WITAJ IWONKO!
Ta sasanka rośnie w tym miejscu ze 3 lata,ale to była duża sadzonka.bardzo powoli się rozrasta .W zasadzie to nic z nią nie robię
w tym roku też dokupiłam 4 takie jak ta , 1 czerwoną i 1 białą
Witam,
czy ktoś jest w stanie ocenić czy to grzyb?
Może Askochytoza?
Bukszpany mają suche pędy i liście, wilgotną ziemie. Ostatnio padało sporo deszczu.
Załączam zdjęcia i z góry dziękuję za rady.
Podłoga skończona....dzień "wolnego" na ogarnięcie domu i może ciut ogrodu.
Podsypałam nawóz pod Rh i azalie.
Kwitnącym też się trochę dostało.
Reszta musi poczekać....zresztą w porównaniu do innych wątków to moje rośliny jeszcze śpią.....
Kolejny tydzień - zimny...więc pewnie jeszcze wegetacja się opóźni.
A na razie mam tyle....ale to już mają wszyscy
Przemku, jak widzę tulipany u Ciebie to mogę powiedzieć, że u Ciebie odwrotnie u mnie magnoliowy szał, a u Ciebie tulipanowy. posadzone w dużych grupach, robią ogromne wrażenie i naprawdę cieszą każde oczy, ciekawie je zestawiłeś i zdecydowałeś się na kolorek dający po oczach, ja też uwielbiam mocne akcenty w ogrodzie
Wybrałam sobie to zdjęcie u ciebie
Ale ci sie trafiło..no,no,no....pamietam że pisałas o konieczności wymiany tego kompletu tarasowego z Ikei chyba o ile pamietam...super.
A ławek ładnych, teakowych w promocji nie było ? wiesz takich w "angielskim " stylu z oparciem i podłokietnikiem....bo ja od 2 sezonów "kupuje" i kupic nie moge bo ceny mnie odstraszaja....
Hej Dziewczyny
Podczytuję sobie Waszą wymianę zdań/poglądów i zapowiada się ciekawie
Będę Kasiu do Ciebie zaglądała, ciekawam co wymyślisz
Dobrze, że wybrałaś wizualizację ze świerkiem, bo moim skromnym zdaniem te kulki na pniu gryzą się z kulistą koroną drzewa ale ja się nie znam aż tak bardzo Mną się więc nie sugeruj
Ania fajnie kombinujesz, bukszpany+ hortensje + trawki - będzie cudnie Możesz dać pomiędzy hortensję jeszcze miskanty morning light, pewnie hortki je zasłonia, ale zawsze gdzieś tam będą przeswitywac.