Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały ogród Kasi 17:37, 20 mar 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
Ogród wypucowany na glanc, został trawnik do ogarnięcia. Powiem Wam, że jestem z siebie dumna- wychowałam ogrodników. Dzieci mi bardzo pomogły- córka ostrzygła jakieś 20 bukszpanów (nawet nie poprawiałam), a synek grabił śmieci ogrodowe i posadził wszystkie kwiatki do donic!

Myślę że moje celowe wieloletnie pozwalanie na "pomoc" wtedy, kiedy łączyło się to z większym wysiłkiem, niż w sytuacji, gdybym zrobiła wszystko sama, przyniosło teraz efekty. Dzieci urosły i nauczyły się dbać o ogród

Synek (fan zwierząt, zwłaszcza kóz) mówi:
-Jak będę miał swój dom, to w ogrodzie posadzę rośliny tak, żeby kozom i owcom wygodnie je było zjadać
Pytam:
- A ty będziesz miał ogród?
- Pewnie! Wszyscy mają!

Zdjęć ogrodowych nie ma na razie, nie zdążyłam, a dziś tak zimno,że mnie nie wygonicie.

Pozdrawiam palmowoniedzielnie

Hej Kasiu syn pięknie powiedział Slicze te wiosenne ozdoby a co do zimna to byłam dzis w mieście na obiedzie i koszmarnie zmarzłam, a wczoraj było tak pięknie
Ogródek warzywny na balkonie 17:32, 20 mar 2016

Do góry
Brrrr wczoraj było tak pięknie, dziś buro i choć 5 stopni na plus to nieprzyjemnie zimno.
W takie dni miło cieszyć oczy kolorami wiosny
Podpatrzyłam u Madżenki kwiaty posadzone w szklanym dzbanie i przypomniałam sobie, że ja tez miałam zrobić taką aranżację Brakuje tylko jajek przepiórczych i kilku gałązek, ale to już przed samymi świętami

i jeszcze wianek ubiegłoroczny, zrobiony przez moją siostrę po świętach w miejsce królika wejdzie szary domek dla ptaszków
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 17:31, 20 mar 2016

Do góry
anulajda napisał(a)
Kolekcja róż imponująca a że piękna to wiadome
Jaki jest kolor Munstead Wood bo rośnie u Ciebie w pełnym słońcu, czy masz więcej zdjęć?

Dzięki
MW dobrze znosi u mnie pełne słońce - nawet w największe upały wygladała dobrze.

Kolor cięzko uchwycić aparatem - jest to bardzo ciemne bordo z nutkami purpury, a jak przekwita, to pojawiają się fioletowe odcienie. Tradescant i Prince są ciemniejsze. Goethe jaśniejsza.

Krzaczek bardzo kujący:

Moja bajka 17:31, 20 mar 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Słoik, gałązki bluszcza, świece i mam świąteczne, klimatyczne świeczniki

Zaje...fanje jak to moi mówią
Chodź zobacz jak nam tujki czy cyprysy rosną przyjedziesz to sobie weźmiesz swoje A suchodrzew chcesz bo mi się dwa udało ukorzenić to mogę się z Tobą podzielić
Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:26, 20 mar 2016

Do góry
suchodrzewy już rosną jak się skończą przymrozki pójdą w grunt

biota chwyciła tylko jedna....dobre i tyle

i te moje kradzione bezimienne choinkowego pokroju całe cztery, do podziału z Katką bo Jej się nie udało kiedyś i obiecałam

też już ruszyły
Dałam im wszystkim osmocote do ziemi, żeby głodne nie były, ale może trzeba będzie zapikować do osobnych doniczek , chyba , że dam od razu na rabaty
Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:16, 20 mar 2016

Do góry
trawki

kanar się położył

żarnowce

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:13, 20 mar 2016

Do góry
chyba teraz będzie to zdjęcie.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:10, 20 mar 2016

Do góry
Moje próby rozmnażania jedne z sukcesem inne bez, ale próbować trzeba

moszenka i coś nowego

przetacznik first love od Justyny
Ogródek warzywny na balkonie 17:07, 20 mar 2016

Do góry
ściągnęłam już agrowłókninę z róż. Jedna z nich, kupiona w ubiegłym roku jako rosarium Uetersens nie za dużo się rozrosła. I to właśnie mnie martwi. W ubiegłym roku prawie w ogóle nie wypuszczała nowych pędów i nie powtórzyła kwitnienia. Czy powinnam ją przyciąć zrobić coś żeby w tym roku ładnie zaczęła się rozrastać ???
W ubiegłym roku wyglądała tak:

a teraz tak:

Nie pochwaliłam się, że w jednej z donic pojawiła się tawułka Arendsa
Ania z Zielonego Wzgórza 17:06, 20 mar 2016

Do góry
Krokusiki córka sadziła w zeszłym roku w jesieni.

