Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:05, 14 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Też masz wiosennie te narcyzy tez ma, śliczne są i poźniejsze.
Jesienia sadzę kolejne, tylko teraz patrze na terminy kwitnienia, moje pachną wszystkie, tych nie wąchałam jeszcze
I trawy też u ciebie ruszają, a betony hurtowo produkuj i sprzedawaj, będzie na chciejstwa
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:54, 14 kwi 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
taaaa daaam

A co jest? I skąd pewnosć że to żyje?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:50, 14 kwi 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
taaaa daaam

do mnie takie własnie przyszły jesienią, posadziłam i zero życia w nich....ale ciągle czekam, daję im szansę.Już nigdy nie kupię traw bez kłosów.
Mój mały ogródeczek :) 14:46, 14 kwi 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Juz i ja mam magnolie

Śliczna mamy również
W necie ta żółta, jako drzewo wręcz bajeczna
Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 14:39, 14 kwi 2016

Do góry

Kupiłam wczoraj taki
To była miłość od pierwszego wejrzenia
W miejscu gdzie chciałabym go posadzić stoją obecnie palety z kostką i pewnie nie prędko stamtąd znikną. Mam w związku z tym pytanie czy mój miłorząb może stać w doniczce przez całe lato czy lepiej gdzieś go zasadzić w potem przesadzać.
Co będzie dla niego lepsze?
Ogród przy lesie początek 2012/2013 14:39, 14 kwi 2016

Do góry

Podwórkowa rehabilitacja 14:37, 14 kwi 2016

Do góry
ryska napisał(a)
W ofercie jednej ze szkółek ogrodniczych widziałam podagrycznik z pstrymi liśćmi w okazyjnej cenie. Wtedy wydawało mi się to żartem ale po dwóch dniach walki z tą pospolitą rośliną o liściach zielonych jak najzdrowsze różaneczniki oznajmiam, że nie chcę tej rośliny na oczy widzieć.
Aż poczytałam co to za gagatek i okazuje się, że dawniej leczono nią problemy ze stawami(o ironio losu) ale nie ma konkretnych badań.
Moje stawy na pewno wyłączyła z życia na co najmniej dwa dni.
Ale żeby nie było tak smutno zrobiłam parę zdjęć szachownicy kostkowatej.
Miało być 50 są 3 kwiatki ale nie ma co wybrzydzać. Cieszę się i z tego.

Pierwszy raz w życiu widzę takiego tulipanka. Egzotyk
Mój mały ogródeczek :) 14:36, 14 kwi 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Ale ładne tulipany...a magnolia mamy bóstwo .Dopadł mnie wirus magnoliowy już mam miejsce ,muszę posadzić chociaż jedną
Co i jak? Nowicjuszka 14:31, 14 kwi 2016

Do góry
Dzisiaj nic mnie nie rusza
Kulą w płot 14:27, 14 kwi 2016

Do góry
Aga nie wszystko się zmieściło na tym podkładzie od Ciebie, pamiętaj że rośliny rosną i muszą mieć wolna przestrzeń koło siebie. Część roślin jest zastąpionych, bo ich nie ma w gardenpuzzle.
To jest tylko takie zobrazowanie

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:21, 14 kwi 2016

Do góry
Eda
Edytko, oj niuchałam ci ja wczoraj, zapach mahoni obłędny, normalnie aż nie mogłam nic robić, u mnie jej dużoTy tez chyba ją masz, bo na foci widziałam.

Karolka
Dzięki dostała dobry start, ale oczywiście eMuś o to zadbał, ja tylko sprawdziłam czy nie za głęboko posadził, bo ma ku temu skłonności i muszę wyciągać i na nowo sadzić
namawiamy mamę na gwiaździstą
oto ona, a jak pachnie!!!

Polinka
Pola, no nie uwierzę, że u ciebie gorzej, toż to rzut kamieniem, klimat macie tam fajny, tyle lasów w waszej dolinie
Mur dał mi bardzo dużo, ciepło i wilgoć lepiej się trzyma, on na metr głębokości wpuszczony w głąb ziemi.
Psy...kładą się na nowych różach, jakby u mnie miejsca nie było, mała róże skraca, wczoraj pięknego ptaszka ubiła, wyciągnęła patyki anabelek z listkami, odgryzła żonkile...no nudzić się z nią nie da

tulipany Trada...ulubione

Margaretka3
Aleś mnie skusiła tą magnolią!!! Zamówiłam!!!!będzie 13
Z siewek się cieszę, byłam, a z nasionami, czekaj, u mnie jeszcze nie wschodzą, a cieplej, dam ci znać, kiedy powinnaś coś zobaczyć

kolejne ulubione tulipany, od 4 lat wciąż takie same, bez zarzutu i wykopywania
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:16, 14 kwi 2016

Do góry
taaaa daaam

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 14:05, 14 kwi 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Irenko, siewki rozplenicy od Ciebie startują, jeszcze nie wszystkie, ale już co najmniej cztery dojrzałam zieleniące się Ale się cieszę! Bo z nasionkami poniosłam porażkę...

