatuje. Ale w budce to szpak rodzinę karmi, a co się zbliżę do drzewa to syczenie słyszę i odstraszanie. Dziś widziałam jak jeden taki opuszczał budkę?
Wesoło miałam w ogrodzie, trzmiele przy Rh buczały, kos się wydzierał u sąsiada na śliwce, pomniejsze ptaski też już mają dzieci i słychać ćwierkanie wróbli, i sikorek.
Przemuś jak ja zaglądam do Ciebie to jestem ugotowana zabijasz widoczkiem poprostu co za kanty pod linijke )
Zazdroszczę deszczu, u nas tak straszna susza że sie boje kosić trawe.
Olu
Te bardziej różowe są piękne ale niestety B...x znowu się pomylił i zamawiane w dwóch turach te same tulipany są w dwóch różnych kolorach
Sama zobacz:
Teraz zagadka ... które są które? Bo chciałabym dokupić tych prawdziwie różowych
Myślę, że dobre miejsce wybrałaś dla piwoni. Szkoda tylko, że tak krótko kwitną, choć z drugiej strony po przekwitnięciu zostają ładne kępy liści.
A eMa pozazdrościć
No to placyk gotowy. Jeszcze bazalcik zamieść, wodą spłukać bo kostka skurzona i będzie git Tylko na razie wchodzi w grę siedzenie po turecku bądź też na paletach, hehe Muszę się rozejrzeć za czymś do siedzenia i picia kawki A poza tym zawsze mi jest miło Cię widzieć Kami, tak więc zapraszam
Pamiętam o białych hostach dla Ciebie, na razie obrazkowo, ale jak będę dzielić to Ci utnę kawałek
Trawka obok to rozplenica.
Teraz się głęboko zastanawiam nad kształtem rabat. Zrobilam linie proste bo nijak mi fala nie pasowała. Nie wiem czy nie powinnam jednak iść w tym kierunku. Wszystko w sumie mamy "kanciate". Tylko ścieżka od furtki idzie po łuku.
??? Co myslicie?