Sebek a kiedy zaczynasz rewolucję z rabatą hortensjową i skalniakiem???
Nie wiem Jeśli zdarzy się cud to może w tym tygodniu uda się ułożyć kostkę.
A z rabatami chcę poczekać aż wszystkie rośliny wyjdą, żeby czegoś nie pominąć.
Podobno mamy mieć wolny chyba cały tydzień przez długi weekend majowy (dlatego w sobotę mam iść do szkoły - z naciskiem na mam iść, bo nie wiem czy pójdę ), więc wtedy pewnie będę wszystko sadził. Jednak zdjęcie trawnika i wytyczenie rabat będzie wcześniej
Witam po mega pracowitym weekendzie!
Udało nam się umyć myjką elewację, ścieżki, schody i taras... Krzewy i róże poprzycinane, rabaty częściowo wygrabione i uporządkowane, czekają na worki z korą, które musimy już dosypać...
W donicach zagościły pierwsze rośliny... Przed nami jeszcze mnóstwo pracy - trzeba wysypać 120 worków kory, posadzić róże, powojniki i inne byliny, które przyjdą już w tym tygodniu... Dzień jest zdecydowanie za krótki!
Irciu, cieszę się, że donice przypadły Ci do gustu!
Sebek, szaleństwo nie ma końca chyba
Kraaniu, witam serdecznie! Donice kupowałam w tym sklepie...
Justi, przesilenie się poddało pod ciężarem pracy w ogrodzie
Słońce i powietrze osuszą ,ale ostrożnie ze słońcem ! I jak Sebek pisze może czymś spryskać i do suchego pomieszczenia .Wyrośnie.
Co do bukszpanów w donicach licz się z tym,że w donicy na wierzchu nie przezimują będziesz musiała albo zadołować ,albo wkopać do gruntu
W trakcie dalszych kombinacji ..... rok 2011 - kamienie ściągnięte, paliki drewnane usunięte , żwirek również ...... co będzie dalej ??? zobaczymy......
Śmieciowisko to głównie zdjęty trawnik i ziemia po wykopanych dołkach. Tam w tyle to widać
Witajcie, ale mi miło! Zimozielonych parę i widać różnicę Może dzisiaj jeszcze coś zrobię - coś nie rzucającego się w oczy, bo niedziela trawnik przypomina zszarzałą pustynię - a jak u Was??
Dzisiaj znowu piękna pogoda, ale super
Trawniki rzeczywiście szare, ale przynajmniej widać trawę, a nie gołą ziemię