Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

boguslaw_r_ 12:44, 30 mar 2012

co to za cisza wszyscy pracują w ogrodzie ? od Warszawy tylko 130 km. zimno i bez deszczu
Zuza 13:18, 30 mar 2012

Danusiu zapytam raz jeszcze - przepraszam że nudzę ale nurtujue mnie to:
-jak gęsto sadzić hortensję bukietową żeby się zrobił taki szpaler?
- czy borówka brusznica nadaje się do podsadzenia borówki amerykańskiej?

dziękuję i przepraszam, że nudzę
Ina 14:59, 30 mar 2012

To może jeszcze ja z małym pytankiem, w jakiej odległości od płotu należy sadzić serby?
Pszczelarnia 15:03, 30 mar 2012

Danusiu, jak sadzić cisy 'Elegantissima', jeśli w rządku? Małe są jeszcze, mniejsze od tych sadzonych u artysty na piaskach. Najpierw gęściej i wysadzić potem, czy od razu tak jak ma być docelowo?
EwaG 18:08, 30 mar 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Danusiu, jak sadzić cisy 'Elegantissima', jeśli w rządku? Małe są jeszcze, mniejsze od tych sadzonych u artysty na piaskach. Najpierw gęściej i wysadzić potem, czy od razu tak jak ma być docelowo?

Może Danusia mnie nie wyrzuci jeśli za nią odpowiem. Jeżeli chcesz mieć każdy krzaczek oddzielnie to rzadziej, jeżeli mają stanowić jedną formę to gęściej. Ja bym się nie bawiła w przesadzanie (co zrobisz z tymi co je wykopiesz) i posadziła nieco gęściej tak by zrosły się ze sobą (tak wogóle to po wielu latach nie przycinany jest naprawdę wielkim krzaczorem o bardzo interesującym pokroju; ten który widuje codziennie ma chyba z 5 m szerokości). Ewo wszystko zależy od efektu jaki chcesz osiągnąć.
grupa_trzyma... 19:49, 30 mar 2012

Ja też mam pytanie, Danusiu! Dlaczego w takiej niełasce są u Ciebie koreanki? Pytam z ciekawości. Mam u siebie dwa duże okazy (tzn. oba wsadzone jednocześnie, ale różnią się wielkością). Nie są kłopotliwe w uprawie i wytrzymują ciężkie warunki.
Madzenka 19:56, 30 mar 2012

hanka_andrus napisał(a)
Marzenko,nie grzesz! TY i zapuszczanie? Kup sobie wiejską posiadłość obok,i .......wybuduj drugi ogród....

Haniu jak wygram w totka to tak uczynię. Chyba jestem jedyną osobą, która się z podniesienia wieku emrytalnego cieszy bo może zdąże hipotekę spłacić
ola 20:10, 30 mar 2012

Sebek 21:14, 30 mar 2012

Ina napisał(a)
To może jeszcze ja z małym pytankiem, w jakiej odległości od płotu należy sadzić serby?

Około metra
Sebek 21:17, 30 mar 2012

Zuza napisał(a)
Danusiu zapytam raz jeszcze - przepraszam że nudzę ale nurtujue mnie to:
-jak gęsto sadzić hortensję bukietową żeby się zrobił taki szpaler?
- czy borówka brusznica nadaje się do podsadzenia borówki amerykańskiej?

dziękuję i przepraszam, że nudzę

Hortensjom metr wystarczy, żeby sie w trakcie wegetacji złączyły.

A borówki ziemię potrzebują identyczną, lecz zachował bym jakiś odstęp, żeby amerykańska nie zacieniła brusznicy.