Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 17:05, 18 sie 2012

Zasieki zrobione. Chwasty od północnej granicy działki wyrwane - warzywnik, wzdłuż cisów i runianki, przy tarasie. Kilka wiaderek - jak zwykle... i ręce do łokci w bąblach - mam uczulenie na jałowiec i drapiące rudbekie - mimo długich rękawic

Przygotowałam miejsce pod borówkę amerykańską - wykopię z warzywnika gdzie ma za sucho i dosadzę do pozostałych na rogu domu. Posadziłam resztę truskawek - mam teraz 4 ładne rządki Poleżałam na leżaczku ze słonecznikiem uff, sobota
Idę posadzić nową jeżóweczkę - pudelka, bo zapomniałam

Jest taka:
AniaK 17:37, 18 sie 2012

Pięknie, kolorowo u Ciebie Karolinko. Nadrabiam zaległości po urlopie, a jest ich tyle.
Ależ masz rozchodników
A stoliczek super
Pozdrawiam
popcorn 19:21, 18 sie 2012

Witaj Ania,
dzięki za odwiedziny i komplementy

Padam z nóg Cały dzień w ogródku. Poprawiałam kanciki, przesadzałam żurawki (te słabo radzące sobie żółte do cienia, a z cienia w ich miejsce ładnie rozrośnięte zielone i marmalade). Wyrywałam chwasty. Wycięłam fasolkę wzdłuż podjazdu do zera, wyplewiłam całość, rząd bukszpanów tylko został. Górka fasolki na trawniku
Posadziłam wieki temu kupioną molinię, runiankę variegata (podzieloną na 3 części) i dzisiejszą jeżówkę. Żeby posadzić jeżówkę wykopałam trochę astrów - marcinków (sąsiadka przygarnęła), wymieniłam jeżówce ziemię na kompostową. Akurat w tym miejscu leżała góra granitu, w ziemi jest go jeszcze trochę nie polecam kopania w tym miejscu

Uff.. idę po Młodą do sąsiadów, bo dzisiaj u drugich przepadła... bawią się, tylko po jedzenie przychodzą i wodę do picia
Ana 19:43, 18 sie 2012

popcarol napisał(a)
Podoba Wam się? Kupiłam, a mój M "jestem na nie"... buu...

[

OMG!!! czy isę podoba??? bardzo bardzo bardzo!!! A gdzie kupiony, powiedz plis plis plis
popcorn 20:34, 18 sie 2012

Hej Ana,
allegro.pl oczywiście
Nie widziałam żeby mieli więcej...babka kupiła ale nie używała, od użytkownika zbynio57...
może miałby jeszcze 1 szt? nie wiem...
pozdrawiam!
Krys 23:10, 18 sie 2012

popcarol napisał(a)
Krysiu - ok! Jeżóweczka kupiona, Hot Lava, pełnej i tak już nie było, to nie miałam zagwozdki Mam nadzieję że mam Twój numer.. jak nie, to napiszę na priv! Zobaczę jakie będą nastroje - jak Młoda marudzi to nie polecam jej ja bym chętnie wstąpiła, ale będziemy wszyscy... nie nastawiaj się w każdym razie!!
Będę rozsadzać rudbekie - przywieźć Ci? Przywiozę

.

Karolina super dzieki za zakup jeżówki ,ale do mnie koniecznie musicie wpaść
Madzenka 23:13, 18 sie 2012

popcarol napisał(a)
Witaj Ania,
dzięki za odwiedziny i komplementy

Padam z nóg Cały dzień w ogródku. Poprawiałam kanciki, przesadzałam żurawki (te słabo radzące sobie żółte do cienia, a z cienia w ich miejsce ładnie rozrośnięte zielone i marmalade). Wyrywałam chwasty. Wycięłam fasolkę wzdłuż podjazdu do zera, wyplewiłam całość, rząd bukszpanów tylko został. Górka fasolki na trawniku
Posadziłam wieki temu kupioną molinię, runiankę variegata (podzieloną na 3 części) i dzisiejszą jeżówkę. Żeby posadzić jeżówkę wykopałam trochę astrów - marcinków (sąsiadka przygarnęła), wymieniłam jeżówce ziemię na kompostową. Akurat w tym miejscu leżała góra granitu, w ziemi jest go jeszcze trochę nie polecam kopania w tym miejscu

Uff.. idę po Młodą do sąsiadów, bo dzisiaj u drugich przepadła... bawią się, tylko po jedzenie przychodzą i wodę do picia

No toś się urobiła po pachy Jutro nie wstaniesz ale zrozumieją to tylko siostry ogrodowiskowe
Pokażesz jutro efekt prac?
popcorn 07:50, 19 sie 2012

Hej Krysiu, odpisałam na priv Jak będziemy dojeżdżać, puszczę sms
Marzenko - no poszalałam Ale dzisiaj jest ok, o dziwo nic mnie nie boli Widocznie używałam tych samych mięśni co zwykle Efekt - efektu prawie nie widać Ale pokażę
Lena 08:02, 19 sie 2012

Czaderski stolik - gdzie będzie używany?
popcorn 08:03, 19 sie 2012

Hej Lena,
kupiłam go z myślą o przedpokoju, do odkładania kluczy i takich tam...
pozdrawiam!