Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

asiak 18:01, 01 sie 2017

30 stopni w cieniu...
Zimno źle, goraco też źle
weronika77 21:55, 01 sie 2017

Witaj Asiu, ładne i łatwe zrobiłaś dojście do róż, szczególnie jak trzeba im porobić kopczyki na zimę. Ta żółta China Gold chyba podobna do mojej pnącej bez nazwy.Pozdrawiam.
Toszka 22:17, 01 sie 2017

anna_t napisał(a)
kore masz ztego samego źródła co ja tylko ze ja juz się w nią nie bawie, ta rozsypywana 2 lata temu juz prawie znikła i znowu pare palet musialabym kupić a szkoda mi już kasy skoro to tak w kółko ma wygladać

Kora kompostuje się i zamienia w próchnicę. Z wierzchu znika, ale jakość gleby się poprawia.
Jesli nie chcesz kory pozostaje ci mulczowanie(ściółkowanie) kompostem - ziemia bez przykrycia ulega szybkiej erozji, wysuszeniu i niszczeje. Dobrze jest jej dawać "kołderkę"
asiak 07:49, 02 sie 2017

Chcę ciachnąć jeszcze bardziej tego cisa. Co o tym myślicie? Wydaje mi się za duży i zasłania mi rabatę i ma dziurę w środku O całkowitym usunięciu nie ma mowy, eM się nie zgodzi

asiak 07:50, 02 sie 2017

weronika77 napisał(a)
Witaj Asiu, ładne i łatwe zrobiłaś dojście do róż, szczególnie jak trzeba im porobić kopczyki na zimę. Ta żółta China Gold chyba podobna do mojej pnącej bez nazwy.Pozdrawiam.

Dziękuję, pozdrawiam
asiak 07:52, 02 sie 2017

Toszka napisał(a)

Kora kompostuje się i zamienia w próchnicę. Z wierzchu znika, ale jakość gleby się poprawia.
Jesli nie chcesz kory pozostaje ci mulczowanie(ściółkowanie) kompostem - ziemia bez przykrycia ulega szybkiej erozji, wysuszeniu i niszczeje. Dobrze jest jej dawać "kołderkę"

Jak aura dopisze, dzisiaj dalej będę sypać korę Mam trochę tej drobniutkiej i muszę ją najpierw zmieszać z ziemią, póżniej na wierzch troszkę grubsza
09:04, 02 sie 2017
Może zrób z cisa stożka
Margerytka40 09:30, 02 sie 2017

Asiu myślę,że ta dziura w cisie z czasem ładnie się zabuduje. Cisy to mocarze,tylko trzeba przycinać gałązki w obrębie tej dziury żeby się w tym miejscu rozkrzewiały. No chyba,że w tej formie w jakiej jest Ci nie pasuje. To może faktycznie stożek by z niego wyszedł. Toszki może podpytaj.
asiak 10:34, 02 sie 2017

Margerytka40 napisał(a)
Asiu myślę,że ta dziura w cisie z czasem ładnie się zabuduje. Cisy to mocarze,tylko trzeba przycinać gałązki w obrębie tej dziury żeby się w tym miejscu rozkrzewiały. No chyba,że w tej formie w jakiej jest Ci nie pasuje. To może faktycznie stożek by z niego wyszedł. Toszki może podpytaj.

Wydaje mi się on za wysoki na przód rabaty
Toszko, wpadniesz na kawę? Zaparzę najlepiej jak potrafię
natka098 10:54, 02 sie 2017

Asia rób stożek będzie super