Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Marta 08:38, 26 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

o takich akcjach to ja też eMowi nawet nie mówię
Ale zimno było w nocy... brrrrr

Pomyślą: wariatki
U mnie też zimno i biało od szronu było
MAD 08:50, 26 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

one rosną jak na drożdżach.
Kupiłam w zeszłym roku 15.05, teraz sadzonki po podziale są znacznie większe niż w momencie zakupu.

Posiałam też nasiona i ładnie wzeszła także zapowiada sie, że szałwii u mnie będzie sporo, no chyba że ta podzielona padnie, a siewki zeżre mszyca, bo juz się do nich dorwała.

Super ta szałwia. Ja się boję podzielić moją zeszłoroczną. JAkoś mam wrażenie, że mi padnie jak sie za nią wezmę...
nawigatorka 08:51, 26 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

o takich akcjach to ja też eMowi nawet nie mówię
Ale zimno było w nocy... brrrrr

Hahabja na dzis mama taka akcje obnizenie ziemi o 30 cm,obwodka bukszpanowa przesunieta o 10 cm,wykopane jezowki i seslerie i moze lipa...M Wie ale udaje ze niebwie co bybsie nie denerwowac.ale robie to gdy go nie ma
U nas dzis bez mrozu
lindsay80 09:00, 26 kwi 2016

Sebek napisał(a)
Staram się nie martwić za zapas co z moim ogrodem... Gorzej jak przyjadę, a tu od nowa trzeba będzie wszystko sadzić

Ty to już jesteś stary wyjadacz i wiesz mniej więcej czego się można spodziewać.
Ja początkująca ogrodniczka to się martwię, ale jestem optymistką i w sumie to bym się zdziwiła, gdyby te kilka stopni na minusie powaliło jakieś rośliny.
lindsay80 09:04, 26 kwi 2016

Olili napisał(a)

obejrzałam właśnie Twojego ambrowca, sporo jest opóźniony w stosunku do mojego, ale może to i lepiej - zaraz idę sprawdzić, jak te jego liście po dzisiejszym mrozie wyglądają.
lindsay80 09:07, 26 kwi 2016

Marta napisał(a)

Pomyślą: wariatki
U mnie też zimno i biało od szronu było

o mnie też pewnie tak myślą jak mnie widzą kolejny dzień na kolanach przed płotem - oj mam tam roboty od ch..., ale wolę to zrobić raz a dobrze, mam nadzieję, że perzu i mniszków więcej tam nie będzie po tej mojej akcji.
lindsay80 09:08, 26 kwi 2016

MAD napisał(a)

Super ta szałwia. Ja się boję podzielić moją zeszłoroczną. JAkoś mam wrażenie, że mi padnie jak sie za nią wezmę...

ja zaryzykowałam, patrzę codziennie czy nie klapła, do dziś było ok.
lindsay80 09:10, 26 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)

Hahabja na dzis mama taka akcje obnizenie ziemi o 30 cm,obwodka bukszpanowa przesunieta o 10 cm,wykopane jezowki i seslerie i moze lipa...M Wie ale udaje ze niebwie co bybsie nie denerwowac.ale robie to gdy go nie ma
U nas dzis bez mrozu

robienie czegoś od nowa wcale nie jest przyjemne, ale widziałam o co u Ciebie chodzi w tym przypadku, nie ma wyjścia trzeba przesadzać, bo krawężniki obnażyły nierówności.
MirellaB 09:46, 26 kwi 2016

Kolejny zimny dzień Słońce świeci, ale jest okropny zimny wiatr. Chciałam Trzcinniki posadzić, ale sobie odpuściłam. Weekend majowy na być cieplejszy
Olili 10:00, 26 kwi 2016

Edytka Ty okrywałaś przed dzisiejszym mrozem te nowe seslerie....?????