Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

Asiuniaa 08:16, 08 maj 2016

szemusia napisał(a)

Tulipki to chyba z braku słońca tak się wyciągnęły...
Trawka, to chyba turzyca bronze form, ale głowy nie dam, kupowałam jako nn.

Mnie też się podoba te trawa.Ja w ub.tyg kupiłam 40 traw.Wczoraj jeszcze ok 20.Muszę zidentyfikowac 2 gatunku.No jedne to turzyca czerwona i nie mam pojecia jaka to jest a drugie trawki to mialy byc carex bronco a są zielone chyba FC .
Poza tym ładne widoczki wiosenne.Ja też kończę moją rabate nową☺
szemusia 21:06, 09 maj 2016

beata_m napisał(a)
ta Twoja żurawka jest the best i tulipanki miodzio ... szkoda tylko, że tak krótko żywotne ... moje już tracą płatki.
I coś przegapiłam .... gdzie gdzie będą miłorzęny?!?

Niestety, moje też już zaczynają przekwitać... Ale i tak długo cieszyły
Miłorzęby będą na przerabianej rabacie. Na razie rośnie tam podzielona rozplenica hameln - 1 sztukę wiosną pocięłam na 5 części i dziś po dokładnym obejrzeniu stwierdzam, że żyją. Jeszcze nie ma co pokazywać, miłorzęby w planach
szemusia 21:11, 09 maj 2016

Agania napisał(a)

Czym podsyca swoje cudeńka, ale wyrosły, żurawki też zgrane i cytrynowego, próbowałam u mnie żurawki cytronelki ni jak nie chciały rosnąć....piękny sukces

Aganiu, myślę, że te tulipany mają po prostu za mało słońca i tak się wyciągnęły. Ale zakwitły wreszcie i wyglądają cuuudnie
Żurawki to lime marmalade. Jestem z nich mega zadowolona. Tylko w największe upały ciut je przypaliło. Lubię je, bo właśnie szybko robią się wiosną ładne
Dziękuję, za miłe słowa
szemusia 21:12, 09 maj 2016

Karol99 napisał(a)
Tulipanki świetne.

To mój debiut, więc tym bardziej cieszą
szemusia 21:15, 09 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Beatka stipa na dworze stoi na południowej stronie, więc ma wystarczająco słońca.
Do gruntu będę wysadziła po "Zimnej Zośce "
Sadzonki stipy po 1,90 to nie są rozrośnięta kępy. To są małe sadzonki tzn.niskie, ale bardzo grube więc za chwilę będą bardzo okazałe. Jak pojadę to kupię do przedogródka, żeby mieć od razu efekt

A dalaej Ci padają te sadzonki, czy reszta daje radę?
Ja też do tej Zośki jednak doczekam, tym bardziej, ze chyba idzie chyba ochłodzenie.
Sadzonki kupuj, za taką cenę też bym brała. Jak wsadzisz do gruntu, szybko nadrobią wysokość
szemusia 21:22, 09 maj 2016

Olili napisał(a)
Beatka ..parę sztuk miskantów ML w C.O. mają podoba mi się ta konspiracja przed mężem

Mój M dziś też już nie mógł sobie darować i wycedził przez zęby,że ja przecież zamorduje te rośliny skoro już któryś raz bez potrzeby je przesadzam Ale ja spokój stoicki i mówię ..ale nie ..nie bez potrzeby ..no one po prostu tu nie mogą rosnąć .
Generalnie przyszłam zameldować ,że Red Baron żyje.

Kurcze, nie po drodze mi ten Wieluń ostatnio... Ale dzięki za info. Szybko trawy się u nich pojawiły w tym roku... Te moje ML chyba już nie ruszą

Widzisz, eMom to trzeba właśnie wszystko tłumaczyć. A jak tłumaczy się z przekonaniem, co do słuszności podjętych decyzji, to raczej wszystko akceptują
Rozbawiłaś mnie tym tekstem
eM pyta, co tak do laptopa się śmieję...

Jednak śpiący rycerz dał radę? Super Teraz będziesz czekała aż się zaczerwieni
szemusia 21:24, 09 maj 2016

Asiuniaa napisał(a)

Mnie też się podoba te trawa.Ja w ub.tyg kupiłam 40 traw.Wczoraj jeszcze ok 20.Muszę zidentyfikowac 2 gatunku.No jedne to turzyca czerwona i nie mam pojecia jaka to jest a drugie trawki to mialy byc carex bronco a są zielone chyba FC .
Poza tym ładne widoczki wiosenne.Ja też kończę moją rabate nową☺

Asia, no to zaszalałaś - 40 sztuk??? Muszę do Ciebie zajrzeć. W identyfikacji pewnie nie pomogę, ale chociaż oczy nacieszę
dominika_ 21:28, 09 maj 2016

Hej Beatko dawno mnie nie było na forum, chciałam u Ciebie choć pismo obrazkowe nadrobić, ale o tej godzinie to mission imposible
szemusia 21:29, 09 maj 2016

Queeny wreszcie, wreszcie rozkwitły. Kolor mają boski...

szemusia 21:32, 09 maj 2016

I jeszcze powoli przekwitające...

A tu otworzyły paszcze do słońca