Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 01:11, 19 sie 2012

Do góry
Ale metamorfoza u ciebie w ciągu roku! Suuuuper!
Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 23:52, 18 sie 2012

Do góry
malgocha1960 napisał(a)

]

Gosia co Ty tam fotografujesz? buty, obcasy Joanki ?
Ogród na Cedrowej 23:48, 18 sie 2012

Do góry
anieszka napisał(a)
Kupiłam 3 nowej odmiany White Light i 2 Doorenbos Piersza to nowa odmiana o pięknej białej korze i dużych sercowatych liściach - już teraz mają ze 20cm i żółtych centkach na korze Teraz to jeszcze nic nie widać, ale zobaczymy jak urosną
Jutro wstawię fotki

A to będą piękne!!!!
Ogrodnik mimo woli 23:44, 18 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

[img ]
Aniu a co to za hortensja????

Tylko nie mów, że obrzeża z kostki granitowej sama robisz???? co za kobieta!!!

To moja połamana anableka... a raczej to co z niej zostało....

Oczywiscie, ze obrzeża sama układam... Żadna filozofia.. piasek, łopatka, deseczka, młotek gumowy i puzle Ale młoteczek sie spierdzielił i pozamiatane.. nieskończone

Jakoś inaczej ta Twoja anabelka wygląda...
Młotek gumowy mam, służy mi do wbijana palików a po co deseczka?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:41, 18 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Zawsze na Gwiadzkę lub MIkołaja możesz zazyczyć sobie superaśne sekatorki

najlepiej z łapkami je obsługującymi )) ... Ania nie chciałąbyś zobaczyć moich lalek w czasie gdy marzyłam o byciu "pania fryzjerką" ...

mam jeden sekatorek i go uwielbiam ... dziś obcinałam liście ogórków ... te brzydkie .. tato patrzył i chyba się o mnie martwił ... Adamo patrzył i nic ... siła spokoju ...

Silne nerwy mają chłopaki
Zielony galimatias 23:40, 18 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
O... a świat zewnętrzny do Ciebie nie przybył?... .. .. błogie lenistwo ... hmmm....... rozmarzyłam się.....

Nie przybył i zrezygnowałam z babskiego wieczoru, wszystkie kumpele się na mnie obraziły... Ale chcialam taaaaak bardzo powolutku sobie wypocząć
Zielony galimatias 23:39, 18 sie 2012

Do góry
A tu inspiracja Na graby
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=313491
Zielony galimatias 23:25, 18 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Melduję, że też się okancikowałam pólksięzycem i nozycami szczególowa instrukcja była u Finki (ogrod Marty )

Matko. .. to znaczy Madżenko... a kiedy Ty to wszystko zrobiłaś?
projekty, lawenda ręcznie obrywana, zdjęcia, wertykulacja i kanciki??????

Ja poproszę o korepetycje....

Ja w piątek i sobotę odizolowałam sie od świata zewnętrznego w ogrodzie Zero makijażu, wychodzenia na zakupy. Tylko relaks i spokojna praca w ogrodzie i spacerki po okolicy. Nic na siłe, robiłam tylko to co mi sprawialo przyjemność. Jak mi się nudzilo kładlam sie na leżak lub kanapę w wolnej chwili zaglądałam na ogrodowisko i muszę przyznać , że bardzo mi się taki relaks przydał
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:18, 18 sie 2012

Do góry
Walec z lawendy tak mniej wiecej wygląda
http://lakierowo.blogspot.com/2011/05/namiastka-prowansji-avon-planet-spa.html

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 23:13, 18 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Witaj Ania,
dzięki za odwiedziny i komplementy

Padam z nóg Cały dzień w ogródku. Poprawiałam kanciki, przesadzałam żurawki (te słabo radzące sobie żółte do cienia, a z cienia w ich miejsce ładnie rozrośnięte zielone i marmalade). Wyrywałam chwasty. Wycięłam fasolkę wzdłuż podjazdu do zera, wyplewiłam całość, rząd bukszpanów tylko został. Górka fasolki na trawniku
Posadziłam wieki temu kupioną molinię, runiankę variegata (podzieloną na 3 części) i dzisiejszą jeżówkę. Żeby posadzić jeżówkę wykopałam trochę astrów - marcinków (sąsiadka przygarnęła), wymieniłam jeżówce ziemię na kompostową. Akurat w tym miejscu leżała góra granitu, w ziemi jest go jeszcze trochę nie polecam kopania w tym miejscu

Uff.. idę po Młodą do sąsiadów, bo dzisiaj u drugich przepadła... bawią się, tylko po jedzenie przychodzą i wodę do picia

No toś się urobiła po pachy Jutro nie wstaniesz ale zrozumieją to tylko siostry ogrodowiskowe
Pokażesz jutro efekt prac?
Kubusiowo 23:10, 18 sie 2012

Do góry
Gosia a pokazuj swoje zakupy!!!
Zielony galimatias 23:06, 18 sie 2012

Do góry
Melduję, że też się okancikowałam pólksięzycem i nozycami szczególowa instrukcja była u Finki (ogrod Marty )
Zielony galimatias 23:04, 18 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

kondzio nie słuchaj reklam firm farmaceutycznych Kto to widział aby imbir działal... A przynajmniej po aviomarinie będą fale Ev wez podwójną dawkę

Dla Ciebie nawet trzy...
A lokomotiv to imbir?... serio?...

Serio tak oto Polacy czytają teksty na opakowaniach ale pamiętają z reklamy, że nie otumania
Zielony galimatias 23:03, 18 sie 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)
Widziałem ze tez masz kryzys jak ja Ew No ale ja musze robic nie mam wyboru bo nie moze mi ogród zarosnac robie Kanciki juz drugą strone ogrodu za sadem

No... i to jaki kryzys...! Krach na giełdzie przy tym to pikuś ale w porę Madżenka z programem naprawczym przybyła
W samą porę, bo mój ogród właśnie zarasta ... ... szkoda tej pracy.. miałam siać trawę , a muszę znowu odchwaścić kilkaset metrów..
A kanciki robisz tymi przyrządami od Danusi czy masz swój sposób?
Ogród na Cedrowej 23:00, 18 sie 2012

Do góry
anieszka napisał(a)

Anieszka miło było Cię widzieć u Szmitów ( na zdjęciach )
Zakupy świetne, kącik brzozowy będzie piękny!!!

Szkoda że nie miałyśmy okazji poznać się w realu, ale co się odwlecze to nie uciecze
Kącik brzozowy mam nadzieję że wyjdzie super, tylko nie wiem gdzie przesadzić iglaki ???
A jak Twoja brzózka szybko rośnie?

Dwie brzózki na suchszej glebie (mocno rozpiaszczona glina) rosną jak na drożdżach - na zdjęciach te dwie po lewej
Dwie posadzone na cieższej gliniastej glebie prawie (dwie po prawej) przez rok nie urosly, dopiero teraz ruszyły, jedną złamalam przy próbie prostowania penduli a druga się wygięła pendulowato tak, że chyba jej już nie wyprostuję
Ale rosną bardzo szybko jeśli tylko warunki im sprzyjać będą. Jakie odmiany kupiłaś???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:49, 18 sie 2012

Do góry
Kondzio wiem, że się mądrzę bo mialam projekt
Ale im dłużej ogladam różne ogrody, strony z projektowaniem a przede wszystkim dziela Danusi tym łatwiej jest zaplanować u siebie

A moze po prostu zamów projekt u Danusi?? Sam projekt nie kosztuje mająteku, a wykonac możesz sam
Zielony galimatias 22:47, 18 sie 2012

Do góry
kondzio nie słuchaj reklam firm farmaceutycznych Kto to widział aby imbir działal... A przynajmniej po aviomarinie będą fale Ev wez podwójną dawkę
Zielony galimatias 22:40, 18 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Gosiu
A to piękna romantyczna biała altanka.
kolo - jeszcze nie ma koncepcji, mialo być żwirowe z laweczka otoczone a'la Sylla z bukszpanem z tylu ale chyba wyjdzie rabta cala otoczona bukszpanem z drzewem w środku...,
Pod warunkiem, źe nie wygra warinat kubistyczy
Próbuję przekonać Ewę do łagodnych fal ale nie daję rady

Madżenka..... dajesz, dajesz... ...
jesteś Aniołem!.... na kubizm będę przyjeżdżała do Ciebie ... kupuję aviomarin jutro.. będę "na fali"... może nawet z lekką nutą kubizmu.. kto wie

Lepiej kup lokomotiv boaviomarin ogłupia
Ogrodnik mimo woli 22:39, 18 sie 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)
Jak zwykle pokazujesz twój okropny ogród no nie wiem jak zwykle mi szczeka opadła

Spoko... szczękę najlepiej na noc wkładać do szklanki
Madżenka tnie po jednym kwatuszku..dla estetyki, a ja dla estetyki wpadam z sekatorem i tnę jak leci.... wrzucam jak leci.. i na taczki... po kwatuszku to by mnie śmierć zagryzła.... i nie pitolę sie w stare liscie żurawek.. nowe rosną i przykrywają stare... a na foto widać tylko te nowe
Kondzio.... jak zwykle marudzisz.. i nie doceniasz tego co masz...
Ja doceniam co mam... tylko walczę by było lepiej.....
Dziś znalazłam piekne dalie.... ależ mam śliczne dalie.... a jakie kolory....... tylko o nich zapomniałam, deszcz i watr je położył w gąszczu.. i tak jakbym ich nie miałą....... musze wziąć sie za siebie, bo tak to porażka......
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:39, 18 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Cudnie u Ciebie w dzień jak i w nocy Lecę do Ani

Do ktorej Ani?

No naszej Ani do Ani studio, bo podobno jej zdjęcia Cię natchnęły

uuuu - zdjęć nocnych ni ma!!!

a to lecę do spotkaniowego

Sebku Sylwia zrobiła dom Ani o zmierzchu pięknie oświeltony. U Ani byla fotka, nie na spotkaniowym...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies