No ok, ale zobacz na drzewa czy tak mogą być, bo wiesz że magnolia nie lubi przesadzania. Popatrz okiem eksperta czy coś Ci się nie gryzie, bo muszę praktycznie wszystko przesadzić i nie chcę roboty głupiego.
Po 2 który zawijas dać? W stronę brzozy, czy róż nie dobijaj mnie kobito.
ok w takim razie punkt 3, 4 i 7 do całkowitej zmiany. A popatrz jeszcze na punkt 6 i 7 czy nie zamienić tego miejscami, bo miskanty są wysokie, a potem róże trawa ok 2 m róże 0,6 m. Nie będzie się to gryźć wysokościowo
Mira. Dokładnie tak. Jestem z Jejkowic choć sercem i pracą i rodziną z Rybnika.
Fajne robisz plany, chyba dziś do moich usiądę.
Mam pytanie - nie nawozilam moich miniaturowych roślin tej wiosny bo: nie wiem nadal czym (wszyscy mówią o tej azofosce) no i planuję wykonanie porządnej rabaty to będę je musiała przesądzić gdzieś obok. Co zrobić? Nawozić czy nie?
Nie masz sąsiada co by miał obornik? Jeśli tak to załatw sobie ze 2 -3 wiaderka.
Ja bym zrobiła tak:
- wyznaczyła linię rabaty
- przekopała i wyplewiła to miejsce
- dałabym ziemię ogrodową i obornik i to jeszcze raz np. widłami wymieszała
- odczekałabym 2 tygodnie, bo pewnie wyjdą jeszcze chwasty, po 2 ziemia z obornikiem "przegryzie się"
- potem bym posadziła - ale zrób sobie plan na kartce, pokaż go, bo jak widzisz ja też pomimo plan zrobiłam błędy i zapłacę za to dodatkową robotą
Co do roślin wyznacz sobie tymczasowa grządkę i tam je przechowuj, ja też mam takie miejsce w ogrodzie, gdzie sadzę rzeczy na które obecnie nie mam pomysłu, a szkoda wyrzucić.
Pierwszy raz sypałam azofoską, ponieważ wcześniej wysypałam sporo trocin, a one zabierają azot rośliną, osobiście używam obornik bydlęcy uważam że jest świetny.