Bardzo się cieszę
Ale nasion nie spisuj na straty, moje leżą w gruncie, koło matecznych i jeszcze nic, więc będzie to później, ale wzejdą na bank; jeśli nie wywaliłaś, daj je na zewnątrz do ziemi, zaznacz i czekaj
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:58, 14 kwi 2016

Do góry
ZielonaAnia
Dzięki i gratuluję zakupu
Generalnie magnolie nawozimy od wiosny do lipca, ale nowe okazy dopiero pierwsze nawożenie stosuję pod koniec kwietnia i powtarzam przed końcem lipca. Co do piwonii, nigdy żadnej nie nawoziłam, nie ma takiej potrzeby. Zostaw ja na razie w spokoju, ona musi z 2 lata mieć czas, aby na dobre się zadomowić. Tylko nie sadź za głęboko, bo wtedy może nie kwitnąć.
magnolia Susan
zaczyna

Ogrodowy_Kal
Witaj Darku
Podejrzewam, że przyczyną nie jest nawożenie, a zmiany temperatur. Ociepliło się, młode przyrosty ruszyły, znowu zimno i nawet przymrozki i je po prostu zmroziło; u siebie też to zaobserwowałam i po prostu jeszcze bardziej skróciłam, usuwając w ten sposób te nowe;te róże, które nie zdążyłam przyciąć, ten problem ominął. Radziłabym poczekać, ściąć zawsze zdążysz. Muszę róże policzyć, naście mi doszłopozdrawiam
prowadzę Chopin w poziomie, niestety jedną gałąź musiałam skrócić, bo stało się tak, jak u ciebie.

ana_art
Anetko, buki mam w ilości 4 sztuki, od 5 lat; późno ruszają, ciąć można zanim soki, ja swoje tnę, bo chcę aby się zagęszczały, bo na wysokość ciut je ograniczam; kolory liści piękne, więc wybór doskonały.
Agata
Też ci minął ten szał początkowy dobrze robisz, ja też tak, tylko wybrane; a magnolii masz bardzo dużo! śliczna ta nowa, ale różni się od Piruette.
Mirka
Mirka, zetnij przy ziemi, to jest szansa, że wypuszczą z korzenia, na pewno coś wyjdzie.
Sylwia
No to już ilość, ale przy twoim areale cały szpaler bym zrobiła rosną w miarę szybko, nawet nie zauważysz kiedy
Ensata
Wiosennie jest, wczoraj było pięknie, zdążyłam oprysk rodków zrobić. A dziś buro i leje; zamiast cieszyć się zapachami i kolorami, kiblowanie w domu będzie.

Madżenka
jest piękna, jak róża lub piwonia i spora i zgrabna; porównywałam zapach gwiaździstej i Piruette, jednak gwiaździsta pachnie piękniej. Dokupię różową gwiaździstą, jak napatoczy mi się w ręce.
Katel
Jejku! Jaka szkoda!
To nie tylko wiatry, tylko pogoda, ta moja Sunrise też część pąków zgubiła; ale wiem, że za 2 lata już powinno być lepiej;
to szybko kwitła, czyli nie do końca wierzymy, co piszą w necie
Peppermint
Agnieszko nie znam, ale jak podałaś nazwę, od razu i ja ja sobie wygoglałam, powiem, że piękna bardzo i na dodatek później kwitnie, co jest ciekawe i bardziej bezpieczne dla pąków, no bo pogoda ciągle psoci.
Kupuj koniecznie, nawet 2 kupbuź
W Kruklandii 13:49, 14 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Ale o której rabacie myślisz?
O tej na froncie czy o fistaszku?

O fistaszku

Juzia napisał(a)

Nawet nie wiedziałam ze robisz jeszcze jakąś na froncie Nie ogarniam tematyki
Ogród z pergolą 13:38, 14 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)
I ja starej daty

Aniu, na czym stanął projekt ogrodu? Zdecydowałaś się ostatecznie?

będzie Twój pomysł Poli kwadraty 1,5x1,5 tylko tak szczegółowo nie mam jeszcze co w którym z nich będzie. mam rozchodniki i jeżówki, po trawy jadę 22-go.
narazie posadziłam grujeczniki w taki sposób

Szałwie czy lawendy? 13:32, 14 kwi 2016

Do góry

)
Zakochana w ogrodach 13:31, 14 kwi 2016

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:22, 14 kwi 2016

Do góry
nic ciekawego się nie dzieje to może taki śmierdziuszek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies