O tak . Nawet od razu pomyślałam o zastąpieniu szmaragdów jakąś niską ścianką . Wkręciłam się w budowę, ale teoretycznie ogłosiłam, że już więcej murów żadnych nie planuję .
Wszystko raz na jakis czas musisz odnowić, mur równiez. Drewno raz na 5 lat
A to miejsce idelne pod drewno i bambusy. Moje Fargesie daja czadu w dnicach pomyśl
Ps. Deseczki sama dasz rade odnowić. Nawet ja to sama robiłam na garazu a do zwolenniczek DIY nie należę
Obiecuję, że przemyślę. Deseczki mają ten plus, że zawsze można je założyć i gładki, nowy tynk niczemu nie przeszkodzi. Zobaczę, jak to będzie wyglądało, gdy ściana zrobi się już jednolita.
Aktualnie mam dylemat, czy zamówić bambus o złotych, czy zielonych pędach. Takie słomkowe na szarym tle ładnie by wyglądały, tylko, że wszędzie znajduję informację, że w pełnym słońcu wybarwiają się na czerwono, a tylu bocianich nóg w donicy chyba bym nie chciała .
Jesienia sadziłam rozplenice hammeln i na razie nie daja znaku zycia... Nie panikuje jeszcze bo inne tez lewo ruszaja u mnie.
Masz hammeln, ruszyły juz u Ciebie?
A miałam napisac ze uwielbiam roplenice i sadze je wszedzie, tylko ta wiosna u nich...
Ja mam tylko Hameln. U mnie z dwiema był problem, jedna już powoli rusza, a druga bez oznak życia, ostatnia na tej rabacie właśnie pokazanej, może ma tam najdłużej ciemno.
Niestety po ostatnim przymrozku pozwijały się źdźbła, ale mam nadzieję, że nic im nie będzie.
Niech cię ręka boska broni przed bambusami drzewiastymi, rozsadza ci donice .., moje plastikowe nawet powykrzywialy. Nie wykopiesz, nie podzielisz, piła spalinowa nie da rady... Ja Ci z całym sercem poelcam fargesia, urosna do 3 M, i nie sa ekspansywne.
Mnie tez wszystcy przestrzegali przed drzewiastymi, ale nei słuchałam... Do czasu az mi rozwaliły podjazd z kostka granitową
I tez sie zastanwiałam nigra czy aureocaulcata... Miałam 3 rodzaje...
Pytanie czy na pewno chcesz 5-6 metrowe bambusy łyse na dole. Czy idelane nie beda 3 metrowe?
Najlepsze zrodło i znakomitych cenowo bambusy to wiesz ze Hoser? Nie daj sie skusić innym , ja juz próbowałam w innych miejscach i za kazdym razem była wtopa. najlepiej zrób zdjecie, wstaw inspiracje i Hoser Ci doradzi.
To ode obejrzec moje hammeln po wczorajszym podlewaniu
Jakbyś miała pytanie o bambusy to pytaj, bo po 5 latach co nieco o nich wiem.... Aha i listki dzrewiastych w donicahc mi zmarzły w czasie przymrozkow... I teraz starsza..... To podatkowa wada dzrewiastych eksponowanym na slońcu