Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:17, 02 sie 2017

Do góry
ja też
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 18:22, 02 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Ania fajnie juz masz, ja z chwastami nie mam siły walczyć. i zazdroszcze obrzezy.. po mojej wizycie w carpinusie u Magdy marza mi sie takie z krawęzników ale szybko licząc potrzebowałabym ok 170szt
pozdrawiam

Obrzeża częściowo ułożone tak na stałe, cześć jest tylko położona...
Też wolałabym z krawęzników ale nawet nie myślałam ile by było potrzeba i jaki to koszt. Została nam kostką która miała być ułożona przed furtką do drogi....ale drogi jeszcze nie zrobili, choć w gazetach sie rozpisywali, ze bedzie na koniec sierpnia...2016r.
Drażnilo mnie, ze 2 palety leżą i trawy nie mogę tam posłać...
Od nowa ... na przekór wszystkim 15:59, 02 sie 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
A nie będą się rośliny odparzać od blachy? na drzewa ciut ciasno chyba

Panel w miejscu drzew, nie na garażu
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:47, 02 sie 2017

Do góry
a może kupić z dwa panele ogrodzeniowe takie stalowe i puścić bluszcza zimozielonego? ładną ciemną zieleń ma
może powojnik tez dodatkowo
mi też się tam drzewa nie widzą
Nowocześnie z różAnką :D 11:08, 02 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Iwonka ja ich nie wykopie! ale na tą chwilę nie powiększe kolekcji. Pomysłu nie mam. Zostanie tak jak jest, 3 małe rozanki biała, bordowa i różowa. A co ci nie gra?
To nawet nie to, ze mi nie gra - róże przez te przymrozki wiosenne kapryśne są i nie kwitną wtedy gdy powinny. Dodatkowo 2 na tej frontowej przymarzły do połowy - teraz nieforemne są krzaczki i słabo kwitną. Gardina wersja jest przy ziemi już drugi rok a to róża pnąca, podobno. Isabel mi osy liście całe wyjadają w dziury i w związku z tym to nie wygląda tak jak bym chciała. Na razie daję im szansę na poprawę i czekam jeszcze z rok. Frontowa jest u mnie ciężka bo tam jest prawie przez cały dzień słońce od rana, mało co wytrzymuje takie temperatury.
Ogród Małej Mi 2017 09:33, 02 sie 2017

Do góry
Ania dziękujemy za te cenne informacje! Niezła detektywka jesteś
A poza tym jaki cudny ogród w tym linku o ćmie .. -D
Jezowki przesadzone wtedy dały radę i jeszcze zakwitły
Ogród w remoncie 08:45, 02 sie 2017

Do góry
Mam tak samo, dwa dni dentka w domu...
Może te silvery dać wszystkie na rondo?
Nowocześnie z różAnką :D 08:43, 02 sie 2017

Do góry
Iwonka ja ich nie wykopie! ale na tą chwilę nie powiększe kolekcji. Pomysłu nie mam. Zostanie tak jak jest, 3 małe rozanki biała, bordowa i różowa. A co ci nie gra?

Ania ja im posypałam siarki jesienią i może za dużo..w tamtym roku wszystkie krzaki kwitły

Mirella nie pozostawiasz mi złudzeń ?

Nowocześnie z różAnką :D 23:24, 01 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

tylko niestety wielki love do róż jakoś... wyparował
rozumiem kryzys w związku nastał a tak na poważnie zanim je wszystkie wykopiesz - daj im szansę. Róże są piękne ale i kapryśne. Moja frontowa też nie wygląda tak, jak sobie wymarzyłam.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:06, 01 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
smetami?? Chichralam się co chwilę! A twój ostatni opis psa po powrocie do zdrowia to aż M czytałam

Haaa, to dopiero byś się uśmiała gdybyś zobaczyła Tofa na żywo
Ale najważniejsze że chłop sobie radzi
Ogród z rzeźbą 22:53, 01 sie 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Aktualne róże

Heidi Klum:

wow moja już przekwitła i cala w plamistosci jest :/
ładna róża ale slabiutka bardzo, chyba dla niej tylko będę chemię stosować

piękne obrazki!
Nowocześnie z różAnką :D 22:39, 01 sie 2017

Do góry
Zana napisał(a)

No chyba żartujesz! To znowu będziesz zmieniać tytuł wątku?

nie no bez przesady, troche tych róż mam
Ania jutro zmierzę Pashminę
Nowocześnie z różAnką :D 22:37, 01 sie 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
A kiedy limki sadziłaś?

kwiecień 2016 i tak kwitły
wrzesień

październik

tak samo Diamantino sadzone jesienią 2016 z 5 krzaczków zakwitły 2..