Pierwiosnki niedawno przyniesione z lasu.

Mój mąż zaszalał wczoraj, pojechał do szkółki po agrest, a kupił 3, do tego jeszcze 3 śliwki i 3 rododendrony. Tydzień wcześniej kupił jeszcze 2 czereśnie.

Tutaj nasze najstarsze drzewko, na którym znajduje się domek na drzewie i huśtawka. Widać też kawałek skalniaka.

Do raju daleko - u Ewy 16:56, 20 mar 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Moje wszystkie roślinki daleko w tyle Jak u Ciebie będą kwitły tulipany, to u mnie może krokusy zakwitną

Tu pączki magnolii Leonard Messel

Fajne bazie
Mój jest ten kawałek ogrodu 16:54, 20 mar 2016

Do góry
Sadzenie róż jeszcze przede mną, zaraz się za to zabieram.

Ewa, dzięki Tobie przypomniałam sobie jak uwielbiam jaskry Jak tylko wczoraj zobaczyłam, to kupiłam. I powstała wiosenna kompozycja

Do raju daleko - u Ewy 16:54, 20 mar 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Ewunia koguciki i kurki przepiękne, nawet nie chcę sobie wyobrażać ile czasu trwa zrobienie takiego . Wiosna w donicach piękna, radosna i bardzo, bardzo energetyczna .

Koguciki z ubiegłego roku - pokazałam dla Mirki. W tym roku robię kolejne Czasu trochę pochłaniają i w domu pełno brokatu i cekin

Jeszcze jedno jęcie ciemierników

Do raju daleko - u Ewy 16:53, 20 mar 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Kogucików i kurek nie skończyłam, więc mogę pokazać na razie zdjęcie z ubiegłego roku

ale zdolne rączki masz
Do raju daleko - u Ewy 16:51, 20 mar 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Moje tulipanki mają już pączki na wierzchu
ciekawe kiedy zakwitną

Moje wszystkie roślinki daleko w tyle Jak u Ciebie będą kwitły tulipany, to u mnie może krokusy zakwitną

Tu pączki magnolii Leonard Messel

Mazury i mój kawałek ziemi 16:47, 20 mar 2016

Do góry
Pięknej wiosny wszystkim życzę.
Do raju daleko - u Ewy 16:28, 20 mar 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
I kurki i kogutki super odrobione! I nawet szare donice ożyły! Energetyczny zestaw!

Potrzebuję bardzo takiego energetycznego zastrzyku kolorów Donice widzę przez drzwi tarasowe siedząc przy stole Od razu weselej

Wychodzą też tulipany Na razie bardzo nieśmiało

Moje małe królestwo 16:24, 20 mar 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Zobaczcie jakie cuda nabyłam na kiermaszu obie ozdóbki za 10 zł

no i przyznam się,że zamówiłam jeszcze Ascot,Piano i 7 szt MarieTheresie do przedogródka. Musze iść na odwyk koniecznie.

Świetne to jajo a króliczek też

A na odwyk zabierzesz mnie ze sobą też by mi się przydał
Moja bajka 16:23, 20 mar 2016

Do góry
Taką niespodziankę dziś znalazłam w ogrodzie . Wczoraj przycinałam tawuły. Dziś wydawało mi się, że tu i tam muszę jeszcze skrócić i taką samosiejkę odkryłam. Podobnie jak berberys w zeszłym roku, tak i ona ukorzeniła się z przypadkiem wbitego w ziemię patyczka . Korzenie ma imponujące, prawda? I znowu Cię wołam KArolu .

na razie ją zadołowałam, potem posadzę gdzieś na stałe
Przycięłam ją tez, ale chyba jednak jeszcze powinnam skrócić. Ale ma tylko jeden pączek z liśćmi, więc nie wiem czy powinnam ciąć tak nisko...
KArol, ale Ty wiesz na pewno .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies