Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wątek o tym, że ......nie umiem:)

Wątek o tym, że ......nie umiem:)

Joanka 20:37, 11 mar 2012

Jagna, ja nawet hameraitem pomalowałam i d....pa.
Dziewczyny mają rację
Jagna 21:01, 11 mar 2012

Gabrysiu!

Tak faktycznie to ja jestem tu jakos co drugi dzień i podglądam. Ale jakoś nie mam czasu pisać. W ten weeken stwierdziłam jednak ze ogród ( wątek ) usycha potwornie i jednak musz coś klepnąć.
Poza tym ja chce realizować piekny projekt Danusi w miare możliwości prezentować poczynania na Ogrodowisku. Zima nic sienie działo: praca dom dom praca, nawet w weekendy wiec nawet nie było o czym pisać więc zachwycałam sie tym co pisza inni.

co do narzędzi to je zabezpieczam, ale chciałam zeby były ładne i kolorowe, ale skoro mówicie , ze to na nic to pomaluję trznki jakimś kolorowym olejem. A moze i jakieś kwiatki ?! A co tam. I tak jeszce nie mam co kopać.
izomorfia3 14:37, 13 mar 2012

Witam !
Bardzo ładny domek Jestem dopiero na początku czytania tego wątku (13 strona )
Ale już podoba mi się zamysł -woda ,drewno ,styl wiejski
Jagna 17:07, 13 mar 2012

Izomorfino...podaruj sobie czytanie, tam nie ma nic ciekawego. Dopiero w tym sezonie moze cos sie zadzieje.

Bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś. Nie dbałam ostatnio o mój wątek ale z wasza pomocą jakoś to będzie. Ale napewno z umiarem bo jakoś nie jestem molem internetowym .
Pozdrawiam
Pszczelarnia 21:24, 13 mar 2012

Jagna, dobrego sezonu życzę!
boguslaw_r_ 16:56, 16 mar 2012

witam serdecznie, pół dnia spędziłem u Ciebie ,podobało mi, się ciekaw jestem realizacji projektu ,będę zaglądał, pozdrawiam.
Jagna 19:36, 16 mar 2012

Dzięki kochani za odwiedzenie mnie. Dzis mój szef rozpoczął tygodniowy urlop I wiecie będe kończyc pracę o 16 hihii więc popołudnia dla mnie i mojej zielenizny ( no ja wiem o tej porze roku to może lekkie naduzycie z ta zielenizną - ale przebiśniegi są więc chyba mogę).

na ile mi się uda będę zdawać relację z pracy.
Juzia 19:50, 16 mar 2012

Czekamy!
Jagna 13:54, 18 mar 2012

No to teraz kilka fotek z dnia wczorajszego;
Od razu mowię zeby nie było ze czas wyprzedzam ( data na zdjeciach)
Wczoraj kopalismy rów. niesttey teren u nas pokmokły wiec takie prace są niezbedna a poprzednicy domu w ktorym mieszkam nie dbali o odpowiednia melioracje, zreszta jak wiekszość mieszkańców wsi.
Tak czy inaczej wczoraj wspólnie z sasiadami rozpoczeliśmy akcje kopania rowów oraz przenoszenia wjazdu o pare metrów, na granice działki. Przy okzaji pogłębiliśmy rów dalszej sasiadki, starsza Pani sama by nie udżwignęła takiego zadania, a nas te pare metrów nie zbawilo.
Ostatecznie wykopaliśmy rozwy dla 2 domostw , przenieśliśmy nasz wjazd, a w poniedziałek dokończymy nasz rów, bo sił i czasu nie starczyło. Na naszym rowie rosły olbrzymie wierzby, których wytarganie zajeło sporo pracy. Ciągniek ledwo sobie poradził.
Oto zdjęcia z efektu prac, bo w trakcie nawet nie pomyślałam o wzieciu aparatu.

tu 3 sasiadujace działki biorace udział w akcji "rów"

i nasze niedokończona część z częściowo usuniętymi wierzbami:

A na koniec część poległych wierzb:

Sebek 14:08, 18 mar 2012

Nooo praca bardzo ciężka, ale efekt od razu