Iwona a powiedz mi jeszcze jak Cie tu mam jak sobie poradzić ze skrzypem? wlasnie na tej rabacie mam sporo i w świerkach to juz baardzo dużo. niby dobrze bo mam na gnojowkę ale czy on nie ma zbyt ekspansywnego systemu korzeniowego?
Nowocześnie z różAnką :D 22:33, 01 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

No chyba żartujesz! To znowu będziesz zmieniać tytuł wątku?
Nowocześnie z różAnką :D 22:26, 01 sie 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Rewolucja u ciebie na całego. Rozumiem, że tytuł wątku zaczyna się realnie krystalizować na rabatach

Małej zdrowia dużo życzę. Tobie też!

Nowocześnie z różAnką :D 22:24, 01 sie 2017

Do góry
Magda70 napisał(a)

oj...troszké sié też odpoczywa
Ania nawet chwastów nie musiala wyrywać bo nie bylo. A teraz juz są

nawet by mi M nie pozwolił, u siebie mam ich tyle ze u ciebie to byl raj dla oczu
Nowocześnie z różAnką :D 22:22, 01 sie 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Ale fajnie że wrzuciła świetnie fotki.idę męczyć eMa....bez krawężników to nie robotą.jest cudnie i geometrycznie.Mowisz Aniu, że w Carpinusie się nie odpoczywa,w Carpinusie boli głowa od myślenia

ja teraz żaluję że moich od kostki o te krawęzniki nie poprosilam, wtedy 2 dodatkowe koła to był pikuś. choć druga sprawa to kompletny brak wizji, dopiero teraz wiem czego chcę
w piatek w carpinusie wszystcy po deszczu poszli na ryby a ja z malą zostałam bo goraczkowała i spała. połozyłam się na lezaku i chyba z dwie godziny analizowałam krawęzniki wakacje życia!
Działeczka Asi :) 22:17, 01 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
kore masz ztego samego źródła co ja tylko ze ja juz się w nią nie bawie, ta rozsypywana 2 lata temu juz prawie znikła i znowu pare palet musialabym kupić a szkoda mi już kasy skoro to tak w kółko ma wygladać

Kora kompostuje się i zamienia w próchnicę. Z wierzchu znika, ale jakość gleby się poprawia.
Jesli nie chcesz kory pozostaje ci mulczowanie(ściółkowanie) kompostem - ziemia bez przykrycia ulega szybkiej erozji, wysuszeniu i niszczeje. Dobrze jest jej dawać "kołderkę"
Nowocześnie z różAnką :D 22:15, 01 sie 2017

Do góry
Nikita napisał(a)
Carpinus rewelacyjny - wielkie wow dla Madzi!!!
Aniu, twoje rewolucje ogrodowe podziwiam...zupełni inną rabatę stworzyłaś..i mnie się bardzo ona podobuje.
Jeżówkowo też cudne.

jezówki zachwycają a to te zwykle od Małej Mi, przepiekne sa! mam nadzieję ze one się rozrastają z czasem.

czy Ty Magda lub ktos wie czemu limki nie zakwitły?nawozilam raz magiczną siłą, potem gnojowką z pokrzyw i teraz tydzień temu gnojówką ze skrzypu...
Nowocześnie z różAnką :D 22:12, 01 sie 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
załapałam sie na foty ...liatry super wielkie ...moje juz przekwitły z braku wody były prawie kuliste ...ale nie narzekam ...leje wode ile moge

ja tez leje ale sucho jak pieprz u mnie
liatry trochę oklapły po przeprowadzce ale wiem ze one sobie poradzą i juz pogodziłam się z tym ze efekty mojego szaleństwa zobacze za rok
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies