Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 11:33, 28 kwi 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale cuda Ja jestem w tym ogrodzie zabujana na amen klony cudne i nie do wiary jak urosły

....będą dwa nowe klony, będzie jeszcze teraz coś malutkiego
Agania 11:35, 28 kwi 2016

Anda napisał(a)
Podelektowałam się ostatnimi zdjęciami

Ja delektuję się za każdym razem u Ciebie, dziękuję, że Ty u mnie też
Agania 11:38, 28 kwi 2016

Kasik napisał(a)

jakaś bajka- Agata-ty masz rękę do tych magnolek. Boska jest. I nie tylko ona. Kiedy będzie taka u mnie?

Buziolki

Są magnolie, które bardzo szybko rosną u mnie taką magnolią jest Galaxy i Yellow River, one biją wszelkie rekordy wzrostu
Agania 11:44, 28 kwi 2016

mira napisał(a)

No Ty to szybka jesteś dopiero co dumałaś skąd klona wytrzasnąć a tu już prawie jest - piękna kora a jakie liście
Klony masz śliczne, piękne wiosenne, jaką Ty masz ziemię chyba nie glinę skoro tak pięknie rosną

Mira u mnie glina, ale dla klonów i magnolii na start było sadzenie do puchu

Taka szybka nie jestem, klona Griseum szukałam i rozglądałam się po szkółkach już od 5 ciu lat i nic, w małopolsce nie ma producentów tych drzew, aż do teraz, znalazłam na allegro i aż dwóch sprzedawców
Agania 11:52, 28 kwi 2016

Justyna napisał(a)
Naj!

Takie iryski Variegata kojarzą mi się z wrocławskim ogrodem japońskich, jest ich tam full.
Griseum jest cudny. Występuje też w odmianie Golden Lucky
Ciekawą propozycją ze względu na łuszczącą się korę jest też Stewartia pseudocamellia.
Serdecznie

Wrocławski japończyk znam ze zdjęć jest tam irysowo....Odmianę Golden Lucky widziałam u Ciebie....i wcale nie taki malutki

Stewartia u mnie przemarzła, ale sadziłam jeszcze z początków mojego ogrodu, nie wytrzymała jednej surowej zimy, teraz mogłabym się jeszcze na nią pokusić
Agania 11:55, 28 kwi 2016

Piotr_ napisał(a)
Witaj
U cb jak zawsze bajecznie lekko i zmysłowo wszystko mi się podoba super lecę się wyspać bo jutro ciężki dzień

Trochę późno odpisuję, czekam Piotrze na odcinek z Mają z Twoim o ogrodem, wiosną cały ogród wygląda lekko i rześko, a Ty wypoczywaj cały rok miałeś bardzo pracowity
Agania 12:03, 28 kwi 2016

makkasia napisał(a)

Genie kupowałam przez internet miało etykietę Zymon - było to drzewko już około 120 cm z 3 witkami u góry , niestety nie miało pąków kwiatowych. W doniczce był sam korzeń bez ziemi. Posadziłam ją do takiej samej mieszanki jaką pokazałaś na stronie 280. Na pewno była zabiedzona bo do połowy lata listki miała w kolorze limonki, które stopniowo zieleniały. Wiele nie urosła właściwie prawie nic ale zapewne musiała mieć czas na zapuszczenie korzeni. Pierwsze zasilanie bardzo delikatne było 2 tygodnie temu magiczną siłą do hortensji. Pokazują się listki - dzwoniłam do Zymona i pytałam o kwitnienie i powiedział, ze ma prawo nie kwitnąć...więc czekam A tymczasem mogę sobie obejrzeć Genialną u Ciebie dziekuję

Kasiu, czytam z przerażeniem, Twoja Genie przeżyła drastyczny transport zanim do Ciebie dotarła, nie miała prawa zakwitnąć, ale miała prawo swoje odchorować, pod Twoją opieką będzie mieć dobrze i w końcu pąki kwiatowe zawiąże
Pszczelarnia 12:04, 28 kwi 2016

Tak, tak zdecydowanie prosimy o zdjęcia landszafcików z Twojego ogrodu. Wielka sztuka tak dobrać drzewa i wpisać w krajobraz.
Agania 12:10, 28 kwi 2016

Kindzia napisał(a)
Aż się nieprawdopodobne wydaje, że u Ciebie coś nie rośnie tak jak powinno. Aleksandrinek sporo w Zielonej Górze z Kasią podziwiałyśmy. I wtedy Ciebie wspominałyśmy Agatko

Aha, to wtedy miałam czkawkę.....to odpowiednia miejscówka jest bardzo istotna i to co lubią korzenie, w miejscu, gdzie rośnie Aleksandrina posadziłam nawet cypryśnika, żeby wody podskórne zbierał
Agania 12:34, 28 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Aganiu ależ Ty masz klimatyczny ogród z tymi magnoliami i klonami i innymi kulisami (pagórek, staw, drzewa). Jak dobrze móc to oglądać.

Masz 'Betty' u siebie? Ja zaplanowałam 3 na raz.

Muszę policzyć ile mam w sumie drzew w ogrodzie, ale ja kocham drzewa i pomału dociera do mnie, że nic więcej nie zmieszczę, staram się już pozamykać ramy każdej rabaty i zająć się ulubionym kącikiem warzywnikiem Próbuję robić zdjęcia na bieżąco.

Betty nie mam, to jest siostra Suzan, tylko trochę jaśniejsza i nawet od niej ładniejsza, rośnie też kompaktowo, 3 na raz...to da spektakularny obraz wiosną....Ewa posadzisz w grupie czy szpalerem?