Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Biało-Fiolet 22:49, 30 mar 2012

Do góry
bialofiolet napisał(a)
Kilka zbliżeń z mojego tegorocznego ogrodu. Z oddalenia nie ma jeszcze co zdjęć robić bo wszystko takie malutkie

Cudne zdjęcia
Ogród u stóp klasztoru 22:21, 30 mar 2012

Do góry
Sebek właśnie weszłam na chwilkę i jesteś na posterunku TY . wiesz jak to babki mają przed świętami . praca , sprzątanie ......ale powiem że wgłębnik już wykopany i przygotowany do ułożenia murku z kamienia i tylko wysypać kamyczkiem. jałowce sprzed okien przesadzone , więc miejsce do nowej żwirowej tez już przygotowane . jednak najważniejsze że też już usypana z kompostu nowa rabata . przesadziłam na nią starą kosodrzewinę z przedogródka. ja w niedzielę pogoda dopisze to wreszcie ruszę z aparatem w ogród.
u mnie też krokusy już przekwitły - była ich masa , ale nie czasowa ostatnio jestem , więc forum odstawione na po świętach
Ogród u stóp klasztoru 22:10, 30 mar 2012

Do góry
A co tu tak cicho - puk puk

Kwitnie Ci już coś? Bo u mnie krokusy już padają powoli
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:08, 30 mar 2012

Do góry
Słuchajcie - jutro przecież warsztaty, a u Danusi zawsze musi być wszystko idealne i dopięte na ostatni guzik - pewnie sprząta biedulka albo placki dla was piecze?
Zakupy przez internet 22:06, 30 mar 2012

Do góry
Jagna napisał(a)
no ładne są ja kupiłam je w ogrody_traw. Nie wiem czy to to samo co trawki.pl. Juro porobie zdjęcia. Dziś nie dałam rady.

Nie - to inne sklepy

Zakupy przez internet 21:55, 30 mar 2012

Do góry
Jagna napisał(a)
Kurcze ja kupiłam :
16 runianek po 4,00
krzewuszkę 1 po7,00
kaliny 4 po 5,00
tawuł szarych 4 po 6,00
+ przesyłka 16 zł
a i jedna runianka gratis.

Mnie żadnego gratisa nie dano,ale ja na to nie czekałam.Myślałam,że dostane rosliny jak sie należy,a nie litrowe donice,w których nawet nie widac śladu rośliny.
Chyba Ty zamawiałaś też trawy w trawki.pl,bo ja juz teraz jestem ostrożniejsza i zamawiam tylko w tych polecanych przez WAs.Trawki widziałam masz cudne.Dobrze,że Sebek załozył ten wątek,to nam pozwoli uniknąc stresu związanego z nieuczciwymi sprzedawcami,którzy przekładaja pieniądze nad renomę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:54, 30 mar 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Chyba tak...smutno bez Danusi;(

Ale rzecznik ogrodowiska (Sebek) jak zwykle czuwa
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:42, 30 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Pięknie, u nas nic nie kwitnie...buuu! Jutro chyba kupię jakieś bratki. Też chcę mieć trochę kolorów! Sebastian, kiedy ty znajdujesz czas na szkołę i ogród i porady na forum? Hmmm? A kim chcesz być w doroślejszym życiu?

Znalazlem międzyczas Ale w weekendy jestem bardziej aktywny na forum na pewno. Teraz w szkole mamy strasznie dużo roboty, bo nie chcę pisać brzydziej, żeby nazwać rzeczy po imieniu

A kim - hmmm - coraz bardziej architektem

Mam nadzieję, że krajobrazu...szkoda byłoby marnować taki talent. Będę trzymać kciuki! grabie przełoży się do drugiej łapki..hihi
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:40, 30 mar 2012

Do góry
finka napisał(a)
Sebek ładne zdjęcia robi Twój aparat no i Twoja ręka...Ty też chory? Czy zmęczony? Mnie dopadło choróbsko wiosenne...

Zmęczenie - sprawdzian z matmy z funkcji kwadratowej wyssał ze mnie całe życie - obym miał tylko dwa - wystarczy mi, bo już mam dość
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:38, 30 mar 2012

Do góry
Pięknie, u nas nic nie kwitnie...buuu! Jutro chyba kupię jakieś bratki. Też chcę mieć trochę kolorów! Sebastian, kiedy ty znajdujesz czas na szkołę i ogród i porady na forum? Hmmm? A kim chcesz być w doroślejszym życiu?

Znalazlem międzyczas Ale w weekendy jestem bardziej aktywny na forum na pewno. Teraz w szkole mamy strasznie dużo roboty, bo nie chcę pisać brzydziej, żeby nazwać rzeczy po imieniu

A kim - hmmm - coraz bardziej architektem
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:33, 30 mar 2012

Do góry
Sebek ładne zdjęcia robi Twój aparat no i Twoja ręka...Ty też chory? Czy zmęczony? Mnie dopadło choróbsko wiosenne...
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:30, 30 mar 2012

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:28, 30 mar 2012

Do góry
Trochę wiosny - jeszcze z zeszłego tygodnia

Zakupy przez internet 21:20, 30 mar 2012

Do góry
Łaaaał
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:17, 30 mar 2012

Do góry
Zuza napisał(a)
Danusiu zapytam raz jeszcze - przepraszam że nudzę ale nurtujue mnie to:
-jak gęsto sadzić hortensję bukietową żeby się zrobił taki szpaler?
- czy borówka brusznica nadaje się do podsadzenia borówki amerykańskiej?

dziękuję i przepraszam, że nudzę

Hortensjom metr wystarczy, żeby sie w trakcie wegetacji złączyły.

A borówki ziemię potrzebują identyczną, lecz zachował bym jakiś odstęp, żeby amerykańska nie zacieniła brusznicy.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:14, 30 mar 2012

Do góry
Ina napisał(a)
To może jeszcze ja z małym pytankiem, w jakiej odległości od płotu należy sadzić serby?

Około metra
Ogrodowe porażki 21:10, 30 mar 2012

Do góry

To i dorzucę swoją największą porażkę:
- wysypanie rabat pod sosnami białym grysikiem - nie do wyczyszczenia z igieł i do tego wygląda sztucznie.
- zrobienie trawnika bez siatki na krety.

Dzięki! Teraz mam już pewność, że grysik i żwirek + sosny to zły pomysł.

Bardzo zły - pod tujami też nieźle daje w kość - ale jak się człowiek uprze to wyczyści - mi się udało.
Z moich porażek to jak u większości - kupowanie po jednej sztuce tego co się spodoba, złe przygotowanie terenu pod rabaty, sadzenie do nieodpowiedniej ziemi, pośpiech w zakładaniu trawnika - muszę dosypać ziemi, żeby wyrównać jego poziom.
Bukszpan (Buxus) - uprawa 21:04, 30 mar 2012

Do góry
Ten kolor mnie niepokoi - jakby przymrożone były?
Krzewy liściaste zimozielone 21:03, 30 mar 2012

Do góry
Popraw zdjęcia, bo nic nie widać
Iglaki - ulubione gatunki 21:02, 30 mar 2012

Do góry
Tuje mają to do siebie, że one bardzo szybko się starzeją i masowo zrzucają igły. Osobiście posadziłbym świerki serbskie - i też w tych odstępach. Po latach się złączą, jeśli nie będą cięte radykalnie, ale będzie to taka troszkę ażurowa ściana - wzrok nie sięgnie, ale słońce się przebije
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies