Thuja Aurea nana x 3, tuja golden tuffet, podsadzone żurawkami, albo irgą.
Roślinki można powtórzyć na rabacie pod oknem.
Najgorsze , że u mnie pierwsza tuja od lewej będzie posadzona ok 15 cm poniej krawędzi podjazdu. Potem spadek się wyrówna. Patrząc od strony furtki, będzie ucięta od dou. Dlatego kombinowałam z tymi piennymi. Można dać wyższą roślinkę w nogi i spadek nie będzie tak się rzucać w oczy
Obwódki, 2 hortensje na "placyku, 3 miskanty,bordowy berberys po środku, New Dawny zmieniona miejscówka, 3 zniosły dobrze a 4 ma opuszczone listki, leję dużo wody może się uratuje.
Tak więc akcja "placyk " zakończona, czy z sukcesem - okaże się jak rośliny się umocnią i podrosną.
Nie była to udana kompozycja, ale dzięki Waszym radom może coś z tego będzie.
Nie ma dobrego ujęcia, tylko takie coś...
Aaa ale goście wielkie dzięki
Marysia zbiornik jest z blachy która zardzewiała. Wykonał go mój teść bardzo podobaly mi się takie doniczki i w ogóle zardzewiałe elementy w ogrodzie. Tak powstał rdzewiok
Jakoś już się uzbierało tych host- bez jednej 80 odmian.A może jeszcze jakąś dokupić, do równego rachunku
Duże tylko funkie są od strony wschodniej, tam mają więcej słońca, cieplej.
A z drugiej strony to niektóre jeszcze w kłach
Na działce ślimaków nie miałam Ale przy tym ogrodzie są.I nie wiem, jak tutaj będzie z hostami.
Już jak widzę gdzieś je ,To zbieram do słoika!
A to,, nie wiem co mam.To oczywiści jakaś pomyłka Ale ładna jest.
Mam coś takiego, nie wiem, nie pamiętam co to jest ???
Na jesieni dostałam kilka roślinek z wymiany i między innymi to :roll: co to może być ???
Moi kochani ,mądrzy, może ktoś to rozpozna ??
Witam,
mam problem z identyfikacją. Wiem że to jest jakaś wiśnia japońska, ale nie wiem jaka.
Myślałem że prunus kiku shidare zakura odpowiednio przycinana, ale raczej się mylę.
W żadnej szkółce nie potrafili powiedzieć co to za odmiana.
kwiaty
To Tulipan Negrita Double. Miałam je też w zeszłym roku i były zdrowiutkie, udało mi sie nawet sporo cebul posadzić ponownie i zakwitły znowu. Tegoroczne chorują. Przynajmniej oszczędzę sobie roboty i wszystkie wywalę .
Na początku kwietnia wrzucałem zdjęcia trawnika po zimie po pierwszym koszeniu. Od tamtej pory regularnie koszony raz na tydzien. Podlewamy bez szaleństw i psikniętu starane na chwasty. Dzis jest około miesiąca od pierwszej pielęgnacji a trawnik dopiero w Wrześniu bedzie miał rok. Oby tak dalej
pani Danusiu raz na miesiąc traktować nawozem czy rzadziej ? Pozdrawiam