Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

_Martini_ 23:55, 20 lip 2016

Ciesz się. Nowe rabaty, nowe wyzwania, nowe zakupy... same radości
U nas w tym roku podobne przemyślenia. Stwierdziliśmy, że takie "lotnisko" już sie nam znudziło.
lindsay80 23:59, 20 lip 2016

_Martini_ napisał(a)
Ciesz się. Nowe rabaty, nowe wyzwania, nowe zakupy... same radości
U nas w tym roku podobne przemyślenia. Stwierdziliśmy, że takie "lotnisko" już sie nam znudziło.

Zakupy to już nie, rośliny praktycznie są, będą z przechowalnika przenoszone na miejsca docelowe.

A lotnisko może byłoby i fajne, ale jest tak pracochłonne, że pomniejszanie go to jedyna słuszna droga.
_Martini_ 00:03, 21 lip 2016

Jak w tym roku zrobiliśmy miejsce stałe pod basen, od razu wizualnie przestrzeń się zmienila i nam to pasi. Idziemy wiec za ciosem i będziemy ryć na samym środku - odważnie, ale na pewno to dobra decyzja.

O rany, już jest jutro!
lindsay80 00:07, 21 lip 2016

_Martini_ napisał(a)
Jak w tym roku zrobiliśmy miejsce stałe pod basen, od razu wizualnie przestrzeń się zmienila i nam to pasi. Idziemy wiec za ciosem i będziemy ryć na samym środku - odważnie, ale na pewno to dobra decyzja.

O rany, już jest jutro!

A to miejsce to ten prostokąt w trawniku?
Pora spać
_Martini_ 00:10, 21 lip 2016

Ten co juz jest to pod basen. Wreszcie nie bedzie wiosną szpetnej wypalonej trawy.
Dobranoc!
Pluszakowa 00:27, 21 lip 2016

Edyta szalejesz a wątek galopuje. Widzę zmiany zmiany i jeszcze raz zmiany.

Ja szklanym stolikom w moim życiu mówię obecnie nie. Może kiedyś mi się zmieni, ale teraz widzę więcej minusów takiej opcji.

I ucieszyłam się że nie chcesz tak całkiem tej szałwii wyrzucić bo ona jest taka ładna. Na obwódki super materiał tak zamierzam wykorzystać tę od ciebie.

I może sąsiedzi bardziej się ucieszą z samych traw, to w końcu bardziej podobne do trawnika.
MirellaB 00:38, 21 lip 2016

Edyta ja już sama nie wiem czy ta moja Viva kwitła czy przekwitła, taka miernota, że ją ścięłam. Może w przyszłym roku będzie bardziej gęsta.

Pomyliłam szałwię z przetacznikiem. Szałwia drugi raz też u mnie zakwita.
Dzisiaj ścięłam przetaczniki - czy one ponownie zakwitną?
Tak pusto się tam zrobiło, że może stipę bym posadziła, ale jak zakwitną drugi raz to stipa je zje

Ach, gdyby mój eM chciał powiększyć rabaty kosztem trawnika - marzenie.

Edit. Zdjęcia usunęłam.
tulucy 06:51, 21 lip 2016

Mój M wczoraj na widok zmienionego kształtu rabaty zdziwiony pyta "dlaczego tak?" mówię, że przecież miałam zlikwidować starą rabatę i musze gdzieś przenieść kwiaty - bo tam ma być trawnik - a on mi na to "nie, nie po co, niech zostanie..." - a przecież moja rewolucja tegoroczna miała polegać na likwidacji "starego" warzywnika i rabat przy nim. Warzywnik przeniesiony na nowe miejsce, rabaty nowe są... a tu stara rabata też ma zostać
Iwk4 07:09, 21 lip 2016

lindsay80 napisał(a)

Niezależnie od pory dnia, sąsiedzi pewnie i tak będą pukali się w czoło i mówili, że wariatka - tylko czy mnie to obchodzi, nieeeee

Jakby co, powiesz, że się namyśliłaś i na rabatę w ogrodzie potrzebujesz
Edytka, jaki ty masz gatunek szałwii? Jakąś stojącą masz? Może byś mi nasionka zebrała? Moja się rozłazi i leży... pomiędzy...
siakowa 07:22, 21 lip 2016

nadrobiłam