Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

GingerO 09:08, 07 gru 2023

Przepraszam za te literówki, piszę z telefonu i słownik mi to zamienia, oj nie lubię tego
Kordina 10:11, 07 gru 2023

Magara napisał(a)
I spacer zaliczony

Ale pięknie, jaka to rzeczka i jezioro? Podobne tereny do moich
anpi 10:42, 07 gru 2023

GingerO napisał(a)
Witam się z Wami tutaj i dziękuję Dagmaro że mnie tu zaprosiłaś na grzede
Chciałam też poinformować, że grzedowalam już u Hani Gruszki, nie wiedząc o tym że siedzę na rzędzie, haha ha.
Bardzo mnie to rozbawiło, jak i to że jesteście takie dobre duszyczki, przygarnięcie kurczaki. Ja to jednak w jajku jeszcze siedzę, u Magary się wykluje, oby oby... Bo to będzie musiało skutkować utworzeniem wątku w przyszłości. Tak więc poczułam się wywołana, zaproszona i... dobrze mi tu

To pokazuj GingerO co tam masz w tym jajku, to pewnie jajko niespodzianka!?
antracyt 11:24, 07 gru 2023

Magarku, ale masz cudne krajobrazy spacerowe.
Gruszka_na_w... 17:01, 07 gru 2023

Magara napisał(a)
I spacer zaliczony

Obiektyw aparatu też chyba został idealnie wyczyszczony. Zdjęcie- brzytwa. Idealne!
Podziwiam Twoją determinację w ogarnięciu kociego problemu.

Polecajki serialowe były z tzw. średniej półki.

Mój serialowy top zawiera Breaking Bad, Better Call Saul, Rodzinę Soprano, Peaky Blinders, Opowieści podręcznej, Babylon- Berlin, Most nad Sundem, Kompanię braci, Ozark, Lilyhammer, The Crown, a z polskich Watahę, Szadź, Klangor i serię Kruk.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 17:03, 07 gru 2023

GingerO napisał(a)
Witam się z Wami tutaj i dziękuję Dagmaro że mnie tu zaprosiłaś na grzede
Chciałam też poinformować, że grzedowalam już u Hani Gruszki, nie wiedząc o tym że siedzę na rzędzie, haha ha.

Tak cichutko siedziałaś, że mogłabyś robić za ducha. Gość idealny.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basieksp 18:01, 07 gru 2023

Piękny spacer, w pięknej okolicy
antracyt 18:49, 07 gru 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mój serialowy top zawiera Breaking Bad, Better Call Saul, Rodzinę Soprano, Peaky Blinders, Opowieści podręcznej, Babylon- Berlin, Most nad Sundem, Kompanię braci, Ozark, Lilyhammer, The Crown, a z polskich Watahę, Szadź, Klangor i serię Kruk.

Peaky Blinders jest chyba na 1 miejscu wśród topowych seriali mężatego.
Z polecanych przez Ciebie skuszę się chyba dzisiaj na Lilyhammer.
Ja mam dość kontrowersyjną listę ulubionych mini seriali (a może trochę taką jak ogród - zlepek wszystkiego co kolorowe, chociaż niekoniecznie do siebie pasuje ). Zakłamane życie dorosłych, Kowbojka z Kopenhagi, Królowa(tylko polska). Z brytyjskich tasiemców oglądałam, o dziwo z przyjemnością, Downton Abbey
GingerO 19:16, 07 gru 2023

To znowu ja, nieopierzona. Myślałam że siedzenie na grzedzie u kogoś oznacza, że zadaje tam pytania ogrodowe, które mnie nurtuja. Po wpisie Anti zrozumiałam, że (być może) chodzi też o to, że wkleja się własne zdjęcia?? Oswieccie mnie. W każdym razie nie chce tego robić, panoszyć się u Ciebie Magaro, ale ogrzać się, podpatrzeć, dopytać i wykluć, to owszem! Właśnie kiedyś u Hani zadałam pytanie o rośliny zadarniające do cienia i uzyskałam dużo odpowiedzi. To zaś zawstydziło mnie ze tak zachłannie zabrałam przestrzeń. Potem pytałam Was niektóre o różne rzeczy w wiadomościach pryw. Aż Magara mnie przyjęła legalnie pod swoje skrzydła, co mnie bardzo ocieplilo od środka. ☺️ Tak więc mogę tu pytać ile będzie trzeba
Gruszka_na_w... 20:20, 07 gru 2023

GingerO napisał(a)
To znowu ja, nieopierzona. Myślałam że siedzenie na grzedzie u kogoś oznacza, że zadaje tam pytania ogrodowe, które mnie nurtuja. Po wpisie Anti zrozumiałam, że (być może) chodzi też o to, że wkleja się własne zdjęcia?? Oswieccie mnie. W każdym razie nie chce tego robić, panoszyć się u Ciebie Magaro, ale ogrzać się, podpatrzeć, dopytać i wykluć, to owszem! Właśnie kiedyś u Hani zadałam pytanie o rośliny zadarniające do cienia i uzyskałam dużo odpowiedzi. To zaś zawstydziło mnie ze tak zachłannie zabrałam przestrzeń. Potem pytałam Was niektóre o różne rzeczy w wiadomościach pryw. Aż Magara mnie przyjęła legalnie pod swoje skrzydła, co mnie bardzo ocieplilo od środka. ☺️ Tak więc mogę tu pytać ile będzie trzeba

Olu, im więcej pytań, tym forum jest ciekawsze i nabiera głębi. Dziewczyny często przecież piszą, że zaczyna je przerażać pisanie tylko o tym, że ktoś wkleił piękne zdjęcia.

Swój wątek warto mieć, bo odpowiedzi na swoje pytania masz pod ręką, zawsze możesz do nich wrócić.
Z doświadczenia wiem, że własny wątek jest bardzo miłą pamiątką ogrodniczego dojrzewania. W chwilach zwątpienia wracam do swojej pierwszej strony i wstawionych tam zdjęć szczerego pola. Morale od razu wraca mi na właściwe tory.

A Magarka też długo siedziała na grzędzie u Galgasi. Teraz chyba jest zadowolona, że ma własną.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies