Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:18, 13 maj 2016

AgataP napisał(a)

a modraszka pięknie wygląda w takiej kolorystyce, u mnie zajęły budkę na kasztanowcu, na drugim bogatki, obie uwijają się już jak w okropie

Ja nakreciłam kilka filmików jak wlatuja i wylatuja z budki. Nie chce przesadzac wiec kręciłam z daleka . To samo chciałam zrobic z bogatkami i raz mi sie udało ale później siadały na gałęzi i mnie obserwowały i nie wlatywały do budki i by nie głodzic małych, zabrałam sie i poszłam.
Bogdzia 21:24, 13 maj 2016

Kindzia napisał(a)
Ty się nie stresuj Bogdziu, że nie wyrabiasz u innych Ważne, że u siebie jesteś I odpisujesz. Jesteś zupełnie rozgrzeszona

Melduję, że udało mi się eMa przekonać do następnej dziurki w trawniku (ciągnął nawadnianie specjalnie!) i Palibin u mnie będzie sobie rósł

Buziole

Palbin jest fajny i dobrze ze bedziesz go miec. Piekny okaz ma Margarete.No to eMus sie juz wyspecjalizował w robieniu nawadniania jak nawet dla jednego Palbina ciągnał linie. Kasiu dzięki że rozumiesz moje problemy. Dzis do Was nie zajrze bo jutro raniutko wyjeżdzam a jeszcze nie jestem spakowana i nie bedzie mnie na forum jutro i zapewne pojutrze bo jak wróce bedę padnieta.Jade podziwiac bzy a moje tez pięknie kwitna i pachna , moze uda sie wstawic kilka zdjec.
Bogdzia 21:25, 13 maj 2016

eliza3 napisał(a)
U mnie też modraszki uwiły gniazdko w domku na wierzbie, obserwuję jak się uwijają, niestety nie mam takiego sprzętu, aby je uwiecznić, dlatego chętnie u Ciebie poogladam z bliska.

Mój sprzet tez nie jest najlepszy do ptaków ,stary aparat wolałam ale za to miał małą karte i to też wada.
Basilikum 21:25, 13 maj 2016

Bogdziu cwaniary z tych sikorek ale i tak udalo Ci sie piekne fotki zrobic
u mnie tez w jednej budce mieszka sikorkowa rodzinka

Pada u nas drugi dzien i to bardzo obficie wiec pakuje zaraz paczke i podsylam do Ciebie
Bogdzia 21:28, 13 maj 2016

Kasya napisał(a)
twoje lilaki tez piekne, mam nadzieje ze dotrwaja do konca miesiaca

Kasiu wczoraj do wszystkich spaza Łodzi piasałam a dzis juz chodze i myśle czy to dobra data bo w tym roku chyba wszystko zakwitnie równoczesnie a przynajmniej większosc. Zawsze azalie kwitły dwa tygodnie wczesniej a teraz nawet te wczesne rozwijaja sie razem z rh. Kazdy rok inny i trudno utrafic i to najwiekszy problem z organizowaniem spotkań u mnie. Bzy powinny te dwa tygodnie wytrzymac ale ja juz nie mam pewnosci.
Bogdzia 21:31, 13 maj 2016

Mala_Mi napisał(a)
Podlewam, a w zasadzie bozia podlewa, bo ciągle pada.. znów leje

Mnie Bozia nie podlewa , muszę sama ale jutro podobno ma padac i to nawet mocno. Na wszelki wypadek dzis podlałam zeby M nie miał za dużo pracy jak mnie nie bedzie.
Bogdzia 21:34, 13 maj 2016

Dzisiejsze piwonie.

różowa juz przekwita

Bogdzia 21:38, 13 maj 2016

i inne roslinki

an_tre 21:47, 13 maj 2016

Bogdzia napisał(a)

Ten nowy aparat bardzo mocno oddaje kolory , czasem ma sie wrazenie że przesadnie.Tak juz fotografują Sony , ale mnie sie to akurat podoba.
wspaniale, kolorki i jakość super znaczy się rozwijasz się i robisz to co lubisz
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 21:47, 13 maj 2016

Zaczyna kwitnac mój najnowszy rh Graziella