Kamienna ścieżka obsadzona z obu stron roślinami wygląda niesłychanie malowniczo, a jak przyjemnie w tym czasie oglądać kolory, tak tęsknię za zielenią...
Obiektyw aparatu też chyba został idealnie wyczyszczony. Zdjęcie- brzytwa. Idealne!
Podziwiam Twoją determinację w ogarnięciu kociego problemu.
Polecajki serialowe były z tzw. średniej półki.
Mój serialowy top zawiera Breaking Bad, Better Call Saul, Rodzinę Soprano, Peaky Blinders, Opowieści podręcznej, Babylon- Berlin, Most nad Sundem, Kompanię braci, Ozark, Lilyhammer, The Crown, a z polskich Watahę, Szadź, Klangor i serię Kruk.
Leczę się podobnie, dodaję jeszcze miód i inhalacje.
Pogoda u nas taka sama, staram się wyzdrowieć, bo w przyszłym tygodniu mam badania w klinice na które czekałam prawie rok.
Co do kozibroda to wszystko się zgadza, sieje się gdzie mu pasuje.
Moje dekoracje zwykle są z naturalnych elementów, są dopóki cieszą oczy, a później lądują w piecu lub na kompostowniku. Mam też od kilku lat kule, które wylepiłam szyszkami z modrzewia, te trzymam cały czas mniej, lub bardziej widoczne. Róże z liści wyniosłam do budynku gospodarczego, ale czy ja je jeszcze kiedyś użyję? wątpię.
Muszelko nie znalazłam innego zdjęcia poglądowego, które wygląda jak zrobione nocą. One są robione w dzień i to przy dobrym świetle. Te ładne zdjęcia to ustawki takie tylko na chwilę. Na insta w @kobiecafotoszkoła dostajemy dużo wskazówek jak zrobić zdjęcie. Mamy też #fotowtorek z tematem do którego mamy się przyłożyć i takie zdjęcia zwykle robię na fotowtorki.
Te zdjęcia zostały zrobione na stole w pobliżu okna. Rozłożyłam czarny kocyk na stół, a w plecy dałam czarny brystol. Jeżeli nie uzyskuję odpowiedniego efektu, nakrywam brysyolem z góry. Wykańczam w programie Lightroom.
Cieszę się, że się podoba to co ja robię. Ktoś, kto mnie obserwuje zawsze może u mnie znaleźć jakąś inspirację. Może też zawsze dopytać o niejasne sprawy. Takich poradników w internecie jest bardzo dużo, żeby coś takiego stworzyć potrzeba dużo czasu i umiejętności. Ja nie mam na to sił, segregacja moich zdjęć mnie przerasta.
Jeżeli miałabym wybierać fotografię, to podobają mi się na równi, ale gdybym miała wybierać za której furtkę chciałabym wejść chętniej, to napewno tą z dwóch pierwszych fotografii : D Zimę wolę na obrazkach i przez okno, ewentualnie kontakt bezpośredni przez chwilę
Ps. Muszelko mogę prosić o link do drukarni puzzli?(...idę od Dareckiej)