Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Moja codzienność - ogród Oli 11:30, 18 lip 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

lepiej kupować jak widać co kwitnie ale jak posadzisz wiosną to jakoś te krzaczki szybciej masy nabierają

Masy to u mnie nabrała tylko stipa, a inne trawy godne pożałowania. Widocznie ja nie potrafię zaklinać i czarować
Ogród pewnej ogrodniczki 14:12, 17 lip 2016

Do góry
Rabata o która Iwonka pytała i zktóra tyle zamiesznia było. Wygrały derenie i stipa w takim mozole hodowana zimą.
Aktualnie wszystko dużow większe ale nie mam kiedy bieżących fotek porobić

Działeczka Asi :) 11:00, 17 lip 2016

Do góry
Lecę patrzeć, co to za stipa
Ogród z rzeźbą 10:43, 16 lip 2016

Do góry
Zana napisał(a)
A to trawa Stipa brachytricha, kupiłam wiosną dwie sadzonki, fajnie przyrastają i mają taki ładny fontannowy pokrój. Strasznie jestem ciekawa ich kwiatostanów, mam nadzieję że zakwitną w tym roku.

Też ją mam (stipę) w ilości 6 Kupiłam z premedytacją Będzie Pani zadowolona Pięknie z tawułkami!
Miłego weekendu!
U Agi - czyli słońce i piach 23:15, 15 lip 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Nareszcie! Stipa kwitnie!

Pieknie!!!
U Agi - czyli słońce i piach 23:10, 15 lip 2016

Do góry
Nareszcie! Stipa kwitnie!

Ogród z rzeźbą 21:49, 15 lip 2016

Do góry
A to trawa Stipa brachytricha, kupiłam wiosną dwie sadzonki, fajnie przyrastają i mają taki ładny fontannowy pokrój. Strasznie jestem ciekawa ich kwiatostanów, mam nadzieję że zakwitną w tym roku.

Podziadkowe rododendrony przesadzane wiosną też mają się dobrze, nawet ten wyższy drapak jakoś lepiej wygląda po zmianie miejscówki, dostał w końcu dobrą ziemię i z wdzięczności wypuścił od dołu nowy pęd.

I jeszcze raz tawułki:

Ogród na piasku i z wielkim murem 15:54, 15 lip 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
stipa jest fajowa bardzo ładnie wygląda

Dominika dzięki, stipa w tym momencie nieżle wygląda, ale dla mnie to trochę póżno i tyle z nią pracy, pikowanie tych niteczek to nie na moje nerwy.
Z kolei kupiona na wiosną sadzonka w tej chwili niezbyt ciekawie wygląda, jakaś taka pożółkła, więc chyba z tą stipą dam sobie spokój.
A może do wiosny mi przejdzie i znów wysieję ?
Ogród na piasku i z wielkim murem 14:38, 15 lip 2016

Do góry
stipa jest fajowa bardzo ładnie wygląda
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:52, 15 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Brązową trawę nadal uważam jako uschniętą, chociaż coraz bardziej mi się podoba

Stipa z własnego wysiewu pochłania bardzo dużo pracy, a efekt marny w stosunku do kupnej.
Przerobiłam temat w tym roku tzn.wysiew nie - kupna tak.

I jeszcze spieszę dodać, że:
wszystkie siewki stipy zaczęły wychodzić na przełomie maja/czerwca. te co kwitną też

PS. Powinnam wziąć to w cudzysłów, ale niech będzie, że tak po prostu mam taką wiedzę
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:43, 15 lip 2016

Do góry
navi , no rosnie wielki,większy ode mnie ale o to akurat nietrudno...
Kwitnie na taki kolor czerwono-rozowo-brązowy

ivo ,brzozowej nie focilam ostatnio. Muszę przyciąć jarzmianki bo przekwitly to wtedy.
A cisowa to ta pod garażem? Stipa jeszcze mała, rozchodnikI wiosną wypadły i do tej pory bambusy sterczą, na razie rządzą tam jezowki białe

Kuba, dziękuję

Luki , Krater był przypadkowym wyborem bo nie miałam konkretnej odmiany. Nie wiem czy pamiętasz ale na poczatku rosły w brzozach
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:48, 15 lip 2016

Do góry
Moniczko- dzięki, choć nic nie było "zakupem"- raczej "darowizną"

MirellaB napisał(a)

Stipa z własnego wysiewu pochłania bardzo dużo pracy, a efekt marny w stosunku do kupnej.

Mirello, ta stipa, którą dostałam jest "samosiejkami"- przynajmniej częściowo. Większość jest ogromniasta po prostu.

Brązowa trawa może budzić kontrowersje, to fakt- ale ostatecznie, to inny, oryginalny akcent w ogrodzie
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:03, 15 lip 2016

Do góry

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 07:39, 15 lip 2016

Do góry
Stipa jeszcze nie kwitnie? A moja taka poczochrana wlochata, to chyba kwitnienie? Jak tu się zbiera nasiona? 100 pytan do ;*
Kamienny ogród patykiem malowany 23:04, 14 lip 2016

Do góry
Ostatni misz masz

Stipa i Rozchodnik

Serduszka - która podobno zanika po przekwitnięciu. Moja kupiona na wiosnę kwitła a teraz jest 3x taka jak wiosną ????

I na koniec wiejski Nachyłek

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:45, 14 lip 2016

Do góry
No to z nasion niewiele stipa jeszcze nie kwitnie, ją trzeba siać w domu w lutym
Hirutkowy raj:)) 22:30, 14 lip 2016

Do góry
Krys napisał(a)

Ula krater pelny,sa rh szt.3 azalie Marusza 4szt.rozchodniki,berberysy Admiration,bukszpany,stipa,wzdluz podjazdu cisy jeszcze do uzupelnienia,umbra,szwedzka krolowa ,na kratce clematis zapomnialam jaki i byly tylipany,a pod oknem vanilki.

Wróciłam zobaczyć bo coś się ciężko posty ładują, a tu już odpowiedź rzeczywiście dużo dobrajaki masz zmysł żeby to od razu połączyć, ja robię główne nasadzenia a potem patrzę co i jak wypełnić
Hirutkowy raj:)) 22:09, 14 lip 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
I ja patrzę na fiolety budleję też mam za hortensją i czekam na nią, a tu leje i leje. A krater fajnie się zapełnia- co tam masz oprócz hortek.

Ula krater pelny,sa rh szt.3 azalie Marusza 4szt.rozchodniki,berberysy Admiration,bukszpany,stipa,wzdluz podjazdu cisy jeszcze do uzupelnienia,umbra,szwedzka krolowa ,na kratce clematis zapomnialam jaki i byly tylipany,a pod oknem vanilki.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:35, 14 lip 2016

Do góry
"Mikroskopijna" stipa już na półce

Pogubiłam się po drodze... 20:08, 14 lip 2016

Do góry
stipa żyje własnym życiemróża którą ścięłam do zera odbija
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies