Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 15:03, 27 lip 2023

Do góry
zawitka napisał(a)
Baw się dobrze i odpoczywaj a ogród poczeka!!!!!

Dziękuję buziaki

Ranczo Edy 15:02, 27 lip 2023

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Udanych wakacji Edo! Niech ogród pozwoli Ci na ukojenie.

Dziękuję buziaki

Ranczo Edy 15:01, 27 lip 2023

Do góry
Joku napisał(a)
O, jaka ładna trytoma. Bo to chyba ona. Lubię zestawienie żółtego z niebieskim.

Witaj Jolcia tak tak masz rację dostałam od koleżanki i pierwszy rok miała jeden kwiat a drugi rok już więcej zadziwiła mnie ale nic dziwnego bo to nowość dla mnie zawsze mi się podobała z lawendą faajnie się zgrała ...teraz już kwiat suchy lawendy nie obcięłam tym razem i Trytoma też już przekwitła

Ranczo Edy 14:50, 27 lip 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)
Odpoczywaj ładuj się pozytywną, ogrodową energią

Dziękuję Basiu buziaki

Ranczo Edy 14:49, 27 lip 2023

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Udanego wypoczynku wakacyjnego, Edyś.

Dziękuję Hanuś buziaki

Ogród w malinówkach 14:10, 27 lip 2023

Do góry
DariaB napisał(a)

Napisałam, że nie uważam, że lawenda to zły pomysł czyli, że lawenda wg mnie ok!
My rozmawiamy o tej rabacie?
To źle przeczytałem, wybacz
O tej oczywiście, ta opaska była by w kilku takich kawałkach ziemi, w sumie 15,5 mb wzdłuż ogrodzenia.

Wcześniej zmyliło mnie to, gdy pisałaś o rozchodnikach i szałwiach. Ale dopiero po czasie załapałem, że nie chodziło o przedpłocie, tylko rabatę na moim froncie.
Ogród w malinówkach 13:58, 27 lip 2023

Do góry
Marcin89 napisał(a)
A czemu zły? Od tej strony chciałem coś niskiego. By nie było całkiem pusto. To żywopłot po wewnętrznej stronie ma zasłonić od ulicy. Jestem ciekaw opinii, stąd pytam w wątku

Kostka? Ojej, to bym chyba zbankrutował. Zresztą nie mam prawa pobocza wykładać kostką. Mam tylko pozwolenie na zjazd na posesję i jeszcze wytyczne jaki ma on być. Aż tak to nie można ingerować.

Może potem pokażę co jest na przeciwko... To się można zdziwić.

Napisałam, że nie uważam, że lawenda to zły pomysł czyli, że lawenda wg mnie ok!
My rozmawiamy o tej rabacie?
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 13:56, 27 lip 2023

Do góry
Jak u Was z deszczem? U mnie lało wczoraj cały dzień, przedwczoraj też, a poniedziałek była burza z wielką ulewą. Nawodniło ogród na cacy.

To są Anabellki, które chcę przenieść na nową rabatę przy ścianie garażu, no ale pasowałoby coś w ich miejsce dać bo mam na tą rabatkę widok z okna, macie jakiś pomysł?

Rabatę z heptakodium planuję, chcę wykorzystać rośliny które mam. Wybór padł na stipę, jeżówki i szałwię Caradonnę. Coś dodać, ująć, zmienić?
Na wizce śś bo heptakodium brak w bazie roślin.
Ogród Muszelki 13:22, 27 lip 2023

Do góry
Kasya napisał(a)

Ale fajny widoczek
Robi się hortensjowe królestwo

Taaaaa... latem królują hortensje, zimą ciemierniki, wiosną krokusy. Same bezproblemowe księżniczki i książęta

A nad królestwem czuwa wierny, czarny giermek

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 13:14, 27 lip 2023

Do góry
U mnie nadal akcja przetwory. Pytaliście jak sobie radzę z dziecięciem. Polecam wieżę kuchenną/kitchen helpera. U mnie wersja DIY z taboretu i stołka połączonego wkrętami.

Działa też zniżanie się do poziomu podłogi. Etapy przygotowań gdzie trzeba umyć warzywo lub owoc budzą największe zainteresowanie. Do tego podjadanie obierek z ogórków, owoców.
Ogród pod lasem 12:24, 27 lip 2023

Do góry
Dziewczyny, obserwacja ogrodnicza.

Śmiałek Palava osłonięty od słońca

I w słońcu od płd-zachodu

Wymarzony sielankowy ogród..... 11:37, 27 lip 2023

Do góry
Monia81 napisał(a)

Jak tylko lubisz żółć i jego odcienie to sadź w masie, ja jeszcze będę zmieniać jarząbkową i trawiastą, muszę trochu poszerzyć i masie nasadzenia zrobić

A tu jeszcze widać że czosnki straszą, nie ma kiedy wyciąć...

Mnie tu nic nie straszy, a wszystko wygląda cudnie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:29, 27 lip 2023

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu! Ja tu widzę wielkiego strażnika Twojego ogrodu, czy cuś, jakaś wielka mrówka albo inny owad, ma dwa czułki i z boku dwie pary odnóży o ten:

Ogród piękny, taki parczek się zrobił
April podbija las... 11:12, 27 lip 2023

Do góry
Monika83 napisał(a)
Mam te same odczucia, jakbym w tym roku zakładała ogród od początku to bym się głęboko zastanowiła czy to zrobić, zamiast trawnika to mam sam piach u sąsiadów 4m smaragdy uschły całe ze środka szpaleru 7szt, jeszcze tak źle to nigdy nie było jak w tym sezonie.

Podziwiam cię. Taki ogromny teren a masz tak cudnie. Nie wiem jak sobie radzisz.
Trawnika nie podlewam. Zobaczysz w sobotę jaka nędza.
Właśnie kolejna róża na ognisku
Była wielka, kilkumetrowa.
Muszę w notatkach sprawdzić która to. W tym miejscu już tylko Himmelsauge mi została

Ogród w malinówkach 11:07, 27 lip 2023

Do góry
Słuchajcie, dziś takie pytanie. Opaska koło ogrodzenia 30 cm i sam żwirek, czy 50 cm, żwirek i lawenda?

Trochę mi pusto za ogrodzeniem, ale nasadzenia do jezdni odpadają, bo tu parkują niekiedy auta (na całej ulicy po tej stronie). Poza tym przy jezdni był utwardzony chodnik jakby z klinów granitowych i żwiru. Wiem jak ciężko tu było wbić szpadel i ile tego zostało. To nie jest miejsce na rośliny. Stąd pomysł tej lawendy koło podmurówki

Edit:
Kto mądry robi taki pseudo chodnik? Do dziś nie widać go ani trochę, bo wszystko zarosło chwastami i trawą. Nawet nie pamiętam jak on wyglądał po zrobieniu. No tragedia.
April podbija las... 11:05, 27 lip 2023

Do góry
Kasya napisał(a)
A jakie to odmiany ?
Dobrze u ciebie palmowe rosną ?

No właśnie gatunek. On najlepiej sobie radzi.
Właśnie kolejna róża historyczna mi padła. Nie doczekała deszczu.
Więc klon palmowy jak znalazł
Widać z tyłu pustą pergolę

Klon będzie pasować
Ogród Muszelki 11:03, 27 lip 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)

Przy wejściu też stoją. Jak rycerze Zrobiłam im przed burzą zdjęcie, z pozycji żaby

Ale ślicznie, ten porządek absolutny, zupełnie nie jest dla mnie do ogarniecia a tym bardziej powtórzenia, podziwiam.
Pozycja żaby, w patrzeniu na Świat, to coś co grzebiuszki lubią najbardziej (dopisałam )
Ogród hortensjowo różanecznikowy 10:37, 27 lip 2023

Do góry
Bukietowe też powoli rozpoczynają kwitnienie.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 10:32, 27 lip 2023

Do góry
Ogrodówki
Ogród hortensjowo różanecznikowy 10:25, 27 lip 2023

Do góry
Lilia azjatycka.

drzewiasta.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies